Ghidul #ClujLife pentru Untold 2019

Home $ Articole $ Ghidul #ClujLife pentru Untold 2019

by | Jul 30, 2019 | Articole

Mai este o zi până intrăm în ultima lună de vară. Până când puteți da drumul glumelor cu ”au gust”. Până când se deschid oficial porțile UNTOLD 2019, ediția aniversară cu numărul 5. Unii așteptați acest moment încă de anul trecut, când ați părăsit festivalul, alții poate acum aveți ocazia să-i treceți pragul pentru întâia oară, cert e că vom fi foarte mulți, foarte dornici de distracție cu toții, deci se cer a fi știute câteva informații organizatorice astfel încât să nu se creeze haos. Acestea fiind spuse, noi vă prezentăm ghidul #ClujLife pentru Untold 2019. Să fie cu distracție!

Producția festivalului din acest an va fi una impresionantă, din toate punctele de vedere și va fi de două ori mai impunătoare decât în anii precedenți. Scena principală va avea peste 1500 de mp de ecran led, iar decorul însumează peste 30 de camioane. Aceeași scenă, pe care vor urca unii dintre cei mai buni artiști ai lumii va avea decor 3D și o deschidere de 90 de metri.

Peste 10.000 de persoane din 13 țări lucrează în producția efectivă a festivalului UNTOLD, dintre care peste 1800 sunt voluntari. În ceea ce privește logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 480 de camioane necesare pentru transportul logistic. Pentru grafica și designul tuturor scenelor s-au adunat peste 1000 de ore de muncă a peste 40 de designeri.

Când, unde, cum ajung acolo?
Începe joi, 1 august, la ora 14.00, când oficial vă va fi permis accesul în festival. Ca în fiecare an, dansăm 4 zile, 4 nopți, adică până luni dimineața când, după inspirație, pornim spre patul confortabil de acasă sau vreo canapea de la birou. Festivalul are loc în același perimetru care cuprinde Parcul Central, Cluj Arena, Sala Polivalentă și implicit Aleea Stadionului din Cluj-Napoca, iar pentru că locația este una ultra-centrală și participanții la Untold extraordinar de mulți, vă rog din suflet să eliminați din start ideea autoturismelor personale… și nu doar când mergeți la festival, ci în general în aceste 4 zile. În primul rând, nu aveți unde să le parcați, în al doilea rând nu aveți de ce să le purtați grija și să vă privați de la o bere cu prietenii doar pentru că sunteți cu mașina, în al treilea rând – why would you do that când ai autobuze care merg de oriunde ai veni spre centru, iar CTP (Compania de Transport Public) face tot posibilul în fiecare an să vină în ajutorul nostru?!

Apelați la Clever Taxi, Uber sau Bolt cu încredere dacă preferați confortul unei mașini, însă asumați-vă faptul că cele două din urmă vor avea tarife crescute datorită cererii.

Check-in și acces în perimetrul festivalului
Organizatorii le recomandă posesorilor de bilete să aleagă opțiunea de Check-In Online pentru a se bucura de acces rapid în festival. Cei care ați achiziționat mai multe bilete, veți putea efectua check-in-ul și pentru prietenii voștri. Noutatea pentru acest an este opțiunea de transfer a biletului, în cazul în care doriți să-l dați unei alte persoane. Doar selectați opțiunea de ”Transfer Bilet” pentru biletul ce urmează a fi transferat, iar persoana care primește biletul, își va putea face check-in-ul online. Pentru realizarea Transferului de Bilet, posesorul inițial va trebui să completeze datele persoanei care va primi biletul (nume, prenume, email, telefon, localitate) și să se asigure că biletul (fie ca este în format fizic, fie că este în format electronic) ajunge în posesia persoanei către care dorește să îl transfere. Este important de reținut faptul că doar persoana înregistrată în formularul de check-in va putea să primească brățara de festival, în baza unui abonament cu un cod de bare valid și a unei cărți de identitate.

