7 evenimente child friendly în perioada următoare la Cluj

Home $ Articole $ 7 evenimente child friendly în perioada următoare la Cluj

by | Sep 6, 2019 | Articole

Avem o toamnă cum nu se poate mai bogată în posibilități de petrecere a timpului liber. Am povestit în articolele trecute despre cele mai așteptate concerte ale acestui anotimp, festivaluri de neratat, precum și despre cele mai interesante evenimente sportive. Acum, a venit momentul să ne îndreptăm atenția asupra copiilor și să descoperim care sunt festivalurile și spectacolele child friendly pe care nu trebuie să le ratați în această perioadă. Lunile septembrie și octombrie oferă numeroase motive să ieșiți din casă și să petreceți timp de calitate în familie.

În perioada 13 – 15 septembrie are loc Wonderpuck, festival internațional stradal, dedicat atât copiilor, cât și părinților. Ediția din anul 2019, cea de a treia la număr, se va desfășura în trei locații: Piața Unirii, Piața Muzeului și la Castelul Banffy din Bonțida. Evenimentele derulate sunt împărțite în funcție de categoriile de vârstă, de la preșcolari, până la adulți, așa că un public larg va avea acces la acest festival. Vor fi organizate peste 40 de spectacole de teatru, iar artiștii invitați provin din 9 țări. De asemenea, vor avea loc zilnic ateliere creative pentru cei mici. Pregătiți-vă să vedeți costume colorate alături de reprezentații inedite, dar și să auziți chiote de fericire. Participarea este gratuită.

Un eveniment în cadrul căruia piticul tău se va deconecta de tehnologia modernă și se va conecta cu mediul înconjurător poartă numele de Festivalul Silvoiței, desfășurat în perioada 14 – 15 septembrie, în Vultureni. Haideți cu mic, cu mare pentru a sărbători recolta bogată din acest an! Organizatorii vă așteaptă cu o piață de legume și produse organice provenite direct de la fermieri, numai bune de luat acasă. Diverse activități recreative sunt incluse și ele în ecuație. Adulții pot practica tir cu arcul, ori să joace baschet, volei, tenis de masă sau mini-fotbal. Copii au propriul univers, unde se vor organiza ateliere creative și de pictură pe față. În plus, aceștia vor avea ocazia să se joace cu animalele, să se plimbe cu căruța, ori să se amuze alergând pe baloții de fân. Pentru a putea participa la festival, nu uitați să cumpărați bilete.

Planetariu mobil se întoarce la Cluj-Napoca cu un nou spectacol interactiv, intitulat Jumătate de secol de la primul pas pe lună. Într-adevăr, se împlinesc 50 de ani de când astronautul Neil Armstrong a pus piciorul pe lună pentru prima dată. Cum altcumva se poate sărbători acest eveniment, dacă nu printr-un show educațional? Acesta va cuprinde explicații de la doi povestitori unplugged, care vor menține constant atenția publicului prin interacțiune directă. De asemenea, se anunță proiecții live surprinzătoare, alături de o mică introducere în mecanica cerească și în științele aerospațiale. Spectacolul se va desfășura într-un dome mobil, amplasat în interiorul Cinematografului Dacia, în intervalul 19 – 22 septembrie. Biletele costă 16 lei și se pot rezerva la numărul de telefon 0740.365.699 sau se pot achiziționa cu 15 minute înainte de eveniment, în limita locurilor disponibile.

Poate unul dintre cele mai așteptate evenimente din septembrie se desfășoară în intervalul 27 – 30 a lunii menționate. Ați ghicit, vorbesc despre Zilele Clujului! Timp de 4 zile comunitatea se reunește, iar orașul prinde viață mai mult ca niciodată, datorită multitudinii de activități organizate pentru toate vârstele și gusturile. Astfel, puteți petrece timp în familie indiferent dacă veniți într-o scurtă plimbare pentru a vedea cât de expresivă a devenit Piața Unirii, vă opriți să asistați la concerte, sau luați parte la alte distracții propuse de organizatori. Programul complet va fi anunțat în curând. Bineînțeles, participarea este gratuită.

Street FOOD Festival revine în Cluj-Napoca cu o ediție specială, dedicată toamnei. Evenimentul este child friendly, căci nimic nu se compară cu un prânz sau o cină în familie, chiar dacă nu au fost preparate de mama. Nici nu se pune problema gătitului în perioada 10 – 13 octombrie, căci food truck-urile vă așteaptă cu delicii culinare, tradiționale sau moderne, încât cu greu vă veți decide ce să mâncați prima dată. Odată ce v-ați astâmpărat foamea, vă puteți destinde în continuare la unul dintre concertele live și să mai stați puțin peste ora de culcare. Doar de data aceasta. Evenimentul se desfășoară pe Aleea Stadionului, iar intrarea este gratuită. Mi-ar plăcea să pot spune același lucru și despre mâncare.

Arta iese în stradă în weekendul din 12 – 13 octombrie. A patra ediție a festivalului Art in the Street vă propune să redescoperiți pietonalele din Piața Muzeului, în compania unor artiști talentați. Haideți alături de copii și lăsați-vă inspirați de spectacole de teatru sau magie, precum și de concerte sau reprezentații de dans. Cine știe, poate cel mai mic are înclinații artistice, iar acesta reprezintă momentul oportun pentru ca el să cunoască fără bariere cele mai frumoase mijloace de exprimare. Veți avea de câștigat numai voie bună și timp de calitate petrecut împreună. Toate spectacolele sunt gratuite.

Gașca Zurli a plecat în turneul „Gașca Zurli în jurul lumii”, iar Cluj-Napoca nu putea lipsi din lista orașelor unde vor avea spectacole. Cele mai îndrăgite personaje din România vin în 13 octombrie la Sala Polivalentă (BT Arena) pentru a le spune copiilor povestea fiecărui visător. Reprezentația va fi una educativă, iar cei mici vor învăța prin intermediul teatrului și cântecelor o mulțime de lucruri noi despre tradițiile din jurul globului, dar și cum să nu renunțe niciodată la visurile pe care le au. Vă puteți rezerva un loc în sală prin achiziționarea unui bilet de aici.

A venit momentul să-l luați pe cel mic de mână și să fugiți la joacă!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!