Cum să economisești timpul pierdut la cumpărături pentru masa de Paști

by | Apr 18, 2019 | Articole, Recomandări

Se apropie sărbătorile pascale și, ca în fiecare an, magazinele vor fi inundate de oameni ce pun la cale masa de sărbătoare. Ne dăm seama că numai gândul la înghesuiala din magazine și la cozile interminabile îți dă dureri de cap, așa că venim cu câteva soluții pentru a face economie de timp și a rămâne cât mai lipsit de stres în această perioadă. Așa vei avea cu siguranță timp să vopsești ouăle roșii, să te pregătești pentru vizita rudelor sau pur și simplu să te relaxezi.

Când vine vorba de mâncare, trebuie să ai superputeri ca să reușești să pregătești o masă completă de sărbători – aperitiv, ciorbă, fel principal… și nu uita de desert. Dacă mai aștepți și musafiri, lucrurile se complică și mai tare. Vestea bună e ca Exclusiv Catering te scapă de griji, pregătind tot ce e necesar pentru o masă ca la carte, inclusiv tradiționala pască. Până și ouăle roșii pot fi aduse de ei în cazul în care nu ai apucat să le vopsești. Găsești oferta lor de sărbători aici, de unde poți opta pentru bucatele tradiționale pe care le dorești pe masă: friptură de miel, drob, sarmale, ciorbă, pască și nelipsita salata de boeuf. Pentru Paștele Catolic, comenzile se pot face până în data de 19 aprilie la ora 12:00, iar pentru cel Ortodox, până în 26 aprilie la ora 12:00. Comenzile sub 300 de lei pot fi ridicate de la sediul firmei (Blvd. 21 Decembrie 1989, nr. 128-130), sau pot fi livrate la domiciliu (doar în Cluj-Napoca) pentru suma de 15 lei, iar în cazul comenzilor de peste 300 de lei, transportul este gratuit.

Și La Casa îți sare în ajutor la capitolele mâncare și desert, propunându-ți o ofertă de Paște. Poți comanda platouri cu prăjituri, aperitive și alte produse de patiserie, precum pască sau cozonac. Trebuie doar să completezi formularul pe care l-au pus la dispoziție, precizând cantitatea din fiecare produs dorit și bucatele îți vor fi livrate acasă, dacă locuiești în Cluj-Napoca, sau le poți ridica dintr-unul din magazinele lor. Ultima zi în care poți plasa comanda este 25 aprilie la ora 12:00.

În cazul în care mâncarea nu e o problemă, însă coacerea preparatelor la cuptor nu îți surâde, atunci Brutăriile Paul vin cu soluția. Astăzi mai poți beneficia de 10% reducere pentru comanda de produse de patiserie pentru Paște, adică pască, Brioche Sucre Chocolat și Cramique Sucre Raisins. Poți face comenzile la unul din punctele lor (în Iulus Mall sau Vivo!) și să o ridici tot de acolo, iar comenzile de peste 150 de lei vor fi livrate la domiciliu. Dacă vrei să faci o comandă de această sumă o poți plasa și la numărul 0772 857 285 sau pe [email protected].

Pentru a îndulci atmosfera de sărbători, La Bonbonniere a pus la cale două pachete din care să alegi. Ambele conțin 5 tipuri diferite de prăjituri, iar în cazul celui de-al doilea sunt incluse și 10 bucăți de macaroons, deliciosul desert cu aromă de migdale. Prețurile pachetelor sunt de 150 de lei și 170 și pot fi comandate până în 21 aprilie la numărul 0742 250 244, la [email protected] sau printr-un mesaj pe pagina lor de Facebook. Pe lângă acestea, mai sunt și alte delicii pe care le poți comanda, precum chec sau ruladă cu mousse de ciocolată.

