5 recomandări pentru masa de prânz la pachet în zona centrală a Clujului

Home $ Articole $ 5 recomandări pentru masa de prânz la pachet în zona centrală a Clujului

by | Mar 20, 2019 | Articole, Ieși la masă

Centrul orașului deține răspunsurile la cel puțin două întrebări pe care ni le punem de când lumea și pământul: Unde ieșim în seara asta? și Unde mergem să mâncăm astăzi? În ambele cazuri, cea mai rapidă rezolvare este, desigur, să te îndrepți spre Piața Unirii și zonele din apropiere, iar de acolo să alegi dintre multele posibilități disponibile. Astfel, dacă ar exista locul potrivit în care să ți se facă foame, acela ar fi, cu siguranță, centrul orașului. În special dacă e trecut de ora 12, iar gândul îți zboară deja la masa de prânz, aici găsești cu ușurință un restaurant pe gustul tău, unde să petreci timp de calitate. Însă, în unele situații, nu ai răbdarea necesară să stai locului, mai ales dacă ești presat să ajungi într-un loc anume. Cum nici peste mâncarea de la amiază nu poți renunța, noi îți propunem o situație de compromis: 5 recomandări pentru masa de prânz la pachet în zona centrală a Clujului.

Hugo City
Cred că știi și tu prea bine zilele încărcate la locul de muncă, atunci când ai atât de multe pe cap, încât nici pauză nu îți vine să mai iei. Totuși, un prânz cald, gustos, nu trebuie niciodată refuzat, mai ales dacă ai posibilitatea să faci o vizită rapidă la Hugo City. Aici ești scutit în mare parte de timpul de așteptare, fiindcă restaurantul funcționează în timpul amiezii în sistemul self-service. Despre mâncare, nici nu mai vorbesc! Hugo ne-a obișnuit deja cu preparate delicioase, care, din fericire, pot fi luate și la pachet, iar mai apoi, savurate la birou pentru o porție generoasă de energie. În felul acesta, lovești două ținte cu o singură lovitură: te bucuri de o masă caldă, în timp ce rezolvi acel task deosebit de important.
Hint: poți să alegi și opțiunea de pick-up, astfel economisești timp.

Adresă: Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 13-15

New York Bagels
Încă de când s-a deschis de puțin timp în zona centrală, New York Bagels ne-a impresionat încă din primul moment în care i-am trecut pragul. Spațiul, deși unul restrâns, te invită să descoperi vestitele pâinici americane în combinații care mai de care mai interesante. Acestea vor fi preparate imediat, chiar în fața ta și, bineînțeles, poți alege opțiunea to go. Dacă ar fi să mă întrebi pe mine ce bagel aș încerca pentru un prânz sățios, n-aș sta pe gânduri și ți-aș răspunde: Pe cel cu cheese & bacon. Gusturile se combină perfect și doar când mă gândesc la acel cașcaval care se topește în gură… mi se face poftă. De altfel, te avertizez, odată ce ai încercat unul dintre sortimentele propuse, te vei întoarce să le guști și pe celelalte.

Adresă: Strada Emil Isac, nr. 2

Meat Up
Meat lovers, this one is for you! Ori, mai bine spus, pentru zilele în care ai vrea să încerci un prânz sățios, cu multă cărniță suculentă, te poți îndrepta cu încredere spre Meat Up, local dedicat burgerilor de calitate. Ce poți gusta aici? Poți alege între 6 sortimente de burgeri delicioși, iar eu aș recomanda dolofanul I’m Blue. Carne de vită Angus, brânză mucegăită, salată, gem de ceapă roșie, ciuperci și alioli cu muștar, ce îți poți dori mai mult? Dacă mai adăugăm o porție de cartofi prăjiți cu parmezan și pătrunjelul, prânzul nostru se transformă într-un adevărat festin. Ah, da, era să uit: mâncărurile sunt împachetate cu grijă, astfel încât le poți lua cu tine oriunde ai nevoie să ajungi.

Adresă: Strada Gheorghe Șincai, nr.14

Natuu
Acum, vă vom scoate puțin din zona centrală cu care sunteți voi obișnuiți, but keep an open mind, please. Natuu este, prin definiție, locul ideal de unde vă puteți aproviziona cu mâncare la pachet la momentul prânzului. Odată ajunși aici, trebuie doar să decideți dacă serviți ceva light sau sunteți pregătiți pentru o masă în toată regula, ambele fiind deja gata ambalate pentru a fi luate la pachet. Nu vă gândiți că nu sunt proaspete și bune, căci rafturile se ”updatează” de mai multe ori pe parcursul zilei, nu doar dimineața. Tot de aici puteți să vă alimentați cu mult râvnita cafea, ceai, fresh-uri, dar și diverse produse de patiserie. Ceea ce e foarte important de știut este că Natuu este un restaurant vegetarian/vegan, însă mâncărurile sunt extrem de sățioase și gustoase.

Adresă: Strada Someșului, nr. 30

Tortelli
Nu puteam să scriu acest articol fără să includ în listă pastele de la Tortelli Pasta Bar. Atunci când mă aflu în trecere în Piața Muzeului, de puține ori ratez ocazia de a mă abate la acest local minunat pentru a încerca noi arome. Fie că mă bucur de pastele aburinde la măsuțele amenajate afară, fie le iau la pachet, știu că odată ce am savurat întreaga porție, ziua mea va deveni una mai bună. Noi ne-am strecurat iarna trecută în bucătăria lor și am rămas plăcut impresionați de modul în care sunt gătite preparatele, încât am venit și cu o listă de 5 motive pentru care merită să treci pragul Tortelli. În ceea ce privește meniul, acesta introduce noi sortimente în fiecare sezon, dar unele mâncăruri rămân de bază, precum Gnocchi Pesto, de care nu mă mai pot sătura.

Adresă: Virgil Fulicea, nr. 2 (Piața Muezului)

Tu unde mergi atunci când ai poftă de un prânz bun to go?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!