5 idei pentru micul dejun atunci când ești pe fugă

Home $ Articole $ 5 idei pentru micul dejun atunci când ești pe fugă

by | Jan 28, 2019 | Articole, Ieși la masă

Cu toții visăm la diminețile acelea ideale, în care ne trezim la ce oră avem chef și putem să ne mișcăm în ritmul nostru, fiindcă nimeni sau nimic nu ne grăbește tabieturile. Realitatea este puțin diferită, iar astfel de dimineți există, în cel mai bun caz, doar în weekend-uri. În timpul săptămânii ești mereu prins între 5 minute în plus de somn și enervarea că nu reușești să fii gata în timp util. Chiar mai mult, uneori nu ajungi nici să îți gătești micul dejun, ceea ce poate avea consecințe grave asupra stării tale de bine.

Partea bună este că nu trebuie să stai morocănos o zi întreagă, pentru că nu ai reușit să mănânci acasă de dimineață. Mai bine citește articolul până la capăt și vezi cele 5 recomandări pentru mic dejun atunci când ești pe fugă.

New York Bagels
Să spunem că te afli în apropierea Străzii Emil Isac și mai ai 15 minute până trebuie să ajungi la întâlnirea aia importantă de dimineață, însă simți că nu vei fi în stare să legi nici două cuvinte dacă nu mănânci ceva rapid. Cum rezolvi situația? Sfatul meu ar fi să-ți acorzi câteva clipe de respiro și să îți îndrepți pașii spre strada mai sus menționată, la nr. 2, unde vei fi întâmpinat de New York Bagels. Aici poți gusta bine-cunoscutele pâinici, fie în varianta lor clasică, fie presărate cu semințe, iar conținutul îl personalizezi în funcție de preferințe. Sfatul nostru ar fi să încerci varianta cu bacon, ou și brânză chedar, numai bună pentru momentele în care vrei să te bucuri de un mic dejun copios, chiar și pe fugă. Nici nu apuci bine să comanzi preparatul delicios, că e și gata să fie servit. În felul acesta, atingi două scopuri: savurezi micul dejun și ajungi la timp la întâlnire.

Victor. Fresh to go
1, 2, 3… cam de atâtea secunde ai nevoie să-ți începi dimineața în forță, dacă ai plecat de acasă cu ochii încă somnoroși. Ai putea crede că exagerez, nimeni nu se trezește miraculos în câteva clipe, însă timpul trece în favoarea ta de îndată ce intri la Victor. Mai departe, nu trebuie să faci altceva decât să comanzi o cafea aburindă și, bineînțeles, să alegi o gustare to go. Ai opțiuni suficiente încât să vrei să revii zi de zi: croissante, quiche, sandwich-uri fresh, dar banana bread îmi sună cel mai apetisant. Ți-am spus doar că nu e complicat să-ți faci ziua mai frumoasă, încă de la începutul ei. Cafeneaua se găsește pe Strada Victor Babeș, la nr. 33. Pss, aici, zâmbetele sunt din partea casei.

Panemar
În unele dimineți, se întâmplă ca alarma să îți joace feste și să uite să te mai trezească la ora programată. Nimic nu e mai înfricoșător ca momentul acela în care îți dai seama că mai ai 5 minute să te pregătești și să pleci de acasă, altfel nu ajungi niciunde în timp util. Totuși, micul dejun nu trebuie lăsat deoparte, iar în situațiile nefericite în care nu reușești să-ți faci în grabă un Sandwich acasă, îl poți cumpăra de la Panemar. Aici ai posibilitatea să pregătești gustarea după bunul plac, să alegi tipul de pâine (o recomand pe cea cu măsline), dar și conținutul, ce poate fi cu carne sau vegetarian. Dacă nu îți surâde această idee, poți oricând să alegi alte produse de panificație, fie sărate, fie dulci. Preparatele de aici sunt consistente și gustoase, perfecte să-ți ofere energie. Știi și tu prea bine, brutăriile se găsesc împărțite aproape prin tot orașul, pentru a nu te îngrijora că rămâi nemâncat în zilele mult prea agitate.

Narcoffee
Atunci când ești pe fugă, nu te poți gândi la nimic altceva decât la scurtăturile care te ajută să ajungi mai repede la destinație. Și totuși, oricât de grăbit ai fi, tot nu ai cum să refuzi o vizită la Narcoffee. Persoanele care se trezesc la ore mai devreme au și mai mult de câștigat, deoarece în fiecare dimineață croissantele dulci sau sărate așteaptă clienții ce încă nu au reușit să mănânce micul dejun. Gustările merg mână în mână cu o cafea de specialitate, un adevărat răsfăț matinal pentru papilele gustative. Cafenele se găsesc în incinta The Office și pe Bulevardul Eroilor, nr. 49, iar un coffee kiosk este amplasat în Piața Unirii, nr. 10.

A la Tarte
Chiar acolo, pe Strada I. C. Brătianu, la nr. 35-37, se află un bistro cochet, unde bunătățile inspirate din bucătăria franceză se întrec pentru a-ți fura privirile. Gustul lor… nici nu mai zic, indicat este să-l descoperi singur. A la tarte reușește să-ți înveselească și cele mai posomorâte dimineți, imediat ce te așezi la masă și arunci o privire în meniu. Poți opta și pentru varianta to go, însă cred că orice task merită amânat pentru a te bucura în tihnă de un Quiche Lorraine sau de o Tarte Pomme Amande.

Tu de unde alegi să mănânci micul dejun atunci când ești pe fugă?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!