8 evenimente de neratat în iulie în Cluj

Home $ Articole $ 8 evenimente de neratat în iulie în Cluj

by | Jun 28, 2019 | Articole, Recomandări

Luna iunie e pe terminate, dar vara abia începe și aduce mai multe motive de a ieși din casă. Urmează o perioadă plină de evenimente pe care nu vei dori să le ratezi, așa că asigură-te că îți pui în agendă următoarele:

Jazz in The Park | 4-7 iulie
În prima săptămână din iulie ne adunăm în Parcul Central pentru a șaptea ediție Jazz in The Park, eveniment ce ne îndeamnă an de an să ne bucurăm de muzică. Muzică așa cum trebuie, muzică care ne trezește la viață și ne îndeamnă să ne adunăm de pe jos visurile abandonate. Pe lângă concertele unor artiști precum Marcus Miller sau Judith Hill, pe care nu vei dori să le ratezi, vor avea loc o mulțime de activități ce completează energia pozitivă a festivalului. Pe lista mea de must do/see/listen se află jam session-urile de la Vorbe, târgul audio bineînțeles, să învăț să bat la tobe în Drum Camp-ul organizat de cei de la Yamaha și să dau mai departe din frumusețea paginilor pe care le-am citit eu și m-au ghidat în viață la cornerul Diverta. Programul complet al festivalului îl poți consulta aici, așa că, mai rămâne doar să îți dai întâlnire cu prietenii în parc. Ne vedem acolo, da?

Alandala Secret Garden | 6 iulie
Alandala te invită încă o dată departe de agitația orașului, la o petrecere vegheată de natură, în zona Feleac. ”Grădina secretă”, cunoscută mai degrabă ca ”the secret garden” este una dintre cele mai noi locații din portofoliul alandala și a impresionat încă de la prima apariție. Cadrul e pregătit pentru a găzdui o noapte albă, Sammy Dee, Priku și Mihigh sunt gata să te întâmpine în pași de dans, iar tu dai viață întregii experiențe. Primele bilete au fost epuizate deja, la mai puțin de 24h de la anunțarea evenimentului. Sfatul meu prietenesc ar fi să comandați un bilet acum dacă vreți să prindeți loc în primele rânduri.

MOX | 11-14 iulie
Music Outdoor Experience revine cu o nouă ediție la care te poți retrage în inima naturii pentru a te bucura de muzică și a savura experiența campingului din plin. Toate acestea pe un fundal de aer proaspăt, ceața dimineații, lumina timidă a stelelor noaptea, cântecul suav al naturii. Și să nu crezi că te-ai putea plictisi vreo clipă, căci imediat cum ai terminat cu profunda contemplare a naturii, te poți avânta spre o mulțime de activități pe care organizatorii le-au pus la cale și ce vor da și mai multă culoare festivalului. Ți-a povestit Ecaterina care sunt acestea în articolul de aici. Tema acestei ediții pune accentul pe elementele definitorii ale festivalului, adică ”The Music, The Outdoors, The experience”, iar noi credem că MOX e o experiență unică în viață și fiecare dintre noi ar trebui să o trăiască. Măcar o dată, că după restul vine de la sine. Dacă nu ți-ai luat încă biletul la festival, încă o mai poți face de aici, la prețul de 140 de lei. Nu uita că pentru fiecare bilet vândut, organizatorii vor planta câte 10 brazi în Valea Drăganului. How cool is that? Very.

Craft Beer Festival | 11-14 iulie
Timp de trei zile, Iulius Parc va deveni un loc de întâlnire pentru iubitorii de bere craft. Ediția de anul acesta a Craft Beer Festival va aduce 20 de berării artizanale, adică peste 100 de sortimente de bere din care vei putea alege. Nu vor lipsi concertele în aer liber, îndrăgitele food trucks, dar și zona pentru copiii, așa că nimeni nu rămâne acasă. Anunță-ți prietenii și îmbinați ieșitul la o bere cu plimbarea prin parc. Cheers!

Meci aniversar “U 100” | 12 iulie
FC Universitatea Cluj va marca aniversarea a 100 de ani de înființare printr-un meci amical cu PAOK Salonic, organizat de prietenii de la Sports Festival. Meciul va avea 2 reprize a câte 60 de minute, iar evenimentul va fi marcat de alte momente surpriză pentru fanii “Şepcilor Roşii”. Antrenată de Răzvan Lucescu, PAOK Salonic a reușit o performanță istorică: a câștigat, după o așteptare de 34 de ani, campionatul Greciei, şi a devenit a doua echipă din istoria țării care încheie campionatul neînvinsă, după performanța celor de la Panathinaikos din 1964. Biletul îl poți lua de aici pentru a merge să asiști la un adevărat meci-spectacol.

Someș Delivery | 13-14 iulie
Someș Delivery își propune să pună în valoare potențialul râului din oraș, aducând comunitatea mai aproape de această zonă. Anul acesta, evenimentul se concentrează pe REutilizare, REciclare, REducere și vei putea observa mai multe instalații construite în zona râului în funcție de aceste concepte. Totul se va desfășura în zona Ștrandului Sun, pe ambele maluri ale Someșului Mic, unde vor fi construite un pavilion, o terasă și Umbrarul, adică locul în care te vei putea relaxa. Spațiul din jurul râului va găzdui concerte, proiecții de filme și va deveni un punct de întâlnire pentru clujeni de toate vârstele, intrarea fiind gratuită. Asigură-te că ești unul dintre ei!

Electric Castle | 17-22 iulie
Mai e puțin și ne (re)întâlnim la castelul din Bonțida pentru a șaptea ediție Electric Castle, festivalul care ne fascinează în fiecare an. Să spuem că abia așteptăm să-i ascultăm pe Florence and The Machine, Limp Bizkit, Thirthy Seconds to Mars și mulți mulți alții ce vor umple domeniul din Bonțida de energie e prea puțin, nici nu vă putem descrie în cuvinte nivelul de entuziasm din echipă. Dovadă că stăm prost cu răbdarea când vine vorba de festivaluri este chiar faptul că Ecaterina a și plecat într-o vizită la domeniul Banffy pentru a vedea cum stau lucrurile cu mai puțin de o lună înainte de festival și a găsit liniștea de dinaintea furtunii (sper din tot sufletul că rămânem la metaforă). Dacă nu ți-ai luat încă biletul, o poți mai poți face de aici. Cu ploaie sau nu, ne vedem la castel!

Michael Bolton Live | 20 iulie
Solistul și compozitorul american Michael Bolton va concerta în 20 iulie la Sala Polivalentă, începând cu ora 20:00. Acesta este cunoscut pentru compozițiile muzicale realizate pentru artiști precum Lady Gaga, Kanye West sau Barbara Streisand, albumele sale fiind vândute de peste 65 de milioane de ori. Îți poți lua biletul la concertul său de aici.

La ce alte evenimente vei participa în iulie?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!