6 pensiuni aproape de Cluj unde să evadezi în weekend

Home $ Articole $ 6 pensiuni aproape de Cluj unde să evadezi în weekend

by | Jun 28, 2019 | Articole, Ieși din oraș

3… 2… 1… weekend! Sau încă nu? Oricum ar fi, pregătirile trebuie făcute din timp. Așa că, lasă acasă problemele din timpul zilelor lucrătoare sau bagă laptopul în bagaj și mută biroul cu totul într-un nou decor. Unde mai exact? Din fericire, la câțiva pași de Cluj-Napoca se găsesc suficiente locuri în care te poți simți pe alte meleaguri, chiar și numai pentru câteva zile. Pentru a ne asigura că această experiență va fi o încântare, noi am adunat într-un singur loc câteva dintre opțiunile de cazare pe care nu trebuie să le ratezi în vecinătatea orașului. Tobele, vă rog, căci prezentăm 6 pensiuni aproape de Cluj unde să evadezi în weekend… sau oricând ai tu chef.

PS: Înainte de a face o rezervare, ar fi bine să arunci o privire pe site-ul pensiunii pentru a vedea politica actuală de funcționare a acesteia.

Pensiunea Valea Paradisului nu mai are nevoie de nicio introducere, căci denumirea ei te trimite cu gândul la vacanțe pe tărâmuri străine. Situată într-o zonă superbă, pe Valea Someșului Rece, în Munții Apuseni, aceasta oferă deconectare totală de la stresul urban și te încarcă cu energie pozitivă pentru o nouă săptămână. Facilitățile puse la dispoziție cuprind teren de tenis, baschet și volei. Dacă sportul nu ți se pare atractiv și preferi o activitate care nu necesită mișcare, află că te poți relaxa cât e ziua de lungă la saună & jacuzzi. Ori poți să stai în foișor, să asculți zumzetul naturii și să îți bucuri papilele gustative cu un păstrăv proaspăt gătit din bazinul gazdelor. În ceea ce privește cazarea, tarifele pornesc de la 170 de lei și pot ajunge până la 760 de lei, în funcție de cameră aleasă. P.S. ai opțiunea să închiriezi și o cabană. Odată ce am descoperit această pensiune, am fost prea curioși ca să stăm acasă, așa că am organizat acolo un team building pentru a testa serviciile oferite. Pe scurt, atât putem spune: excepțional. Mai multe despre experiența noastră poți citi aici.

Următoarea oprire o facem la Raven’s Nest în Sălciua de Jos. Aici nu e vorba de o pensiune, ci de un veritabil sat ardelenesc, ascuns de ochii curioși fix în inima naturii. Casele de lemn, unele cu acoperiș din stuf, datează de acum două secole și reflectă în amănunt specificul zonei Transilvaniei. Nu te neliniști în legătură cu confortul, căci aici găsești toate facilitățile epocii moderne. Pentru cazare sunt oferite 11 camere în 3 locuințe tradiționale, iar prețurile sunt flexibile în funcție de perioada în care alegi să faci rezervarea. Pentru a verifica disponibilitatea și tarifele, aruncă un ochi aici. Raven’s Nest reprezintă escapada ideală în zilele de weekend. Nu doar cunoști o parte din istoria și miturile unei Transilvanii apuse, ci ai ocazia să explorezi zonele înconjurătoare și să descoperi castele, lacuri, cascade sau peisaje pitorești.

După o săptămână încărcată la muncă, tot ce ne dorim este să ajungem acasă și să fim tratați ca niște regi, doar nu degeaba am supraviețuit unor task-uri pe care le credeam imposibile. Cel mai probabil că nu ne vom trezi cu cineva care să ne facă vânt cu o frunză de palmier, însă putem merge noi la Domeniul Regilor și să fim răsfățați acolo. Cum îți sună serviciile de SPA, restaurant, paintball, terenuri de tenis și fotbal, plus atracțiile turistice din zonă? Eu, una, aș merge să împachetez chiar acum. Tarifele de cazare variază între 250 și 470 de lei, în funcție de camera aleasă, numărul de persoane sau ziua de check-in. În anumite perioade, în preț este inclus și un buget de masă în valoare de 50 de lei. Accesul la SPA se plătește separat, iar copiii beneficiază de reducere.

Un alt loc în care te poți simți ca în povești este Castellum Harmonia Mundi. Situat în localitatea Vlaha, la 17 km de Cluj-Napoca, aici găsești tot ce ai nevoie pentru un final de săptămână pe gustul tău. Îți dorești să te relaxezi cât e ziua de lungă? Prea bine, atunci petrece timp de calitate în biblioteca pensiunii, degustă bucate tradiționale sau vinuri alese, ori cheamă-ți prietenii să vă întreceți la jocuri de societate. Ai nevoie de un weekend mai dinamic? Problemă rezolvată, căci poți face plimbări în pădurea din zona pensiunii, ciclism montan, sau chiar să dai o fugă până la Adrenaline Park. În ceea ce privește cazarea, sunt puse la dispoziție 5 camere și un apartament, ale căror prețuri pornesc de la 224 lei cu mic dejun inclus.

Vlaha are mari șanse să ajungă în topul preferințelor mele de localități în care să evadezi la final de săptămână. Și cum să fie altcumva, dacă aici găsești pensiuni care mai de care mai frumoase, cu facilități diversificate. Povesteam înainte despre Harmonia Mundi, dar nici de Casa Barolo nu îmi e rușine. Locul este potrivit mai ales pentru persoanele iubitoare de piscină și SPA, căci aici se găsește un centru wellness menit să te scape de orice stres. De asemenea, există și o sală de recreere unde poți încinge adevărate partide de ping-pong, să îți testezi îndemânarea la darts sau la tir cu arcul. Pensiunea este family friendly, fiindcă cei mici au propriul lor spațiu de joacă. Tarifele pentru cazare pornesc de la 150 lei, iar în acestea sunt incluse micul dejun și folosirea piscinei. Pentru o taxă de 55 lei/masă beneficiezi și de prânz și/sau cină. Mai multe detalii despre activități și prețuri găsești aici.

Se prea poate să fi auzit deja despre Valea Drăganului, căci aici festivalul Music Outdoor Experience are tradiție de opt ediții încoace. Nu trebuie să aștepți MOX pentru a găsi motivul potrivit să vizitezi zona, ci ai nevoie doar de un weekend liber și chef de… recreere. De cazare nu trebuie să te îngrijorezi, căci locuri se găsesc la Vila Roca. Aceasta oferă o priveliște impresionantă asupra Munților Vlădeasa, fiind situată chiar la poalele lor. Piscină interioară, SPA și restaurant nu lipsesc din rândurile facilităților oferite în interior, dar ai posibilitatea și să pornești la pas în explorarea zonei și a obiectivelor turistice. Pentru o noapte de cazare, prețurile la vilă pornesc de la 320 lei/noapte, în care ai inclus mic dejun, acces la piscină, șezlong și prosop.

Iar dacă nu ai găsit locul perfect pentru tine accesează CazareClujNapoca.ro și descoperă și alte numeroase opțiuni de cazare.

Tu unde alegi să evadezi weekendul acesta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!