Poze: Cum a fost la Latte Art Throwdown @ Meron Roastery

Home $ Articole $ Cum a fost la $ Poze: Cum a fost la Latte Art Throwdown @ Meron Roastery

by | Mar 7, 2019 | Cum a fost la

Pentru o competiție de Latte Art la nivel local? Destul de mare, având în vedere că au participat bariști de la cafenele din Cluj, Bistrița, Târnăveni și Mediaș, dar și foarte, foarte strânsă și plină de emoții.

În total au fost 33 de concurenți, care s-au bătut pentru premiul cel mare de 500 de euro oferit de Meron, Alikof și Bardezzi. În prima fază a existat o tură preliminară, în care ultimii doi înscriși s-au ”duelat în latte art” pentru a-și câștiga locul în competiție. Din cei 32 rămași, s-au tras la sorți 16 perechi formate din câte două persoane, care au concurat una împotriva celeilalte pe un desen ales aleator de pe roată, până la ultimii doi rămași.

Juriul a fost format din trei cei mai cunoscuți oameni din domeniul cafelei din Cluj-Napoca: Delia Avram, head barista la Meron, Vasi de la Let’s Coffee și Vlad Udrea de la Victor Fresh To Go/Eggcetera. Pentru ca deciziile să nu poată fi influențate în niciun fel, jurații au stat cu spatele pe toată perioada turnării modelelor în cești, întorcându-se pentru a alege modelul cel mai bun abia după ce concurenții terminau desenele și lăsau ceștile din mână. Criteriile după care s-au ghidat jurații în alegerile lor au fost: echilibrul, simetria și similitudinea față de modelul extras, infuzia de culoare și definiție, folosirea corectă a spațiului din ceașcă, și impresia generală: contrast, armonie, uniformitate.

Astfel, folosirea corectă a acestor criterii i-a dus pe podium pe următorii participanți:
Locul 1 – Cristian Oltean, barista la Meron Vivo!;
Locul 2 – Bogdan Ibănescu, barista la Narcoffee The Office;
Locul 3 – Marius Vlad, barista la Meron Vivo!;

Dacă cei 500 de euro au mers către locul 1, concurenții clasați pe locul 2 și 3 s-au bucurat de ustensile și tool-uri care să îi ajute în prepararea cafelei.
Premiul locului 2 a constat într-un un cântar Felicita ARC din partea barshaker.ro, un set de latiere Barista Space din partea prăjitoriei Yume, un kit V60 din partea celor de la Artisan Coffee Equipment și un kit de barista din partea celor de la Alikof, iar premiul locului 3 a fost format dintr-un kit Chemex de la Artisan Coffee Equipment și un set de latiere Barista Space oferite de prăjitoria Yume.

Noi ne-am bucurat de un show pe cinste, o atmosferă cool și de o comunitate faină strânsă în jurul cafelei de specialitate. Cum ne place nouă să zicem: Nothing brings people together like the passion for specialty coffee.
Până data viitoare: Toate latierele sus!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!