5 băuturi musai de încercat la Ted’s Coffee Riviera

Home $ Articole $ 5 băuturi musai de încercat la Ted’s Coffee Riviera

by | Jul 30, 2019 | Articole, Recomandări

Happiness in a cup! Acesta este sloganul care te așteaptă de îndată ce treci pragul Ted’s Coffee Riviera. O mică introducere despre noul local a făcut și colega mea, Ecaterina, în articolul de aici, însă cafeneaua ne-a surprins atât de plăcut, încât a venit timpul să-i dedicăm întreaga atenție. Adresa la care o găsim este strada Teodor Mihail 64-66, chiar la parterul clădiri United Business Center. Fie că lucrezi în zonă, ai drum spre Iulius Mall, sau pur și simplu te-ai plictisit de vechile localuri și cauți diversitate, la Ted’s găsești o atmosferă prietenoasă care te însoțește și după ce ai părăsit cafeneaua. Ai nevoie doar să arunci o privire pe conturile de Facebook și Instagram ca să observi pasiunea pentru cafea și buna dispoziție transmisă inclusiv de paharele viu colorate. Iar dacă tot se apropie perioada Untold, nici nu îmi imaginez un loc mai bun unde să-ți încarci bateriile după o noapte plină de dans. Festivalierii au noroc, fiindcă lor li s-a pregătit o promoție tare drăguță, despre care discutăm imediat.

Acum, însă, trecem în revistă 5 băuturi musai de încercat la Ted’s Coffee Riviera.

Espresso house blend
Fără doar și poate, cafeaua este licoarea magică care ne dă chef de viață dimineața, însă, personal, mă număr printre persoanele acelea care nu intră într-un coffee shop decât dacă știe că va bea un espresso de calitate. Da, eu pun întrebări tuturor baristas despre originea cafelei, calitatea acesteia, modul de prăjire și multe altele, doar pentru că îmi place să știu ce am în ceașcă. Recunosc, am fost puțin sceptică la început, dar Ted’s Coffee m-a convins că merită să îi trec pragul, deoarece băuturile pe bază de cafeină oferite se încadrează în spectrul „specialitate”. Ted`s House Blend 100% Arabica este o cafea certificată CSC (Certified Specialty Coffee) și provine din 6 plantații. Amestecul are aciditate medie, cu arome intense de cacao și caramel, pe care le savurezi cel mai bine în compania unui espresso.

Mocha Chip Frappe
Ne plimbăm prin meniu de la categoria „Coffee,” la cea unde găsim băuturile „Signatures.” Aici, nu putem refuza un Mocha Chip Frappe, mai ales că zilele de vară nu ne dau pace până nu adăugăm puțină gheață în pahar. Bineînțeles, nu lipsesc shot-ul de espresso menit să ne redea energiile consumate de mersul prin soare și nici pufoasa cremă de lapte. Completăm rețeta fericirii cu elementul X, și anume, ciocolata. Uite așa, cafeaua banală se transformă într-un deliciu cu note dulci și răcoritoare. Poți chiar să dai uitării pliculețelor de zahăr.

Brew Over Ice
Îmi amintesc atunci când am gustat primul meu Brew, părerile mi-au fost împărțite. Să-mi placă gustul cafelei infuzată la rece timp de 24 de ore, ori să revin la opțiunea cunoscută, cea fierbinte? Nu am reușit să mă hotărăsc, așa că am gustat o dată și încă o dată, până când băutura a reușit să se claseze printre preferatele mele în timpul sezonului cald (scuze, Mocha, ești prea dulce pentru mine). Când vine vorba de un Brew servit la Ted’s, opțiunile lor te pun pe gânduri câteva secunde. Eu aș alege mereu varianta clasică, dar nu mă pot pune în calea celor care doresc variante cu lapte de migdale sau sirop natural de chiniă, ori un amestec de ceai negru cu mirodenii indiene. Oh și să nu uităm de Cascara Tonic, o băutură obținută din coajă de cireșe de cafea.

Ice Tea cu pepene roșu
Ai pățit vreodată să mergi cu un prieten în oraș, tu să ai poftă de o cafea de specialitate și să-i propui un coffee shop cochet, dar el să-ți spună: Îmi pare rău, nu beau cafea și să te roage să alegeți un alt local? Dacă răspunsul este da, află că la Ted’s Coffee Riviera se pot împăca ambele gusturi. Tu ești fericit cu un espresso, un frappe, un brew sau orice altceva îți poftește inima, iar amicul tău poate lăuda necontenit Ice Tea-ul cu pepene roșu. Eu nu știu un alt fruct care să se potrivească mai bine cu vara și zău! doar citind numele mi se face poftă. Probabil, data viitoare mă voi alătura grupului no caffeine, căci băuturica asta răcoritoare îmi face prea tare cu ochiul.

Chai latte
Ultima, dar nu cea din urmă recomandare din lista noastră este chai latte. Aceasta îți dă ocazia să experimentezi o aventură a gusturilor, căci ingredientele de bază sunt condimentele indiene. Nicio grijă, căci laptele vine în ajutorul situației ușor „picante.” Să nu mai vorbim despre faptul că băutura e potrivită indiferent de anotimp și poate fi varianta câștigătoare atunci când îți pui în plan să încerci ceva nou.

Am promis la începutul articolului că voi povesti despre promoția Ted’s, specială pentru Untold-iști, so here I go! În perioada 29 iulie – 11 august, haide cu brățara sau cu abonamentul de festival în oricare dintre locațiile din țară ale cafenelei și beneficiezi de 10% discount pentru comanda ta. Cafeaua e asigurată, ție îți mai rămâne doar să te distrezi cât e noaptea de lungă.

Tu când mergi la Ted’s Coffee Riviera?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!