Pentru delicatese dulci poți apela și la EmmaCremma, care au o sumedenie delicatese dulci din care să alegi. Fiind o perioadă aglomerată, comanda ar trebui plasată cu o săptămână înainte la 0740 359 399, sau pe pagina lor de Facebook, deci ar trebui să te hotărăști cât mai curând ce preferințe ai în materie de desert.

O variantă eficientă prin care tu scapi de stresul cumpărăturilor și sprijini producătorii locali fără să mergi la piață este să apelezi la Nod Verde, un punct de legătură între gospodăriile tradiționale și pofticioșii de la oraș. How cool is that? Îți oferă o modalitate prin care să cumperi produse sănătoase direct de la producători printr-un proces mult mai simplu. Dacă intri pe site-ul lor, vei observa că poți opta pentru fructe și legume, ouă și produse lactate, miere și produse apicole, preparate procesate din carne, produse de panificație, plante medicale și aromatice, ulei presat la rece, chiar și băuturi artizanale. Mie îmi fac cu ochiul mai ales pastele homemade, dar sunt și multe alte delicatese, precum cârnați de casă, siropuri, dulcețuri sau miere, care te vor tenta. Valoarea minimă a unei comenzi este de 40 de lei, iar transportul e gratuit, deci ai toate motivele să apelezi la ei.

La categoria produse de panificație vei găsi Brutăria Claudia, ce are sediul în Florești, pe Str Stejarului, nr 1, unde sunt coapte pâini artizanale cu maia. Pe lângă painile și cozonacii pe care îi poți comanda direct de pe Nod Verde, brutăria are mai multe locații partenere în Cluj, precum Bottega Italiana, Magic Natura, Casa Bio sau Mariflor, de unde poți cumpăra produsele lor. Pentru perioada Paștelui, poți alege să adaugi pe masă sărățele cu telemea, cozonac (dospit cu maia naturală) cu nucă și merișoare sau cu mac, fursecuri cu nucă și magiun cu sau fără zahăr, baigli cu nucă sau mac sau ciocolată de casă. Poți să le consulți pagina de Facebook pentru a vedea care e cea mai apropiată locație de tine.

Poți avea acasă produse tradiționale și din Cutia Țăranului, adică o cutie cu produse tradiționale ale unor agricultori, ce îți va fi livrată periodic la ușă. Este o opțiune de lungă durată, ce presupune că alegi un producător, care, pentru o sumă fixă, îți va aduce o cutie cu produse de sezon. Dacă ești din Cluj-Napoca, poți opta pentru fructe, legume, lactate, produse apicole, vin, carne de rață sau miel. Prețul variază de la un producător la altul, la fel și frecvența cutiilor. Poți consulta opțiunile aici.

Nici băutura nu lipsește de pe mesele de sărbătoare, iar de asta se ocupă Bautură-online.ro. Ba mai mult, până la finalul lunii au reduceri de până la 41% la o mulțime de băuturi. Tu doar intri pe site-ul lor, alegi cu ce veți umple paharele, iar ei ți le aduc acasă. Simplu, nu? Livrarea în Cluj-Napoca este gratuită, iar pentru zonele limitrofe precum Florești, Baciu sau Apahida, costul livrării este de 7.99 lei. Pentru celelalte zone ale țării, costul este de 17.99 lei, fiind trimise prin Urgent Cargus.

Ca să eviți să intri în magazine în timpul febrei cumpărăturilor, poți apela la Bringo, care face cumpărăturile în locul tău și ți le livrează acasă. Îți descarci aplicația, alegi produsele dorite, iar la livrare achiți suma de pe bonul fiscal și costul de livrare de 19.99 lei, iar dacă alegi anumite produse beneficiezi de livrare gratuită.
O variantă mai cuprinzătoare este Glovo, care îți livrează orice pe două roți, fie că e vorba de cumpărături, medicamente, cadouri sau pachete. E o alternativă care te poate salva în multe situații, iar costul de livrare variază în funcție de distanță și de acordurile cu magazinele partenere.

Știi și alte modalități de a economisi timp la cumpărături?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This