Cele mai așteptate evenimente sportive din toamna aceasta

Home $ Articole $ Cele mai așteptate evenimente sportive din toamna aceasta

by | Aug 30, 2019 | Articole, Recomandări, Sport

Perioada următoare aduce o mulțime de evenimente sportive la care vei fi tentat să participi, dar și o mulțime de ocazii să faci mișcare într-un cadru organizat. Dacă ești curios care sunt, nu sări peste rândurile ce urmează, căci te vom pune la curent cu evenimentele sportive cele mai așteptate din toamna aceasta.

Gustul adrenalinei se va simți din plin la Trick It UP, mini-festivalul culturii urbane din perioada 6-8 septembrie la care BMX-urile, skate-urile și trotinetele vor fi ingredientele de bază. Va exista o competiție de tip jam-session, la care atât profesioniștii, cât și amatorii își vor putea arăta îndemânarea, existând și o secțiune separată de Best tricks. Taxa de participare este de 25 de lei în cazul competiției, iar pentru secțiunea Best tricks, de 15 lei. Dacă dorești să participi la ambele, o poți face pentru 30 de lei. Taxele se achită la fața locului și te poți preînscrierie de pe acum prin formularul de aici. La eveniment te așteaptă demonstrații de streetdance și street art, iar muzica va fi în ton cu tema evenimentului.

Dacă ești o femeie pasionată de condus și căreia îi place adrenalina, atunci Women Rally 2019, ce va avea loc în 13-15 septembrie, este evenimentul perfect pentru a le îmbina pe cele două. Participarea se face cu mașina personală, iar taxa de înscriere este de 250 RON/ mașină înscrisă și îți dă posibilitatea de a avea o prietenă în dreapta. Orice pasionată de motorsport se poate înscrie la eveniment prin formularul de aici atâta timp cât are permis de conducere de minim 2 ani, are un certificat de înmatriculare cu ITP valabil și are RCA-ul valabil. De asemenea, la finalul lunii, atât femeile, cât și bărbații pasionați de motorsport își dau întâlnire la Transilvania Rally, cea mai urmărită etapă din Campionatul Național de Raliuri și din Tour European Rally, ce va avea loc în Cluj în perioada 26-28 septembrie.

În 14 și 15 septembrie, greii Euroligii de baschet – Fenerbahce Beko, Partizan NIS, Mornar Bar și U-BT – se vor întrece în cadrul evenimentului League of 4. Turneul va avea loc la BT Arena, meciurile desfășurându-se astfel: sâmbătă vor juca Mornar Bar vs. Partizan Belgrad NIS și U Banca Transilvania vs. Fenerbahce, urmând ca duminică să aibă loc finala mică și finala mare. Pentru a nu rata evenimentul, asigură-te că îți iei biletul de aici. Prețul unui bilet Early Bird începe de la 20 de lei, iar a unui abonament, de la 35 de lei, abonații U-BT beneficiind permanent de prețurile Early Bird pentru bilete. În cazul copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani accesul este gratuit, iar cei cu vârsta de peste 5 ani pot participa la eveniment contra sumei de 10 lei pentru biletul de o zi și 20 de lei pentru un abonament.

Din 28 până în 29 septembrie are loc Sărbătoarea înotului, adică 24 de ore întregi cu și despre înot la Complexul de natație „Universitas”. Sunt pregătite multe activitățile în cadrul evenimentului, atât pentru cei cu fire competitivă, cât și pentru cei care doresc pur și simplu să se bucure de înot, alături de familie, prieteni sau chiar colegi. Vei putea lua parte chiar și la un „Mini-teambuilding acvatic”. Tot în cadrul evenimentului o vei putea întâlni pe una dintre legendele înotului, Hosszú Katinka, triplă campioană olimpică. Înscrierile la Sărbătoarea înotului vor fi disponibile cât de curând, așa că stai pe aproape.

În cadrul Zilelor Clujului vei putea participa la Run for Epilepsy, crosul ce va avea loc în 29 septembrie, în Parcul Central. Evenimentul este unul caritabil, banii strânși urmând să fie utilizați pentru achiziționarea a 2 aparate video EEG cu scopul de a dezvolta rețeaua de Telemedicină în Epilepsie și a oferi acces la un diagnostic corect, tratament eficient şi monitorizat EEG persoanelor care suferă de epilepsie. Tot ce trebuie să faci pentru a participa este să te înscri aici, achitând taxa de participare de 80 de lei, până în 25 septembrie sau în ziua evenimentului. Iar dacă n-ai început antrenamentul, mai ai o lună la dispoziție pentru a te pregăti pentru cei 5 km de alergat la Epilepsy Challenge.

La începutul lunii octombrie, Beard Brothers te așteaptă la The Beard Run, crosul pe trepte cu care ne-au obișnuit, de data aceasta în varianta de noapte. Ai de ales între proba de 3km, proba de 6km sau ștafetă pentru 4 participanți, existând și o probă pentru copii, de 500m. Cât despre taxa de înscriere, aceasta este de 70lei/adult, 50lei/copil, 200lei/ștafetă și 400lei/echipă reprezentantă a unei companii. Evenimentul este unul caritabil, taxa de participare urmând să fie utilizată pentru susținerea proiectului “The Beard Mobile by BB”, singurul taxi gratuit din țara noastră destinat persoanelor cu dizabilități. Pentru a participa la cros și a susține proiectul bărboșilor, înscrie-te aici la crosul din 4 octombire.

Cea mai mare competiție de darts, Darts World Cup, va avea loc la Cluj în 07-12 octombrie, când se vor întrece 54 de echipe masculine, 48 de echipe feminine și 20 de echipe tinere mixte. Astfel, numărul total al jucătorilor înscriși în competiție este de 488. Evenimentul va fi găzduit de Grand Hotel Italia, iar programul poate fi consultat aici.

Testează-ți limitele participând la cursa cu obstacole Spartan Race, ce va avea loc în 19 octombrie. Vei putea alege între două secțiuni pentru adulți (de la 15 ani în sus) și una pentru copii. Spartan Super, cursa ce îți va testa atât viteza, cât și rezistența, implică un traseu de 13 km, cu teren accidentat, pe parcursul cărora trebuie trecute 25 de obstacole. Cel mai bun timp pentru a această cursă a fost de 80 de minute, dar dacă ești un sportiv bun, vei reuși să scoți unul chiar și mai bun. O variantă mai rapidă ar fii Sprint-ul, pentru care ai de depășit 20-23 de obstacole amplasate pe o distanță de 5 km. Această cursă durează de obicei între 40 de minute și 2 ore, în funcție de mobilizarea participantului. Nici copiii nu sunt lăsați în urmă, având dedicată secțiunea Junior, iar cursele pentru ei diferă în funcție de vârstă. Prețurile pentru înscrierea la Spartan Race variază în funcție de numărul membrilor echipei în care te înscrii, existând și posibilitatea de a te înscrie individual. În cazul ambelor variante, cu cât te înscrii mai repede, cu atât prețul e mai mic. Pentru a-ți alege cursa, a citi regulamentul, precum și detalii legate de modul de desfășurare și pentru a te înscrie, intră aici.

Mai sunt și alte competiții sportive la care poți participa în această toamnă, precum Crosul Companiilor B2Run, Făget Tour Fortech, Crosul pe tocuri sau AROBS Transilvania Half Marathon 3.0. De antrenamentul tău are grijă Runners Club în mod gratuit prin seria Livada Trail Run, așa că rămâne doar să încalți pantofii pentru alergat și să dai startul.

Știi și alte evenimente sportive ce nu trebuie ratate toamna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!