5 motive să încerci pastele de la Tortelli Pasta Bar

Home $ Articole $ 5 motive să încerci pastele de la Tortelli Pasta Bar

by | Jan 22, 2019 | Articole

Despre dragostea nebună dintre mine și tot ce iese din bucătăria Tortelli Pasta Bar am tot vorbit. Poate prea mult, ar zice persoanele care au ”norocul” de a mă întâlni zilnic. În apărarea mea… zic doar atât: dacă ați mâncat măcar o dată la ei, mă veți înțelege și susține în acest demers de încurajare a tuturor să le treacă pragul. Dacă nu i-ați vizitat niciodată până acum… spuneți-mi, vă rog, pe unde umblați și unde ați găsit paste mai bune decât aici. Vă provoc… să mă mințiți în față.

Astăzi facem o trecere rapidă în revistă a motivelor principale pentru care pastele de la Tortelli Pasta Bar merită atenția voastră, nu promit că e ultima mea încercare. Dar dacă nici acestea nu vă conving…

1. Toate produsele lor sunt home-made & hand-made

Da, exact așa cum ați citit. De la aluatul pe care îl folosesc pentru paste, până la sosuri, totul este făcut în casă. Procesul de obținere a frumoaselor care ajung la noi în farfurii debutează de la simpla îmbinare a făinii cu oul, după care totul este trecut prin malaxor. Mai apoi, aluatul este întins printr-o mașină manuală de făcut paste. Noi am intrat în bucătăria lor prin luna decembrie și v-am povestit despre #howitsmade într-un articol pe care îl puteți reciti aici. Acolo veți vedea și mașinăria de făcut paste despre care vă vorbim. Pastele sunt proaspete, pregătite în fiecare zi după rețete clasice italienești. Orarul lor de funcționare, deși ciudat la prima privire (12.00 -15.30, 16.00 – 22.00 în timpul săptămânii), este așa tocmai pentru ca ei să reușească să refacă ”stocul” de paste proaspete.

2. Găsiți la ei mai toate tipurile de paste

Eu îi cred pe ei pe cuvânt când spun ”mai toate tipurile de paste”, de aceea am adaptat și eu această formulare, cu toate că personal nu mi-a lipsit niciodată nimic din meniul lor și mereu când mă trezesc în fața lui exclam – ”Dumnezeule, câte paste! Ce să mai testez?” La prima întâlnire cu meniul s-ar putea să fiți copleșiți, să ajungeți să faceți ”ala-bala-portocala”, pentru că efectiv nu puteți lua o decizie, dar imediat ce vă convingeți cât sunt de bune, doar veți căuta scuze ca să ajungeți la Tortelli tot mai des, să luați denumirile din listă la rând. Specialitatea lor sunt pastele umplute de tip Tortellini, care i-au inspirat atât în rețete, cât și în alegerea numelui. Asta dacă vă întrebați cumva – ”De ce Tortelli?” În meniu s-a strecurat și o supă, o foccacia și, evident, două feluri de desert, toate-s de testat, vă garantez.

3. Ingredientele sunt proaspete

Nu mai reprezintă un secret că prospețimea ingredientelor joacă un rol crucial în orice rețetă. La Tortelli folosesc produse sezoniere pentru ca pastele să fie exact așa cum vi le doriți – gustoase și arătoase. Meniul se schimbă în funcție de sezon tocmai cu acest scop, iar partea bună e că mereu găsești surprize noi care îți pot răsfăța papilele gustative. Nimic nu se compară cu momentul când vezi scris pe plăcuța de deasupra bucătăriei deschise o denumire nouă.

4. Fiecare porție de paste din meniu este însoțită de o recomandare de vin

Și uite așa scapi de durerea de cap provocată de a nu ști ce băutură merge cel mai bine cu ceea ce ai în farfurie și de search-urile date pe Google pe sub masă, ca să nu te faci de râs față de însoțitorul care pare că stăpânește mai bine subiectul. Sub fiecare sortiment de paste este trecut vinul recomandat de bucătari, și uite așa ai scăpat de o decizie. Bine, câteodată va trebui să alegi între două feluri de vin, but that’s an easy job.

5. Zâmbetul din partea casei este garantat

Oricât de bună ar fi mâncarea într-un local, nu i-aș mai trece pragul în veci dacă nu aș fi mulțumită de felul în care mă simt acolo, dacă aș simți personalul deranjat de prezența mea sau alte aspecte de genul. Norocul tuturor este că la Tortelli nici nu se pune problema de așa ceva, nici nu pot numi un alt loc din Cluj în care cei care servesc parcă-mi sunt prieteni de când lumea și pământul. Nu ne știm numele, nu ne știm hobby-urile, știm doar să facem schimb de respect, atenție și zâmbete. Mai mult, unul dintre proprietarii restaurantului (cu care am povestit mai multe aici) lucrează din când în când în bucătărie, cot la cot cu angajații, deci am un altfel de respect pentru tot ce înseamnă resursă umană în locul acesta, căci e mai mult o comoară umană.

Iar dacă vrei un motiv în plus să ieși din casă pe vremea aceasta, noi avem un concurs pe Instagram cu și despre aceste faimoase paste. Nu-ți zicem mai multe, afli tu pe profilul nostru.

Ați încercat până acum pastele de la Tortelli Pasta Bar? Cum vi s-a părut?

Adresă: Strada Virgil Fulicea, nr. 2, Piața Muzeului.
Orar de funcționare: L-V 12:00 PM – 3:30 PM, 4:00 PM – 10:00 PM, S-D 12 PM – 10 PM.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!