5 evenimente pe care le poți descoperi la ClujHub

Home $ Articole $ 5 evenimente pe care le poți descoperi la ClujHub

by | Feb 26, 2019 | Articole, Recomandări

Trebuie să fi auzit măcar în trecere de ClujHub, doar este unul dintre cele mai cunoscute spații de co-working din Cluj-Napoca. Indiferent de domeniul în care activezi, fie el antreprenorial, freelancing, IT, cultural sau creativ, aici poți închiria un birou primitor unde să muncești cu spor și să realizezi toate planurile acelea importante pe care le ai în minte. Însă, noi mai avem un motiv pentru care ne place să trecem pragul acestui loc, și anume, facilitățile oferite pentru a realiza un eveniment impecabil. Iar cum niciodată nu povestim fără să testăm, ultimele două ediții ale ClujLife Community Conference au fost organizate tocmai la ClujHub. Care sunt impresiile noastre? Ne-a plăcut atmosfera prietenoasă în care am fost întâmpinați și faptul că ni s-a pus la dispoziție un spațiu suficient de încăpător unde să ne desfășurăm conferința câteva ore bune. Fără doar și poate, până la următorul #CCC, vom reveni la ClujHub, dar în calitate de spectatori, de această dată. Periodic, aici se desfășoară o serie de evenimente care mai de care mai interesante, pe care te invit să le descoperi în paragrafele de mai jos.

CreativeMornings

Știi și tu momentele acelea în care auzi ca prin vis soneria alarmei, deschizi ochii somnoros și nu înțelegi de ce trebuie să te trezești atât de devreme, când nici bine nu s-a luminat afară. Apoi, îți dai seama că e dimineață, iar o nouă zi plină te așteaptă… dar tot ce vrei este să te întorci pe partea cealaltă și să-ți continui somnul. Totuși, altcumva ar sta situația dacă ai avea un motiv pentru care să fii entuziasmat să te ridici din pat „cu noaptea în cap”. Iar acest motiv ar putea să poarte numele de CreativeMornings. Evenimentul se desfășoară lunar la ClujHub și presupune întâlniri matinale cu oameni din comunitatea creativă, aceștia povestind despre noi idei specifice domeniilor în care activează. Proiectul a pornit în 2008, în New York, iar în prezent se desfășoară în 180 de orașe din toată lumea. Ce poți găsi dacă participi la o ediție? Gustări numai bune pentru micul dejun, cafea, oameni prietenoși și, bineînțeles, discursuri ce îți vor arăta viziuni originale. Partea și mai bună? Intrarea este gratuită, pe baza unei înregistrări făcute în prealabil. Următorul eveniment va avea loc în data de 22 martie, iar formularul de înscriere va fi disponibil în curând.

Fuckup Nights

Dacă aș putea să cuprind esența Fuckup Nights în câteva cuvinte, ar suna cam așa: Din greșeli se învață. Noi am tot povestit despre acest eveniment, ba chiar am împărtășit experiența noastră într-un articol recent, însă dacă n-ai ajuns la nicio ediție până în momentul de față, o să-ți explic, pe scurt, cum stă treaba. Lună de lună, invitați care activează în medii variate, de la business, cultură, medicină, până la marketing, tehnologie, sport și multe altele, vin în fața publicului pentru a discuta într-o notă amuzantă despre insuccesele prin care au trecut de-a lungul carierei. Conceptul s-a născut dintr-o întâmplare, când un grup de prieteni din Mexico City s-au revăzut într-o seară și au început să vorbească despre nereușitele lor. Din 2012, aceștia au pornit mișcarea F.U.N, care are loc în 84 de țări. De ce să participi la acest eveniment? Să asculți cum alții au dat-o în bară mi se pare un motiv destul de bun, însă eu am rămas plăcut impresionată de atmosfera pozitivă și de faptul că invitații au știut să facă haz de necaz. Ediția din 22 martie se anunță a fi una specială, așa că notează-ți data în calendar și nu uita să te înregistrezi!

