4 localuri recent deschise în Cluj: Ted`s Coffee Riviera, KAOS, Sisters Poke Bowl și Cool Burger

Home $ Articole $ 4 localuri recent deschise în Cluj: Ted`s Coffee Riviera, KAOS, Sisters Poke Bowl și Cool Burger

by | Jul 25, 2019 | Articole, Localuri noi

Hello, folks. Vă priește vacanța și vremea bună? Festivalurile și starea aceasta continuă de libertate? Mie de minune, nici nu simt când e noapte sau zi, mersul la job sau alte îndatoriri ”de om mare”. Și oricum, altfel stă treaba cu task-uri pe timp de vară. Ieri, de exemplu, mi-am rezervat întreaga zi ca să pot bate orașul la pas și să descopăr câteva localuri recent deschise în Cluj. Că doar și asta e parte din munca de #ClujLifer, nu? M-am trezit la ora 8 dimineața, mi-am făcut un itinerariu orientativ prin oraș și am pornit la drum. Vă povestesc îndată pe unde am fost, cu ce m-am răsfățat din meniu și dacă recomand sau ba, bineînțeles.

Prima oprire a fost la Ted`s Coffee Riviera, pe strada Teodor Mihali 64-66, la parterul clădirii United Business Center, chiar lângă Urban Pizza (un alt local destul de nou pe piața din Cluj despre care v-am povestit în articolul acesta). Aici am găsit un simpatic coffee shop, decorat în culori vii și care mi-au alungat orice mofturi matinale. Bucurându-se de suficient spațiu, dar mai ales extrem de bine luminat datorită geamurilor mari, locul îți smulge imediat un zâmbet și te induce aproape fără să-ți dai seama într-o stare de relaxare. Puteți opta pentru fotoliile moi de la intrare și poza perfectă pentru Instagram pe măsuțele galbene, sau vă aventurați și vă așezați la Masa Prieteniei (așa numesc eu orice masă lungă, comună pentru mai multe persoane). Personal, am apreciat felul în care au delimitat locul pentru deșeuri – hârtie și plastic, însă sper ca în viitor să renunțe și la paiele de plastic, să mai scape de o grijă. Comanda se dă la bar, iar dacă lucrați în zonă mi se pare o opțiune foarte bună unde să vă puteți pune în mișcare dimineața.

 

Specialitatea lor – Ted`s House Blend 100% Arabica – este un amestec unic, creat special pentru ei de către Enrico Meschini, chairman al European Coffee Roaster Association. Este o cafea certificataă CSC (Certified Specialty Coffee), creată din 6 plantatții excepționale, atent selecționate. Pe lângă classics, signatures, specials, frappes și chocolate, aici mai găsiți smoothies, fresh-uri, ceaiuri, limonadă, cam tot ce vă poftește inima în materie de drink-uri care vă vor trezi la realitate. Puteți alege și lapte de ovăz, migdale, soia sau cocos dacă vreți altceva decât în mod normal în cafeaua voastră. Acum, că-i cald afară și poate mulți sunteți în căutare de ceva mai răcoritor, să știți că au vreo 4 opțiuni de Cold Brew și un Cascara Tonic, o băutură obținută din coaja cireșei de cafea și sirop natural de chinină. Și Cookie Cream Frappe-ul am înțeles că sucește mințile oamenilor și e exact ce trebuie într-o zi de vară. Pe mine m-au câștigat cu deserturile, pentru că reacționez mai greu la cafea. Chiar dacă nu erau incredibil de multe opțiuni, am oscilat puțin între 2 sau 3 variante. Într-un final ne-am comandat un cheesecake și un brownie raw, fără gluten, nici nu știu care a fost mai bun. Chiar dacă m-am agitat puțin că cheesecake-ul nu avea strop de gem pe el, s-a dovedit a fi incredibil de delicios. Mai găsiți și snack-uri gustoase sub formă de batoane cu semințe sau croissante. Will definitely visit again.

   

Next stop: Cool Burger, căci între întâlniri cu prietenii și o fugă până la mall, deja s-a făcut ora prânzului. La parterul clădirii The Office, pe culoarul principal, chiar lângă Cooperativa Fru Fru, s-a deschis acest burger place care promite încă de la intrare o experiență delicioasă: chiflă făcută cu maia, roșii proaspete, ceapă crocantă, carne Black Angus suculentă, salată și cașcaval gustos. Chiar dacă locul pare destul de micuț la prima vedere, am numărat mai mult de 15 locuri la mese, plus că mulți optează pentru varianta to-go. Cât am stat acolo, doar vreo 6 persoane au ales să ia loc, în timp ce alții doar intrau, comandau și plecau fericiți. Se comandă direct la ”gemulețul” de la bucătăria deschisă, indiferent că stați sau sunteți în trecere. Mâncarea o ridicați tot personal și totul este servit în ambalaje de carton, nu există farfurii sau tacâmuri. Ambalajele de carton le-am înțeles, tacâmurile de plastic nu prea.