Mai apoi, vă prezentați fain-frumos în Parcul Central (puteți face asta inclusiv astăzi în intervalul orar 14.00-22.00) pentru a vă ridica brățara. Mergeți direct la cortul de Online Check-In, cu o carte de identitate and you are in! Tinerii sub 18 ani vor avea nevoie, pe lângă bilet și actul de identitate și de documentul care atestă acordul părinților. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid și însoțit de un părinte. Biletele de o zi pot fi transformate în brățară doar în ziua cu pricina. Anul acesta, surpriză! Vă va fi permisă o singură reintrare în festival, pe zi, pentru a diminua aglomerația creată în zona de acces. De asemenea, organizatorii recomandă, având în vedere numărul mare de participanți, să veniți în festival până la ora 19.00, pentru a evita aglomerația.

General Access Passes au fost declarate sold-out a while ago, la fel ca și biletele VIP. La ultima numărătoare mai rămaseră extraordinar de puține bilete pentru zilele de duminică și vineri, și puțin (foarte puțin) mai multe pentru joi și sâmbătă. Prețul variază între 73 și 95 euro, plus taxe. Grab yours here or miss the party.

Cum funcționează sistemul de plată?
Cei mai mulți dintre voi probabil sunt familiari cu sistemul de plată prin intermediul brățării. În momentul în care faceți check-in online veți putea trece și la partea de Top Up Online, tot pe site. Fiecare festivalier va avea posibilitatea să își încarce bani pe bilet, iar suma încărcată de voi va fi transferată automat pe brățară în momentul în care o veți primi de la corturile de check-in, în urma prezentării biletului de acces. Desigur că în festival vor exista și numeroase puncte de Credit Point, dar știți cum se formează cozile la astfel de evenimente, nu? Pentru că oamenii nu aleg variante mai simple. Puteți să faceți top-up inclusiv în timpul festivalului, nu e musai să vă puneți de la început 500 lei. Vedeți cum zboară banii și mai adăugați alții ulterior. Cei necheltuiți îi veți putea primi înapoi până luni, la ora 10.00PM, de la orice Credit Point din festival.

Am voie, n-am voie?
Ca în fiecare an, discuția aceasta este una destul de serioasă și pentru a nu avea probleme la intrare renunțați de acasă la droguri, sticle (inclusiv parfumuri, deodorante), cosmetice, artificii, lasere, spray-uri, căni, biberoane, pirotehnice, bannere, scaune!, cuțite, arme sau obiecte ascuțite, mâncare sau băutură, animale, umbrele, materiale inflamabile sau explozibile, camera foto / video profesionale (inclusiv DSLR), orice alte obiecte care ar putea răni alți participanți. Atenție la ghiozdane sau borsete, căci acestea nu trebuie să fie mai mari de 29cm x 21cm x 12cm. Prognoza meteo nu este prea optimistă, așa că împachetați o pelerină pe undeva. Aveți voie cu camere foto compacte sau semi-profesionale, brichete, GoPro-uri, selfie sticks de dimensiuni mici, baterii externe, medicamente pentru care aveți prescripție, insulină, inhalatoare pentru astm. Controlul este unul mai riguros de la an la an, așa că nu încercați scheme diverse.

Peste 3200 de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor (Direcția Generală Management Operațional M.A.I, Jandarmeria Română, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliția Română, Inspectoratul General pentru Emigrări, Agenția Națională Antidrog, Biroul de Combatere a Crimei Organizate, U.P.U Cluj-Napoca) și ai Poliției Locale se vor asigura în cele 4 zile și 4 nopți de festival că sunt respectate măsurile de siguranță. În plus, in festival vor exista și 750 de agenți de securitate privați. În perimetrul festivalului vor fi amplasate și trei spitale de campanie SMURD și 3 puncte de prim ajutor.

