MOX to do list: ateliere și activități de neratat

Home $ Articole $ MOX to do list: ateliere și activități de neratat

by | Jun 14, 2019 | Articole

Îmi plac festivalurile. Îmi plac listele. Îmi place la munte. Cam așa am ajuns să fac astăzi un ”MOX to do list”. Și pentru că febra persistă. Nu vă faceți griji, nu sufăr de nimic, mă refeream la binecunoscuta și tot invocata febră a festivalurilor, pe care o tot pomenesc deja de două luni de zile în speranța că pot ”fura” startul. Așadar, astăzi vorbim despre câteva lucruri musai de neratat la MOX, festivalul cunoscut ca o excursie cu prietenii în vârf de munte și care nouă ne este extraordinar de drag. Motivele sunt multiple, astăzi notez aici doar faptul că totul este făcut de la zero de mâna organizatorilor, alături de voluntari, fiind gândit pentru relaxarea noastră completă.

Cum mie îmi place să fiu organizată, era de la sine înțeles că voi întocmi mai devreme sau mai târziu o listă cu activități pe care îmi doresc să le bifez vara aceasta la MOX, în poiana de la Valea Drăganului. Așa că m-am plimbat puțin cu gândul printr-o zi de festival și am notat mai jos tot ce am considerat de interes.

Încep cu atelierele. Și fac asta pentru că noi oamenii, ca specie, ne dăm în vânt după crearea acelui ceva care să dăinuie după terminarea momentului, ceva ce poate fi ascuns în ghiozdan, luat acasă și pus în cutia cu amintiri sau în văzul tuturor, să se știe că a existat în viața noastră MOX. Mai mult, e un sentiment super plăcut să vezi cât de bine se simt oamenii când iau parte la aceste ateliere, cum socializează între ei, zâmbesc, fac schimb de culori sau de idei, râd, cântă, se distrează, iar la final, fără să-și dea seama, pleacă cu mai mult decât produsul final propriu-zis al atelierului. Bine că sunt opțiuni. Una dintre ele ar fi atelierul de pictură cu Mandala Tales. Nu contează că nu știți să țineți pensula în mână, nu sunt reguli în munți, și până la urmă acest atelier e mai mult despre descoperirea creativității. O altă variantă ar fi atelierul de confecționat măști tradiționale / populare, alături de cei de la Zestrea. Tot în zona aceasta de lucru manual avem atelierele organizate de Iia Urbană – string art, pictat plase din textil și împletit codițe. Dar dacă credeți că vă descurcați mai bine cu picioarele decât cu mâinile, vă provoc să ne dăm întâlnire la atelierul de parkour cu Primitive. Eu voi fi cea care tot pică. Apropo de picat, mă găsiți și încercând să învăț să merg pe slackline.

Eu zic că e important să-ți găsești de lucru pe acolo pe timp de zi, pentru că dacă te tot uiți la copaci s-ar putea să te apuce niște întrebări existențiale care să te scoată din zona de relaxare. Desigur, am o categorie de ”to do” destinată statului degeaba, că până la urmă aceea e modalitatea supremă de calmare a minții. Pentru unii, pentru cei care gândesc-regândesc și iar gândesc, nu chiar. Așadar, modalități de a pierde vremea într-un mod productiv la MOX: lenevește într-un hamac la umbra pădurii – fie în cele două zone pregătite de organizatori, fie la liberă alegere – sau bâțâie-te într-unul din cele 2 swing-uri și hamacul împletit din cordelină la vreo 4-5 m înălțime , poți chiar să și adormi în hamac că nu te va deranja decât briza verii și nimic altceva, privește răsăritul și apusul, bucură-te de o carte la umbra brazilor (când simți că ai nevoie de o pauză, ridică ochii din carte și apucă-te de numărat; brazii, nu oile), dă o tură prin împrejurimi pe timp de zi, Coada Lacului e la o aruncătură de mai multe bețe, privește cerul. Respiră, bucură-te de moment, lasă natura să-ți arate frumusețile ei.

Un punct foarte important pe listă e cinematograful în aer liber, cunoscut sub numele de Cinemobil. Te-ai plictisit de prietenii tăi și nu mai ai loc de ei în cort? Poți merge singur la film, îți găsești alți prieteni acolo. Ai pus ochii pe o tipă cu un tatuaj mișto? Invit-o la un film. Sau poate o găsești acolo. Vrei să stai cu gașca, dar ai vrea să nu mai auzi aceeași povestea spusă a 30a oară? Fă-i subtil să tacă, adu-i la cinematograf. Ți-e dor de copilărie? Avem desene animate. Pot continua așa paragrafe bune, chiar poți merge la un film în aer liber în orice situație și context.

Noaptea se începe la focul de tabără, eu zic că asta e un fel de regulă nescrisă MOX. Nu de alta, dar e locul unde-ți faci prieteni, cânți chiar dacă n-ai talent, cânți și dacă ai talent și o chitară la tine, contemplezi cerul, te apuci de ghicit în stele, îți pui dorințe la stele căzătoare și la chestii care ți par ție stele căzătoare, ți se pare că deja vezi constelații, numele tău pe cer și așa mai departe. Sincer, focul de tabără e cel mai bun film pe care ți-l poți da la acest festival. Iar spre miezul nopții urmează jongleriile de foc, that`s the real stuff.

Dimineața, unii vor merge spre corturi după un maraton de dans și admiratul răsăritului, alții se vor trezi pentru sesiunea de yoga. Sunt destule zile de MOX să le puteți face pe ambele. Am înțeles că există șanse să fie amenajată inclusiv o zonă pentru masaj. No, acum spuneți-mi voi ce-i mai mișto decât să mergi la munte, în mijlocul naturii, să stai sub un cort la umbră și să ți se facă 10-15 minute de masaj? Relaxare psihică și fizică completă.

Ideea e că fiecare dintre voi își va găsi propria listă de momente care vor transforma MOX într-o experiență unică. Nu uitați să aruncați gunoiul selectiv, să respectați natura, să nu vă fie rușine de ce rămâne în urma voastră și să vă distrați frumos.
În rest, numai de bine, #măi. Și ne vedem la MOX!

PS. Grab your ticket here.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!