Cum e la Electric Castle cu mai puțin de 24h înainte de a începe festivalul

Home $ Articole $ Cum e la Electric Castle cu mai puțin de 24h înainte de a începe festivalul

by | Jul 16, 2019 | Articole

Soarele strălucind puternic pe cer, parcă dorind să asigure pe toată lumea care sosește că el nu pleacă nicăieri în cele 5 zile care vor urma, nici nu e doritor de nori prin apropiere. Zeci de mașini care merg înainte și înapoi, transportând ultimele lucruri necesare. Tineri cu borsete la brâu și dorință de distracție în suflet, care deja se cazează sau au venit mai devreme să afle ce va presupune munca lor ca voluntari aici. Toate lumea e pe poziții. Au mai rămas mai puțin de 24 de ore până când Electric Castle își va deschide porțile pentru cea de-a șaptea ediție, iar noi am mers astăzi la Bonțida pentru a vedea care-i atmosfera înainte de festival, care e stadiul pregătirilor și, recunoaștem, pentru a fi printre primii care văd cum arată perimetrul din jurul castelului anul acesta.

În fiecare an am simțit o discrepanță foarte mare între sentimentul pe care îl am când ajung aici cu o zi înainte de deschiderea oficială a porților și Ziua 0. Astăzi am pășit într-un spațiu în lucru, dominat de un vibe chill. Nimeni nu aleargă, nimeni nu strigă, nimeni nu e agitat, chiar dacă sunt sute de oameni care lucrează în prezent aici. Dar toate sunt așezate la locul lor cu calm, cu entuziasm, din dorința de a face totul să fie fain și frumos pentru noi, pentru participanți. Mâine, când voi reveni aici, știu că tot perimetrul va fi plin de râsete, veselie, tineri mergând în toate direcțiile pentru a nu lăsa niciun colț al festivalului ne-instagramat, iar muzica va sta atentă de veghe, provocând la dans. Grupurile de voluntari care acum văd poate pentru prima dată castelul sau se află la prima experiență de genul, mâine ne vor ghida prin festival și vor contribui la reușita acestuia. Și totul de pe o zi pe alta, ați zice, nu? Well, nu chiar.

Doresc să vă asigur că veți avea parte de o surpriză extrem de plăcută. Nu am crezut că e posibil, chiar dacă sunt #fandemic Electric Castle și an de an am văzut schimbări în bine, ca festivalul acesta să devină mai tare decât e. Dar a reușit. Iar în spatele acestui lucru se află cu siguranță o strategie și o organizare minuțioasă, planificată în detaliu încă de când noi am părăsit domeniul de la Bonțida anul trecut. Spațiul este mult mai bine organizat, există nenumărate locuri de relaxare, avem patinoar în plină vară, cinema în aer liber, locuri ascunse care așteaptă să fie descoperite, mai multe zone acoperite, mobilier mai fain ca niciodată, camerele castelului au prins viață prin intermediul instalațiilor New Media, sincer vă spun, mă uit în jur și nu-mi vine să cred. Am luat la pas întregul perimetru al festivalului deja de două ori și încă sunt mută de uimire în fața muncii extraordinare pe care au făcut-o organizatorii.

În caz că nu ați văzut harta festivalului, să știți că Dance Garden s-a mutat. Locația nou aleasă ni se pare faină, bine gândită, aveți loc de relaxare în spate la castel, iar vizavi de ea va fi ecranul de la cinema… dacă vreți să vă dați filme. În locul unde a fost anul trecut Dance Garden să nu vă gândiți că a rămas gol, doar că toată zona îngrădită de impunătorul Banffy pare că are un alt scop anul acesta: să vă opriți din dans câteva minute, să vă trageți sufletul, să intrați în camerele castelului și să explorați lucrările digitale, să vă bucurați de muzică mai chill, instrumentală, plus că tot aici este acum Fashion Corner-ul și târgul. Fix lângă Royal Wheel aveți scena nouă, Schizzel by Burn, iar unde a fost circul acum găsiți o nouă zonă de food and drinks. Scena HideOut s-a extins considerabil, iar aici și la The Beach găsiți sisteme de sunet Void, nu doar la Booha Mansion, ceea ce înseamnă că se va auzi muzica super bine / blanao.

V-am lăsat mai multe poze mai jos ca să vedeți și voi despre ce e vorba. În rest, să ne vedem cu bine și să fie cu distracție, nu uitați să citiți ghidul de festival pe care l-am făcut pentru voi, conține toate informațiile esențiale pentru a vă petrece cu bine. Meet us at the castle, folks!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!