Cum să economisești timp la cumpărături pentru masa de Crăciun

Home $ Articole $ Cum să economisești timp la cumpărături pentru masa de Crăciun

by | Dec 18, 2018 | Articole

Ați încercat să vă deplasați în orice direcție prin Cluj în ultimele zile? O adevărată încântare, mai ales de când am fost binecuvântați și cu această minunată zăpadă, care face traficul de minim 5 ori mai adorabil. Nimic nu agită mai tare oamenii ca ploaia, ninsoarea și apropierea sărbătorilor, motiv pentru care eu una încerc pe cât posibil să stau la căldurică, la mine acasă, căci există și soluții ”de la distanță” prin care poți rezolva aproape orice problemă. Nu-mi place să prind de 3 ori același semafor, nu-mi place să n-am loc de oameni în magazine și nici să mă apuce leșinul pe la case. Știu că nu-s singura cu astfel de preferințe, așa că astăzi vă dau câteva idei care vă vor ajuta să economisiți timpul pierdut la cumpărături în perioada aceasta și să aveți o masă de Crăciun bogată și delicioasă.

Cea mai bună idee ar fi să lăsați un serviciu specializat de catering să se ocupe de tot cât voi beți un pahar de vin sau mergeți să vă faceți un masaj de relaxare. Sfârșitul de an can really be a pain in the ass sometimes și s-ar putea să vă simțiți ușor epuizați. Dar să revenim la mâncărurile noastre. O primă recomandare sunt cei de la Expand Catering, căci experiența lor în zona aceasta este de necontestat și știm că ne putem baza oricând pe ei. Au 5 platouri de aperitive pe care le pun la dispoziția noastră, dintre care unul este dedicat lacto-vegetarienilor, iar unul vegetarienilor. Acestea au prețul cuprins între 77 și 120 lei și conțin până la 47 de preparate. Pentru solicitări și informații suplimentare îi puteți contacta telefonic (0727 845 500), prin e-mail ([email protected]) sau să folosiți formularul de solicitare de aici.

O altă opțiune ar fi Exclusiv Catering, care are pentru voi o ofertă destul de generoasă pentru sărbători, cu cinci variante pentru platourile de aperitive, inclusiv unul vegetarian, și două pentru prăjituri. V-a mai povestit și colega mea, Corina, despre ei, aici. Din propunerile lor nu lipsesc, desigur, sărmăluțele cu carne în varză proaspătă, salata de boeuf, rulada de brânză, piftia de porc și chifteluțele din carne de porc. Nu uitați de acel ”ceva dulce” care va completa perfect masa voastră – baigli cu mac sau nucă, cornulețele cu gem și nucă, prăjitura Albinușa, ișler cu nuci și marmeladă. Comenzile se preiau telefonic până vineri, 21 decembrie, ora 16.00, şi online până sâmbătă, 22 decembrie. Transportul este gratuit pe raza orașului Cluj-Napoca pentru comenzi mai mari de 300 lei. Comenzile până în 300 lei se pot ridica de la sediul firmei sau se livrează contra cost (15 lei).

După cum deja știți, de sărbători sau ori de câte ori sunteți gazda unui eveniment în familie, puteți să vă bazați pe familia Moldovan și bunătățile lor, căci nu degeaba și-au câștigat un renume ca una dintre cele mai importante companii de pe piața cărnii și a preparatelor din carne din Cluj. Puteți comanda de la ei trei tipuri de platouri: Regal – 5/6 persoane, 100 lei, Șnițel – 8/9 persoane, 110 lei sau Tradițional – 5/6 persoane, 80 lei, iar comenzile se preiau în oricare din magazinele lor, Moldovan sau CosmFan, sau la numărul de telefon 0756 347 126 până în data de 22 decembrie, ora 14.00. Livrarea se face în magazinul indicat de client, la termenul agreat în momentul comenzii. La efectuarea comenzii se achită 50% din valoare, restul la livrare.

