Interviu cu Cristi Bolgar, managerul restaurantului cut & crust

Home $ Articole $ Interviu cu Cristi Bolgar, managerul restaurantului cut & crust

Nu mai este un secret pentru nimeni că noi am scăpat de povara dată de ”Nu știu unde să mănânc o pizza ca în Italia” de când s-a deschis restaurantul cut & crust în cartierul Grigorescu, pe strada Donath 65. Am fost printre primii care i-au trecut pragul și de atunci suntem clienți fideli, chiar am și intrat în bucătăria lor la un moment dat pentru a vedea cu ochișorii noștri cum prepară faimoasa lor pizza Longa, de jumătate de metru. Evident, era doar o chestiune de timp până să ajungem să avem o discuție serioasă cu managerul, Cristi Bolgar.

Minunea s-a întâmplat chiar ieri, iar noi, asemenea unor albinuțe hărnicuțe, astăzi vă povestim în detaliu tot ce am aflat.

În luna octombrie anul trecut am început să lucrez la acest proiect, în primă fază pe partea de consultanță și goana după autorizații. Nu este prima mea experiență în construirea unui nou business, așa că eram familiar cu pașii necesari care trebuiau făcuți. Mi-a plăcut foarte mult că, de la început cuvântul care ne-a ghidat întotdeauna a fost ”calitate”. În februarie deja eram bine închegat în echipă pe partea de strategie, branding, personal, amenajări interioare, iar în martie am început efectiv lucrările în local, design-ul purtând semnătura lui Cosmin Todor, iar branding-ul îi aparține lui Beni Pop. Nu am lasat nimic la voia întâmplării, totul a fost analizat până la cel mai mic detaliu, și așa a luat naștere povestea cut & crust.

  

Principalul lor obiectiv a fost și este în continuare acela de a schimba experiența ieșitului în oraș la o pizza. Pentru că, să recunoaștem, dacă te gândești să ieși la cină, nu prea îți vine în minte pizza, ci ceva mai special. Pizza e pentru întâlnirile în apartament cu gașca, pentru ieșirile cu ai tăi colegi de la muncă sau facultate, pentru adunările simple, în principiu. Dar cut & crust iese cu ușurință din tiparul pizzeriilor, atât prin felul în care arată, cât și prin echipa și atitudine. La ei mergi pentru că vrei să mănânci o pizza bună, pentru că știi că ajungi într-un restaurant unde mulțumirea ta e singura lor preocupare, nu pentru că ți-e foame și te-ai putea mulțumi și cu o ofertă 1+1.

Clienții noștri ne ajută foarte mult la construirea acestui trend pe care ne dorim să-l impunem, de a schimba experiența oferită de o ieșire la pizza în oraș. Relația cu ei este foarte interactivă, tot business-ul se bazează pe feedback-uri și review-uri.. Mai ales că în Cluj avem de-a face cu un tip de client special, diferit de alte orașe din România, pentru că totul trebuie să fie la un alt nivel, iar așteptările sunt foarte mari. Noi nu am avut niciun moment de respiro, încă din prima zi au existat ”critici”, dacă le putem spune așa, un exemplu ar fi, pretul. Mi-ar plăcea ca oamenii să înțeleagă că nu doar aducem produse din Italia, ci anumite produse specifice, care garantează calitatea produsului.

Trăim vremuri interesante. La momentul actual, spre deosebire de acum 10 ani, zona centrală a orașului nu mai este singura de interes pentru oameni, pentru că în orice direcție ai vrea să o apuci în Cluj, este la fel de aglomerat și poate chiar intenționat ai vrea să eviți ceea ce numim zona 1. Iar în Grigorescu, un cartier atât de mare pe harta Clujului, nicicând nu a existat ceva atrăgător în materie de restaurante pentru locuitorii de acolo. Mai apoi, gândiți-vă la modul cum a evoluat activitatea aceasta atât de banală în zilele noastre, de a ieși la masă în oraș, și dacă făceați asta atât de des în trecut. Probabil nu, pentru că și bucătăriile restaurantelor s-au schimbat, iar înainte nu aveai niciun interes să ieși din casă pe vânt și pe ploaie pentru a mânca ceva ce puteai pregăti și singur. Acum, această ieșire reprezintă o modalitate de relaxare chiar, iar experiența culinară este o aventură.

Datorită conceptului de bucătărie deschisă, majoritatea clienților care vin la cut & crust, știu exact ce găsesc la noi, știu deja ce ingrediente folosim și e plăcut să întâlnim cunoscători pentru că pot oferi și un feedback relevant. Acest mediu transparent în care ne aflăm, reprezintă o provocare, pentru că face parte din experiența cut & crust, experiența pe care vrem să o traiască fiecare client.

Tipologiile de clienți sunt cu siguranță diverse, însă sfatul nostru e să nu vă limitați niciodată la o singură vizită, pentru că este dificil să ai o părere avizată în astfel de circumstanțe. De exemplu, este imposibil să nu fi ajuns la voi zvonuri despre pizza lor Longa. Ați încercat-o? Dacă nu, vă recomand călduros o vizită cât de curând la cut & crust, pentru că Longa vine la pachet cu un întreg ritual. Au un suport special pe care o servesc, are o formă aparte, e numai bună de mâncat în doi, trei, patru, chiar și singur, pentru că acesta este secretul aluatului lor: poți mânca din el până nu mai știi de tine.

Lucrăm cu un aluat ușor mai moale decât în alte locuri din Cluj, așa e rețeta noastră, asta e pizza pe care noi o prezentăm. Unii l-au lăudat, au apreciat și au revenit, alții au avut întrebări cărora le-am răspuns cu drag. Cert este că noi îi acordăm o foarte mare atenție, aluatul este făcut din 3 tipuri de făină, totul se întâmplă la minut, este cronometrat, malaxorul trebuie să se învârtă la o anumită viteză, frigiderul trebuie să fie la o anumită temperatură, totul este extrem de controlat.

În viitor plănuiesc să aibă mai multe locații cut & crust, la anul încă una în Cluj, iar ușor-ușor vor să iasă în afara orașului. Vor să împrăștie în cât mai multe orașe conceptul lor, iar noi nu putem decât să ne bucurăm să auzim acest lucru și să le urăm mult succes.

Tu ai fost la cut & crust? Povestește-ne despre vizita ta.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!