Chiar dacă burgerii sunt în atenția reflectoarelor, să nu vă gândiți că-i găsiți doar pe ei în meniu. Mai au și alte bunătăți, cum ar fi gyros la lipie sau la farfurie, dar și meniuri cu aripioare picante sau ”Cheese and ham”. Puteți combina voi cum doriți preparatele din meniu sau puteți opta pentru mixt-urile deja făcute de ei, așa cum am făcut eu. Sincer, Royal Beef Burger cu sweet potatoes fries și Cola la doar 23lei mi s-a părut o ofertă de nerefuzat. Cartofii – incredibili, nici nu îmi amintesc unde am mâncat mai buni, iar burgerul, cumva neașteptat de bun. Sunt extrem de pretențioasă la acest preparat și puțini reușesc să mă convingă, însă acesta clar se clasează undeva peste medie. Nu excepțional, dar l-aș mai mânca cu siguranță. PS: Au și o variantă de burger vegetarian, iar în rețeta chiflei au introdus și pesto pentru un gust mai bun. Eu zic că e de încercat, mi l-am trecut pe listă. Mare grijă, căci localul se închide la ora 16.00, funcționează după poftele celor care lucrează la The Office exclusiv, pare-se.

Lucrurile au devenit puțin mai greoaie după așa un burger (noi, noi suntem acele lucruri!), dar încet-încet am pornit spre următoarea oprire: KAOS. Pe strada Constantin Brâncuși, la numărul 1, chiar ieri s-a deschis ușa acestui loc care parcă-i rupt dintr-o postare de pe Pinterest sau Tumblr. Oriunde te-ai uita, găsești ceva colorat care-ți atrage imediat atenția: cărți, vaze de flori, lumânări, bețișoare parfumate, vă zic, arată ca o căsuță de zahăr. Iar coloristica, o combinație între nuanțe calde, pale, completează perfect acest sentiment. Nu îmi vine în minte niciun alt loc din Cluj în care să fi simțit atât de tare energia aceea zen și de pace, iar cât timp am stat acolo parcă s-au oprit toate ceasurile în loc. Numai coșurile acelea de gunoi care mi-au stricat toate pozele m-au supărat, dar le înțeleg utilitatea și trec peste.

În meniu găsiți puține, dar suficiente și bune. Cafea, fresh-uri, limonadă, bere și răcoritoare. Cafeaua este de specialitate, berea artizanală, iar fresh-urile din portocale reale, stoarse în fața voastră. Da, posibil să fi rămas marcată de o anumită experiență a trecutului, când am cerut fresh de portocale și mi s-a adus suc Prigat la pahar sau ceva de genul. La categorie de răcoritoare să nu vă așteptați la Cola, Sprite și altele, căci au nume precum Curiosity Cola, Rose Lemonade, Mellow Orange, deci din gama aceasta, mai hipsterish. Cum ieri era prima zi de activitate, cookie-urile au fost din partea casei. Nu știu sigur dacă vor rămâne sau nu, cert e că trebuie să le mâncați degrabă dacă le găsiți când le treceți pragul. Sunt superbisime, ca și locul acesta făcut ca pentru zâne.

 

Mai putem? Nu prea, dar am forțat nota. Și a meritat 100%, pentru că chiar mi-a plăcut ce am găsit la Sisters Poke Bowl, pe Regele Ferdinand nr. 27, vizavi de Central. Vorbim despre primul Poke Bar din Cluj-Napoca și probabil și din România, un loc cu influență hawaiană, lucru pe care-l veți simți de cum pășiți înăuntru. E și foarte răcoare, deci puteți să vă imaginați că bate briza oceanului. Există doar scaune de bar, dar nu am văzut nicio problemă în asta, pentru că eu oricum mi-am luat to-go. În orice caz, dacă vreți să stați, aveți unde și nu e genul acela de loc unde simți că-ți suflă în ceafă personalul. Plus că arată chiar tropical și s-ar putea să vă treziți book-uind o vacanță dacă stați prea mult prin zonă.

Locul e un fel de Salad Box mai fain. Poke-urile sunt făcute cu ingrediente aflate în fața voastră, aveți 5 tipuri de poke prestabilite, mari sau mici (29/35 lei), sau puteți să vă creați propriul poke în doar 5 pași. Alegeți o bază (orez alb, brun sau mix de salată), proteina (ton, somon, creveți sau tofu afumat), topping-ul (3 la alegere dintre avocado, kiwi, mango, edamama, castravete, porumb, varză roșie, morcov, chilli, germeni, salată alge, ciuperci enoki și altele), dressing-ul (peanut coriander, spicy mayo, piersică wasabi, orange mustard și honey soya), iar la sfârșit un final touch (goji, ceapă caramelizată, mix susan, icre, masago etc.). Porțiile sunt generoase și foarte sățioase, eu am optat pentru un Maui Sun cu somon și mi-a plăcut mult de tot. Mango chiar avea gust de mango, ce surpriză. Recomand, e o variantă foarte bună de prânz în zona centrală.

Cam asta a fost plimbarea de ieri. Care din aceste localuri v-au atras atenția și ați dori să le vizitați cât mai repede?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!