Care sunt highlight-urile acestei ediții?
Organizatorii au pregătit pentru ediția din acest an surprize și experiențe pentru fanii festivalului care le vor depăși pe toate cele trăite până acum, în cele patru ediții de festival. Avem și un warm-up party miercuri seara, în Club NOA, chiar cu Tujamo. Zic că-i de trecut și acesta pe listă dacă vă țin papucii. Robbie Williams, unul dintre cei mai așteptați artiști pentru ediția aniversară Untold, va urca pe scena principală a festivalului duminică, 4 august. Artistul britanic pregătește un show special și promite fanilor că totul va fi dus la suprem. Rămâne de văzut și ascultat, nu? Show-uri speciale vor pregăti, în acest an, Armin van Buuren, David Guetta și 3 Are Legend. Trupa britanică Bastille va concerta sâmbătĂ, 3 august, iar câștigătorul emisiunii X Factor, James Arthur va urca pe scena principală a festivalului UNTOLD, joi, 1 august. Fanii rapper-ului american, Busta Rhymes îl pot vedea, vineri, 2 august. Pe mine mă găsiți la DayDreaming dacă aveți nevoie de ceva, n-ai cum să spui pas artiștilor și atmosferei de acolo.

Ce pot să fac în afara concertelor?
Ca în fiecare an, vor fi suficiente activități care să ne atragă atenția și pe timp de zi, deci ultimul lucru pe care v-aș sfătui să-l faceți ar fi să stați și să dormiți, pentru a fi fresh la concerte. Nici vorbă, energia vine dansând. Mai ușor cu somnul în aceste 4 zile și mai mult cu fresh-urile de portocale, cam aceasta e deviza mea de festival. Dormiți minimul necesar, îmbrăcați următoarea ținută de festival și veniți cât de repede să vă bucurați de diversele activități. Eu abia aștept să văd ce ni s-a pregătit, pentru că nu s-au scurs prea multe informații referitoare la acest subiect și chiar sunt curioasă de activări.

Cum mă pot implica?
În acest an organizatorii împreună cu partenerii evenimentului au luat măsuri pentru prezența scăzută a plasticului, un pas important fiind faptul că, băuturile și mâncarea vor fi servite în ambalaje biodegradabile. În plus, pentru plasticul și aluminiul din festival, s-a mărit numărul de puncte de colectare față de ediția precedentă. Împreună cu unul dintre partenerii principali ai festivalului, URSUS Breweries România și cu Parlamentul European, organizatorii festivalului UNTOLD au desfășurat în acest an campania SHOW YOU CAN.

Aceasta campanie este rezultatul angajamentului anunțat de UNTOLD în Parlamentul European, la Bruxelles, în iunie 2018, ce vizează informarea și conștientizarea publicul tânăr asupra reciclării deșeurilor, a economiei circulare și implicit a colectării selective. Această campanie completează șirul de acțiuni începute de UNTOLD și partenerii săi, cu privire la conștientizarea importanței reciclării și a impactului asupra mediului înconjurător.

În cadrul campaniei 83 de tineri au depus propuneri de reciclare si reutilizare a aluminiului. Proiectul câștigător propus de Dora Baias a fost declarat câștigător și va fi văzut în perimetrul festivalului. Acesta a fost realizat de către UNTOLD cu o finanțare de 10.000 de euro. În plus, câștigătoarea competiției are asigurate transportul, cazarea și accesul pentru cea de-a 5 ediție a festivalului UNTOLD.

Cum pot fi informat în timpul festivalului?
Sunt de părere că la un festival de așa dimensiuni trebuie să fii nebun să nu-ți downloadezi aplicația. Sincer acum, avem 10 scene, nenumărați metri pătrați în care putem descoperi chestii cool, ar fi culmea să umblăm orbește prin perimetrul dat. Aplicația poate fi descărcată gratis din App Store sau Google Play și veți avea acces la toate informațiile referitoare la line-up, show-uri, orar, bilete și alte informații generale. În plus, vă puteți bucura de galeria de poze, explorați harta spațiului și asculta radioul oficial al festivalului. E musai.

Ne vedem cu bucurie joi, începând de la ora 14.00, da? Let`s turn dem stories into UNTOLD memories!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!