Clujul și împrejurimile, în cele mai frumoase ipostaze de toamnă

Home $ Articole $ Clujul și împrejurimile, în cele mai frumoase ipostaze de toamnă

by | Oct 18, 2022 | Articole

Articolul a fost revizuit în octombrie 2023.

Fără doar și poate, toamna este anotimpul dedicat experiențelor, mai ales pentru că aduce cu sine un adevărat spectacol al culorilor. Fie că vorbim de castanele durdulii, care lucesc printre frunzele deja căzute, de ieșiri la pădure, în care încă mai poți merge să culegi ciuperci, cert este că plimbările în natură, mai ales în această perioadă, pot fi un adevărat spectacol. Chiar dacă ne aflăm deja la jumătatea toamnei, se pare că temperaturile sunt încă destul de plăcute pentru acest moment al anului, fiind potrivite pentru câteva escapade în aer liber. Pentru astăzi am făcut o selecție prin care te invităm să descoperi Clujul surprins în cele mai frumoase ipostaze de toamnă, fie că vorbim de partea centrală a acestuia, de Grădina Botanică sau chiar și de împrejurimile sale și te încurajăm să-l explorezi cât mai mult.

În timpul săptămânii, pe când mai sfârșești din task-uri sau din cursurile de la facultate, îți propunem să ieși la o plimbare prin centru, unde să savurezi o ciocolată caldă chiar în Piața Unirii.

Nici plimbările prin Parcul Central nu trebuie să lipsească, mai ales pentru că este colorat în multiple nuanțe arămii și roșiatice, iar plimbările aici sunt acum o reală bucurie olfactivă.

Seara îți poți îndrepta pașii către Cetățuie, de unde te poți bucura un apus spectaculos, dar și de felul în care toamna și-a intrat în drepturi, realizând un adevărat tablou pitoresc.

Pentru vineri îți propunem o ieșire Grădina Botanică, unde te mai poți bucura încă de florile de sezon, de veverițele ieșite la strâns provizii sau de jocul coloristic al frunzelor.

Iar pentru weekend sau pentru atunci când timpul îți permite timpul să ai parte de o escapadă în natură, îți propunem să descoperi împrejurimile Clujului, care sunt cu atât mai spectaculoase în această perioadă, indiferent dacă vorbim de Pădurea Făget, de o plimbare pe Feleacu sau până la Cheile Tureniului.

Știm deja că la Cluj e fain, dar toamna parcă orașul mereu capătă o cu totul altfel de sclipire, cu studenții curioși mișunând prin oraș, cu unele dimineți cețoase, dar cu după-amiezi calde, în care lumina tomnatică îmbrățișează altfel cerul, dar și cu toate culorile de care nu te mai saturi. Prin urmare, ce mai aștepți? Echipează-te adecvat, ia cu tine aparatul de fotografiat și bucură-te de toamnă și de #clujlife! Și nu uita să ne dai tag pentru a vedea ce peisaje spectaculoase ai descoperit.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!