Sunteți pregătiți să trecem la deserturi? Noi avem niște preferați, dar anul acesta cred că rămânem cu preferințele-n cui, căci mulți deja au declarat închisă perioada pentru comenzi, sunt fully booked. Notați totuși pentru la anul EmmaCremma, Șmafinăria, Candy Box, Friandise, La Bonbonniere și doamne ajută să aveți un dulce pe masă Crăciunul acesta. Dacă vă tentează, avem propuneri raw-vegane, de la Rawana, prima cofetărie raw-vegană din Cluj. Platoul pe care l-au conceput special pentru sezonul acesta conține mini-tarte cu portocale și zmeură, mini tarte cu mentă, mure și ananas, prăjitură cu pere, ciocolată și caramel, prăjitură cu cremă de afine îndulcită cu stevie și fructe liofilizate și un mix de bomboane raw vegane ( 5 arome). Are prețul de 140 lei, este 100% vegan, nu conține zahăr, conservanți sau gluten. Deserturile sunt îndulcite cu stevie, sirop de agave sau arțar bio, fructe uscate și au valabilitate de 5 zile la frigider. Puteți comanda direct aici.

Și ar fi de-a dreptul deplasat să nu vorbim despre băuturi, mai ales când am tot vorbit despre Christmas Wine Choice de la Crush Bar. Vinuri albe, roze, roșii și spumante, niciun favorit nu va fi lăsat pe dinafară la masa de anul acesta. Știm bine cât de importantă este licoarea din pahare la astfel de adunări, poate stârni furtuni sau potoli tornade, deci mare grijă la ce alegeți. În articolul de aici chiar vă făceam câteva recomandări de vinuri și cu ce le puteți asocia culinar, așa că aruncați o privire și stabiliți meniul cât mai repede. Nu uita că poți găsi toate vinurile în catalogul Your Christmas Wine Choice, disponibil online aiciDacă dorești să comanzi vinuri pentru masa de Crăciun sau o atenție pentru apropiați, găsești toate detaliile chiar aici.

Și dacă aveți voi o rețetă specială în familia voastră, pe care țineți neapărat să o gătiți cu propriile mânuțe, tot nu trebuie să vă faceți griji. Dacă până acum v-am oferit doar variante pentru platouri, deserturi și băuturi, pentru orice altceva există Bringo! Vorbim despre serviciul de delivery care îți aduce cumpărăturile acasă. Practic, prin intermediul unei platforme intri în contact cu livratori specializați, iar ei fac toată treaba în locul tău, cât tu poate apuci să mai dormi o oră, să ai energie pentru gătit. Alegi magazinul, produsele și plasezi comanda, Bringo îți afișează livratorii disponibili, alegi unul și el ți le aduce în intervalul dorit. Tu plătești produsele în momentul în care acestea îți sunt livrate. Aplicație disponibilă pentru Android și iOS.

Ah, și chiar dacă va trebui să mergeți după ea, nu uitați că e musai să aveți pe masă pâine de la Brutăria Claudia, altfel nici nu-s sărbătorile complete. Vorbim despre o brutărie artizanală, unde toate preparatele sunt făcute din maia naturală, din făinuri integrale, care păstrează viaţa cerealelor şi, în marea lor majoritate, certificate bio. Găsiți aici pâini cu sau fără gluten, patiserie cu sau fără zahăr, produse pentru fiecare pretențios, cu alte cuvinte.

Într-un final, ținem să vă reamintim și noi ce au spus și prietenii de la Food Waste Combat – nu fiți hapsâni de Crăciun! Mai exact, cumpărați și mâncați cu cap, pentru că poate nu știați, dar risipa este de 4 ori mai mare de sărbători decât în restul anului. Pe pagina lor de Facebook puteți vedea câteva tips and trick pentru a putea face alegeri conștiente anul acesta, poate va fi începutul unui drum frumos pentru voi.

Dăm startul cumpărăturilor de Crăciun?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!