Articole, Ieși la masă, Recomandări

5 recomandări pentru masa de prânz la pachet în zona centrală a Clujului

Centrul orașului deține răspunsurile la cel puțin două întrebări pe care ni le punem de când lumea și pământul: Unde ieșim în seara asta? și Unde mergem să mâncăm astăzi? În ambele cazuri, cea mai rapidă rezolvare este, desigur, să te îndrepți spre Piața Unirii și zonele din apropiere, iar de acolo să alegi dintre multele posibilități disponibile. Astfel, dacă ar exista locul potrivit în care să ți se facă foame, acela ar fi, cu siguranță, centrul orașului. În special dacă e trecut de ora 12, iar gândul îți zboară deja la masa de prânz, aici găsești cu ușurință un restaurant pe gustul tău, unde să petreci timp de calitate. Însă, în unele situații, nu ai răbdarea necesară să stai locului, mai ales dacă ești presat să ajungi într-un loc anume. Cum nici peste mâncarea de la amiază nu poți renunța, noi îți propunem o situație de compromis: 5 recomandări pentru masa de prânz la pachet în zona centrală a Clujului.

Hugo City
Cred că știi și tu prea bine zilele încărcate la locul de muncă, atunci când ai atât de multe pe cap, încât nici pauză nu îți vine să mai iei. Totuși, un prânz cald, gustos, nu trebuie niciodată refuzat, mai ales dacă ai posibilitatea să faci o vizită rapidă la Hugo City. Aici ești scutit în mare parte de timpul de așteptare, fiindcă restaurantul funcționează în timpul amiezii în sistemul self-service. Despre mâncare, nici nu mai vorbesc! Hugo ne-a obișnuit deja cu preparate delicioase, care, din fericire, pot fi luate și la pachet, iar mai apoi, savurate la birou pentru o porție generoasă de energie. În felul acesta, lovești două ținte cu o singură lovitură: te bucuri de o masă caldă, în timp ce rezolvi acel task deosebit de important.
Hint: poți comanda prin hipMenu alegând opțiunea de Pickup, astfel economisești timp.

Adresă: Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 13-15

New York Bagels
Chiar dacă s-a deschis de puțin timp în zona centrală, New York Bagels ne-a impresionat încă din primul moment în care i-am trecut pragul. Spațiul, deși unul restrâns, te invită să descoperi vestitele pâinici americane în combinații care mai de care mai interesante. Acestea vor fi preparate imediat, chiar în fața ta și, bineînțeles, poți alege opțiunea to go. Dacă ar fi să mă întrebi pe mine ce bagel aș încerca pentru un prânz sățios, n-aș sta pe gânduri și ți-aș răspunde: Pe cel cu cheese & bacon. Gusturile se combină perfect și doar când mă gândesc la acel cașcaval care se topește în gură… mi se face poftă. De altfel, te avertizez, odată ce ai încercat unul dintre sortimentele propuse, te vei întoarce să le guști și pe celelalte.

Adresă: Strada Emil Isac, nr. 2

Miez
Veggie lovers, this one is for you! Ori, mai bine spus, pentru zilele în care ai vrea să încerci un prânz ușor, fără carne, te poți îndrepta cu încredere spre MIEZ, local dedicat mâncărurilor vegetariene. Ce poți gusta aici? Eu aș recomanda unul dintre sortimentele lor de salate sau wrap-uri, urmate de un desert sănătos, din budincă de chia cu nuci și fructe de pădure. Iar dacă vrei ca prânzul să fie unul de-a dreptul creativ, nu uita să încerci și unul dintre sucurile presate la rece. Dacă ai nevoie de un motiv în plus pentru care să încerci gustările MIEZ, să știi că acestea sunt preparate homemade. Ah, da, era să uit: mâncărurile sunt împachetate cu grijă, astfel încât le poți livra oriunde ai nevoie să ajungi.

Adresă: Piața Muzeului6 (unde era inainte Francesca)

SoupeR
Nimic nu se compară cu mâncarea gătită de mama acasă, iar dacă ar fi să aleg preparatul care îmi lipsește cel mai mult din meniul ei, acela ar fi supa. Mult timp m-am plâns că nu găsesc în tot Clujul un loc în care să mănânc o supă care să fie pe placul meu, însă o întâmplare mi-a scos în cale SoupeR. De la prima lingură gustată, criza mea existențială a luat sfârșit, iar de atunci, știu unde să mă îndrept de fiecare dată când îmi e poftă de mâncărica mai sus menționată. Partea cea mai faină mi se pare meniul diversificat, ce nu îți dă timp să te plictisești vreodată de propuneri. Astăzi, poate vrei să încerci o supă de legume cu curry și pui, dar mâine, poate revii pentru o ciorbă rădăuțeană, sau poate… cel mai bine decizi la fața locului. În cazul în care îți e foarte foame și vrei un prânz consistent, fie el la pachet, îți recomand să încerci și unul dintre sandwich-urile suculente. Cel care conține cremă ungurească de brânză cu pui îmi face mereu cu ochiul.

Adresă: Bulevardul Eroilor, nr. 3

Tortelli
Nu puteam să scriu acest articol fără să includ în listă pastele de la Tortelli Pasta Bar. Atunci când mă aflu în trecere în Piața Muzeului, de puține ori ratez ocazia de a mă abate la acest local minunat pentru a încerca noi arome. Fie că mă bucur de pastele aburinde la măsuțele amenajate afară, fie le iau la pachet, știu că odată ce am savurat întreaga porție, ziua mea va deveni una mai bună. Noi ne-am strecurat iarna trecută în bucătăria lor și am rămas plăcut impresionați de modul în care sunt gătite preparatele, încât am venit și cu o listă de 5 motive pentru care merită să treci pragul Tortelli. În ceea ce privește meniul, acesta introduce noi sortimente în fiecare sezon, dar unele mâncăruri rămân de bază, precum Gnocchi Pesto, de care nu mă mai pot sătura.

Adresă: Virgil Fulicea, nr. 2 (Piața Muezului)

Tu unde mergi atunci când ai poftă de un prânz bun to go?

ClujLife - Te scoate din casă

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.