Freelance Hangouts

Viața de freelancer are două tăișuri: pe cât de fain e gândul că tu ești propriul tău șef, pe atât de multe probleme poate ridica această situație. Cel mai bine știu membrii acestei societăți, care își dau întâlnire la ClujHub, în cadrul evenimentului Freelance Hangouts. Aici sunt așteptați la sesiuni de networking și la schimburi de idei, toți cei veterani în freelancing, dar și cei care vor să pornească pe această cale și nu știu de unde să înceapă. Ce se întâmplă în cadrul acestor întruniri? Ei bine, tu trebuie doar să vii pregătit cu dorința de a învăța lucruri noi despre cum să te dezvolți ca liber profesionist, în timp ce un invitat special te va sfătui cum să-ți distribui resursele financiare, sau ce presupune cadrul legislativ. De asemenea, se organizează și workshop-uri, pentru că teoria se învață mai bine prin practică. Chiar dacă s-a aflat într-o scurtă pauză, evenimentul va fi reluat din martie, așa că nu uita să urmărești calendarul pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

TEDxClujSalon

Dacă ești pasionat de conferințe și nu ratezi nicio ocazie de a viziona sau audia un discurs de bună calitate, this one is for you. Cu siguranță cunoști celebrele discuții TED, unde persoane specialiste într-un anumit domeniu împart cu publicului din cunoștințele lor, așa că e bine să știi faptul că și în incinta ClujHub se propune acest gen de eveniment, însă cu mici schimbări. La TEDxClujSalon, situația arată în felul următor: se dă o temă de discuție, se vizionează conferințe deja organizate pe acel subiect la alte ediții TED, iar apoi se poftesc spectatorii la un dialog bazat pe ceea ce s-a vorbit. Prin participarea la acest eveniment bifezi două activități în același timp. În primul rând, iei parte la mult îndrăgitele conferințe și poți chiar să descoperi speakeri pe care nu ai avut șansa să îi asculți până în momentul de față. În al doilea rând, te implici în comunitate și îți exersezi abilitățile de vorbit în public prin dezbaterile care au loc la finalul ecranizărilor. În plus, aici te poți convinge de ce merită să îți cumperi un bilet la evenimentele specifice TEDxCluj.

Design a la Cluj

Unul dintre motivele pentru care îmi plac la nebunie evenimentele de la ClujHub, este acela că se adresează mai multor categorii de oameni. Vrei să participi la un meeting dedicat antreprenorilor? Se găsesc din plin! Îți place domeniul marketing-ului și vrei să înveți mai multe despre strategiile caracteristice? Haide la un workshop! Te simți o persoană plină de idei inovatoare și te pasionează designul sub toate formele lui? Foarte bine fiindcă, de curând, se desfășoară sesiunile Design a la Cluj, dedicate tuturor creativilor și nu numai. Până acum, s-a discutat despre procesul de design și relația spațiu-obiect, despre limbajul vizual, iar cea de-a treia întâlnire desfășurată chiar astăzi, îl are invitat pe Bogdan Gotia, care va introduce curioșii în secretele designul-ului parametric. Dacă spuneam anterior că Freelance Hangouts este un eveniment educativ perfect pentru cei ce vor să devină liberi profesioniști, Design a la Cluj oferă posibilitatea artiștilor să învețe de la alții asemenea lor și să nu rămână niciodată în criză de inspirație.

Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele care se desfășoară la ClujHub, însă poți găsi multe altele interesante dacă urmărești pagina lor de Facebook. Chiar dacă mai sunt câteva luni bune până atunci, eu aștept cu nerăbdare conferința The Power of Slow in a Fast World din 30 iunie. Invitatul special va fi Carl Honore, un autor de succes și creatorul conceptului Slow Movement. Acesta va veni în Cluj-Napoca să explice de ce cheia succesului, într-o lume pusă pe repede înainte, se află tocmai în ideea de a lua lucrurile mai încet. Până acum, discursul său în cadrul TED a strâns milioane de vizualizări, așa că te sfătuiesc să nu ratezi ocazia de a-l asculta și în viața reală.

La care dintre evenimentele din cadrul ClujHub ai fi curios să participi?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!