Cum a fost la Hangover Brunch la Syndicate Bar

Home $ Articole $ Cum a fost la Hangover Brunch la Syndicate Bar

by | Nov 12, 2019 | Articole, Cum a fost la

Observ că viața mea și a tuturor celor care mă înconjoară se desfășoară conform unui pattern destul de asemănător: în timpul săptămânii suntem dedicați jobului, alimentați în principal de mulțumirea adusă de acesta (sau din contră), iar în weekend-uri petrecem, mâncăm tot ce ne poftește inima, ne stabilim întâlniri cu toți prietenii, suntem la fel de obosiți ca după 8 ore de lucru, dar al naibii de fericiți și relaxați. Și pentru că eu nu sunt genul de persoană care să aibă prea multe zile la fel, sunt mereu în căutare de noi locuri în care să merg, alte lucruri pe care să le descopăr, alte concepte pe care să le testez, așa se întâmplă că duminică am luat brunch-ul la Syndicate Bar, în incinta Double Tree by Hilton, și vă povestesc îndată de ce ar trebui să le faceți și voi o vizită.

Mie îmi place să ies vinerea, chiar dacă e ziua cea mai provocatoare din săptămână și văd în ceață de somn încă vreo 4h după ce m-am ridicat din pat. Măcar știu că am tot weekend-ul în față să mă recuperez în caz că mă distrez prea bine, adică cu prea mult alcool, #kidsthesedays. Sâmbăta e ziua de odihnă, ziua mea de stat cu mine, citit o carte, recuperat câteva episoade din serialele la care mă uit în prezent și altele. Duminica, pe de altă parte, e altă poveste, o poveste care trebuie neapărat să înceapă cu un mic dejun târziu sau, altfel zis, cu un brunch. Am aflat că la Syndicate Bar, în fiecare duminică în intervalul 11:00-15:00 au un meniu special pe care l-au denumit ”Hangover Brunch”, iar două ore poți mânca pe săturate tot ce au inclus ei în acest ospăț, plus băuturi, la prețul de 109 lei / persoană. Mi-am zis că e de mers, clar.

Așa că duminica aceasta, cum ne-a scos votul din casă mai devreme, la ora 11:00 deja intram pe ușile Syndicate Bar. Pe mese ne-a întâmpinat lista de preparate din care puteam alege: omletă, ouă benedict, hamburger de vită cu cartofi prăjiți, croissant cu brânză și somon fume, pancakes și iaurt cu fructe și granola. Cel din urmă nu a avut nicio șansă să ajungă în selecția noastră, l-am catalogat ca fiind ”prea healthy” și am trecut mai departe. S-a votat unanim pentru hamburger și cartofii prăjiți, însă am considerat că ar fi fost o trezire cam dură pentru stomacurile noastre, așa că am început cu un croissant. Pentru final, am păstrat, desigur clătitele, care puteau fi, la alegere, cu sirop de arțar, nutella sau gem. Desigur, noi atât am putut mânca. Voi, dacă sunteți mai curajoși / mai înfometați / mai mahmuri, puteți comanda de la primul până la ultimul preparat din propunerile lor, nu vă oprește nimeni.

Din câte am observat și concluzionat personal, meniul este astfel construit încât să îți ofere proteină în cantități suficiente ca să te aducă la viață după o noapte sau un weekend furtunos. Și da, au și murături pregătite pentru cazuri mai severe, căci remediu mai bun ca acesta încă nu a fost descoperit. Noi nu am simțit nevoia să apelăm la ele, ne-am mulțumit cu un suc de portocale și un ceai, respectiv cafea. Ne-am fi mulțumit și cu un pahar de spumant alb, pentru că ”cui pe cui se scoate”, dar eram cu mașina. Din păcate, nu putem să ne dăm cu părerea în legătură cu succesul acestui meniu în caz de mahmureală pentru că nu ne-a ținut de vineri până duminică durerea de cap, dar putem spune că este chiar un deal bun și o modalitate grozavă de a începe ziua / de a o petrece cu cineva drag.

Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost atmosfera intimă pe care în puține locuri din Cluj o mai găsești. Mai ales într-o zi de duminică, în care toată lumea decide să iasă din casă. La Syndicate, oricât de mulți oameni ar fi, tot timpul există acea senzație de liniște, de lume ruptă de restul. Muzica în surdină, nivelul luminozității, decorul în sine, toate acestea au contribuit la ieșirea din local cu un zâmbet larg pe buze și energia de a începe o nouă săptămână.

Fie că plănuiți să petreceți hardcore weekendul următor sau nu, un Hangover Brunch este demn de luat în considerare. Rezervarea se face la numărul de telefon 0751 193 597.

Voi ați fost până acum la Syndicate Bar?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!