Poze: Cum a fost la… concertul Lenny Kravitz de la BT Arena

Home $ Articole $ Poze: Cum a fost la… concertul Lenny Kravitz de la BT Arena

by | May 7, 2019 | Articole, Cum a fost la

Acum câteva luni, când am primit vestea că Lenny Kravitz va concerta la Cluj în data de 6 mai, mi se părea că timpul s-a dilatat și a căpătat caracterul unui melc, iar așteptarea avea să fie una îngrozitoare. Nu vreau să transmit ideea că aș fi vreun fan înfocat al artistului, dar respect munca oamenilor care au ajuns la nivelul lui și să-i văd în concert live mi se pare o experiență de neratat. Am intrat în Sala Polivalentă cunoscând doar versurile unei singure melodii de-ale cântărețului și ritmul altor două sau trei, dar seara a fost una extraordinară pentru că am avut în față un compozitor și producător, un câștigător a patru premii Grammy, dar mai ales un multi-instrumentalist și o persoană care mi-a transmis mai mult decât simplul fapt că a venit să-și facă datoria față de muzică.

Noi, echipa ClujLife, am participat la eveniment în formulă completă, de la cel mai mic la cel mai mare, de la cel mai vechi membru, la cel mai recent venit. Yeah, this is how we do our Social Team Nights, vedem staruri internaționale și mâncăm nachos. Lenny Kravitz a urcat pe scena din Cluj în cadrul turneului de promovare al ultimului său album – Raise Vibration, iar toate meritele merg către echipa Emagic România, care a făcut posibil acest lucru. Sala a fost plină încă de la ora 20.00, când și-a făcut apariția cântăreața nigeriană în vârstă de 23 de ani Annahstasia Enuke. O oră mai târziu, cu precizia unui ac elvețian, Lenny și a sa faimoasă chitară s-au poziționat sub lumina reflectoarelor, dând startul mult așteptatului show.

După o zi întreagă petrecută la facultate, am crezut că nimic nu poate să îmi redea energia, în afara unui somn bun. De îndată ce am ajuns la concertul lui Lenny Kravitz, mi-am dat seama cât de falsă a fost teoria mea. Spectacolul m-a purtat printr-un amalgam de sentimente, încât am dat uitării orice urmă de oboseală. Carismatic, plin de viață, pasionat de muzica sa, Lenny a conectat publicul și ne-a făcut să vibrăm, fie prin piese melancolice, fie prin momente energice, în care un singur acord de chitară era suficient ca toți să dansăm. Pe scenă a fost o adevărată nebunie, unde fiecare membru al trupei a strălucit alături de instrumentul său. Cum știu că a fost un concert reușit? Foarte simplu! Deși nu cunoșteam marea majoritate a cântecelor (ups! vina mea), am simțit cum muzica îmi transmite acel sentiment care pur și simplu nu îți dă voie să stai așezat pe scaun. – Corina Ievuță, the good heart of our team

Poate ar mai trebui să vă spunem că media de vârstă la noi în echipă e de 22 ani, așa că o să ne înțelegeți de ce nu aveam toate versurile rulând pe fundalul minții noastre. Sala era, exact cum îmi place mie, un amalgam de personaje, de la tineri până la părinți și bunici, de la oameni care stăteau liniștiți pe scaune și trăiau momentul schițând doar un zâmbet timid, până la alții care au dat din mâini și au dansat de la prima notă până când s-au dezmeticit și au realizat că spectacolul e gata, dar mai pot visa puțin în drum spre casă. N-au lipsit cei care au împărtășit tot concertul live pe Facebook și pe care îmi place să-i numesc ”grijulii”. Trebuie să ai o inimă imensă ca să te gândești că toți prietenii tăi vor și ei să-l vadă pe Lenny.

Pot spune că prin intermediul acestui concert am retrăit momente din copilărie. De ce? Pentru că de fiecare dată când porneam la drum cu mașina, în mod inevitabil se strecura câte o melodie de-a lui Lenny Kravitz pe caseta deja obosită de la atâția kilometri. Au fost, așadar, două ore dominate de dinamism și nostalgie, iar Lenny a transmis fanilor un vibe extraordinar pe tot parcursul concertului. Chiar dacă poate am fost puțin străină cu unele piese, nu am avut probleme în a recunoaște celebrele hituri „American Woman”, „I belong to you” și „Fly away” încă din primele secunde. Tot acestea au fost și momentele în care întreaga sală era în extaz, contribuind astfel la atmosfera conturată de artist. A fost un show complet, care a adus în prezent imagini din trecut, confirmând faptul că muzica bună nu cunoaște noțiunea de trecere a timpului. – Alexandra Chirilă, the newcomer that adapted surprisingly well

Timpul, ce capcană. Cuvintele colegei mele mi-au amintit de cele ale artistului, care a strecurat între două melodii și un sfat prietenesc pentru public: ”Time is the only luxury we have. Not money, not possesions. So take that time to follow your passions”. And take that time to find your passions, aș mai adăuga eu.

M-a uimit energia pe care Lenny Kravitz a reușit să o transmită pe parcursul celor două ore. Numele turneului, Raise Vibration, descrie perfect atmosfera pe care a reușit să o creeze, cântând parcă prin toți porii și amplificând trăirile publicului. În ciuda faptului că la începutul concertului doar o parte dintre spectatori dansau plini de energie pe melodiile artistului, acesta a părăsit scena cu o sală plină în picioare, care i-a savurat muzica. Mi-au plăcut cel mai mult modul în care acesta cânta plin de pasiune la chitară, micile duete pe care le făcea cu membrii echipei sale și modul halucinant de rapid cu care alterna instrumentele. – Diana Rus, the one that is always ready to help

Iar când auzi o întreagă sală intonând Stillness of Heart, probabil că ai toate șansele să începi din nou să crezi. Pentru mine asta a însemnat concertul lui Lenny Kravitz: o reamintire a faptului că suntem, că avem datoria să devenim măreți, că momentele mici sunt cele mai mari la final. Mulțumim!

Voi ați fost la concert? Cum vi s-a părut?

Galerie foto:

credit foto: Vlad Cupșa | Komiti

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!