A mai trecut un weekend, am mai adunat niște întâmplări demne de povestit luni la birou, nu-i așa? Nu știu cu ce aventuri sau descoperiri vă lăudați voi astăzi colegilor și ei vouă, cert este că eu o voi împărtăși pe a mea aici.
Vineri seara am decis să dăm ieșirea în oraș pe o seară chill acasă, cu board games și jocuri de cărți, câteva pahare de vin și muzică chill, că de la o vârstă te cam saturi să-ți țâuie urechile în fiecare sâmbătă dimineața. Poate nu chiar de la vârsta noastră, dar na, vinerea asta eram obosiți și fără chef, dom’le, așa că să ne scuzați! Decizia fiind luată pe nepusă masă (la propriu), a trebuit să plec rapid în căutare de băuturi și ceva de ronțăit. În zona în care locuiesc nu ducem lipsă de supermarket-uri deschise până seara târziu, însă-mi doream ceva… altceva. Mi-am amintit de Licori și Tabieturi, localizat pe Dorobanților, nr. 116, chiar vizavi de blocul meu, și pentru că am fost atât de mulțumită de experiență și ceea ce oferă acest magazin, astăzi vă prezint 5 motive pentru care merită într-adevăr să alegeți acest loc atunci când sunteți în căutare de băuturi alese și delicatese.
Portofoliu bogat de vinuri
Odată ce am pătruns în interiorul magazinului Licori și Tabieturi, m-au fulgerat două gânduri. Primul a fost că am ajuns unde trebuie, al doilea că nu voi putea alege niciodată acele trei-patru sticle după care venisem. Spațiul adăpostește pe rafturile lui una dintre cele mai bogate selecții de vinuri din oraș. Pentru cunoscătorii și iubitorii acestei licori, minutele petrecute aici se transformă în struguri ce abia așteaptă să fermenteze, fiecare etichetă nouă pe care o descoperi îți oferă surpriza unei arome diferite pe care o poți savura în tihnă, fiecare sticlă pe lângă care treci e o invitație la explorare. Explorare pe care o poți parcurge singur, sau alături de consilierul prezent în magazin, care e gata să te ghideze în funcție de preferințe și buget. Apropo, am plecat de acolo cu două sticle Rose de Purcari și o Fetească Neagră Nachbil, dar și un vin spaniol, Goru El Blanco, care fusese și degustat public cu o zi înainte de către doritori. Noi ne-am declarat mulțumiți.
Diversitatea băuturilor alcoolice și non-alcoolice
Licori și Tabieturi este specializat în comercializarea de produse alcoolice și nu numai. Asta înseamnă că, pe lângă colecția impresionantă de vinuri, veți aici și băuturi spirtoase din import sau tradiționale, bere, sucuri sau ape minerale, gama oferită de ei fiind una extrem de generoasă. Vorbim despre peste 1000 de etichete la ultima numărătoare, iar denumirile, unele cunoscute, altele care vă vor intriga cu siguranță, vin din nebănuite colțuri ale lumii. Locul nu este un simplu magazin, ci o călătorie în istorie, tradiții, culturi și obiceiuri legate de băuturi, de la whisky și rom, la coniac, gin și altele.
Denumiri mai rar întâlnite
Dacă îmi permiteți, pentru a-mi susține acest argument, vă voi oferi câteva exemple. La capitolul whiskey mi-am notat două nume: The Balvenie Caribbean Cask, ce este maturat în butoaie de bourbon timp de 14 ani, după care este „desăvârşit” în butoaie folosite anterior pentru păstrarea romului din Caraibe, și SCAPA – The Orcadian, produs in insula Orkney, în Scoția. Dacă e să trecem la rom, ce ați spune de un Zacapa Centenario 23 ani, maturat pe culmile munţilor din Guatemala? Aici, aerul tare încetineşte procesul de învechire şi presiunea atmosferică sporeşte infuzarea aromelor din pereţii butoaielor, gustul atingând astfel perfecţiunea. În compoziţia blendului intră romuri învechite între 6 şi 23 de ani. Dacă acesta nu vă convinge, poate o va face un sortiment tradiţional, original din Caraibe, în a cărui compoziţie intră nouă sortimente diferite de rom – Pyrat XO Reserve. Iar dacă sunteți iubitori de cognac, vă propunem Deau Cognac XO, maturat timp de minim 10 ani în butoaie de stejar franțuzesc Limousin de 350 litri, cu un gust inițial moale și mătăsos, apoi uleios, cu arome delicate de nuc verde, cacao, boabe de cafea și note de mosc, cu un final puternic marcat de tuse de tabac. Și credeți-mă, lista aceasta continuă mult și bine dacă ne întindem la povești.
Consultanță / consiliere / recomandări
Cum v-am mai zis deja, la prima vedere s-ar putea să fiți ușor copleșiți de numărul de etichete care vă înconjoară. Mai mult, pentru că sunt și o mulțime de nume străine, pe care poate le vedeți pentru prima oară, și nu aveți niciun fel de informație despre ele stocată în memorie, s-ar putea să deveniți reticenți. Eu vă sfătuiesc să vă lăsați pe mâna personalului calificat care vă întâmpină și să-l lăsați să vă ajute în alegerea băuturilor perfecte pentru gusturile voastre. Pe lângă consultanță, acesta vă poate oferi și recomandări personalizate. Mai mult, dacă sunteți în căutarea unor etichete anume (pentru o colecție personală, un cadou, sau doar de dragul de a savura o băutură), specialiști de aici vă pot ajuta în acest sens.
Serile de degustări
Desigur că cea mai bună metodă de a identifica ce îți place și ce nu, ce ți se potrivește și ce nu chiar, este testatul. În magazinul Licori și Tabieturi se organizează periodic degustări de produse alcoolice, astfel încât, atunci când vreți să descoperiți un nou gust sau un nou brand, aveți ocazia să o faceți. Serile de degustări, pe lângă faptul că sunt extrem de relaxante și îmbietoare prin aromele lor, sunt ocazia perfectă de a purta discuții filozofice deasupra unui pahar sau pur și simplu de a-ți face noi prieteni, de a cunoaște oameni cu aceleași interese ca și tine.
Și vă mai zic ceva și gata: oricând sunteți în pană de idei în ceea ce privește un cadou – se află aici. Găsiți, pe lângă băuturi alese, și tot felul de accesorii (tirbușoane, dopuri, aeratoare, seturi etc.), dar și delicatese sub formă de ciocolată și alte dulciuri ce vor fi primite cu bucurie.
Voi ați trecut până acum pragul celor de la Licori și Tabieturi? Ce alte motive ați adăuga listei noastre?