Activități și jocuri care au loc în Cluj

Home $ Diverse $ Activități și jocuri care au loc în Cluj

by | Dec 28, 2019 | Diverse

Există diferite moduri de a cunoaște împrejurimile unui oraș. Uneori este interesant să pretinzi că ești turist în locul pe care îl cunoști atât de bine. De multe ori avem impresia că suntem familiarizați cu toate atracțiile din zona noastră, dar există o șansă destul de mare să nu fi vizitat toate colțurile. Din fericire, în zilele noastre oamenii au posibilitatea de a explora fiecare părticică a unui oraș. În plus, pe când crezi că ai văzut totul, apar evenimente și activități inedite la care merită să iei parte. Cu alte cuvinte, opțiunile de divertisment și socializare sunt mai diverse în prezent în comparație cu alte momente din istorie.

Este adevărat că poți înțelege rădăcinile unui oraș cu ajutorul documentelor scrise sau prin preluarea de informații de la persoane care au trăit și văzut istoria cu ochii lor. Cu toate acestea, este poate mult mai fascinant să vizitezi un muzeu, să vezi o clădire impunătoare care amintește de alte vremuri sau să explorezi coridoarele subterane care ascund povești nespuse. Când vine vorba de mister, posibilități de socializare sau activități inedite, Clujul nu duce lipsă de opțiuni. Descoperă câteva dintre ele în rândurile următoare.

De ce să participi la evenimente
Evenimentele nu mai reprezintă un lucru deosebit în zilele noastre. Totuși, tehnologia pare să acapareze viața oamenilor. Drept urmare, ei nu mai sunt la fel de interesați de evenimente sociale așa cum erau odată. Acum au posibilitatea de a viziona spectacole din confortul propriei locuințe, pot chiar să joace diverse jocuri pe internet. Însă participarea la evenimente atrage după sine o serie de beneficii. Printre acestea putem numi cunoașterea de persoane noi, socializarea, abilitatea de a învăța diverse lucruri sau destinderea în urma unei zile încărcate.
Deși nu multă lume știe acest lucru, orașul Cluj este gazda festivalului internațional de șah din Transilvania. Acesta este unul dintre cele mai importante astfel de evenimente din țara noastră. Jocurile minții, pentru cei ce nu sunt la curent cu acest termen, sunt acele jocuri și activități care necesită antrenarea minții pentru a putea fi practicate. Jocurile de poker sunt, de asemenea, o parte majoră a acestei categorii. Ele necesită concentrare deplină, o strategie inedită și o cunoaștere foarte bună a regulilor.

Activități inedite
Era tehnologiei ne oferă acces la o serie diversă de activități inedite, lucru care era un vis îndepărtat în trecut. Clujul este pe lista orașelor care pun la dispoziție multe astfel de opțiuni. Un prim exemplu este laser tag. Această activitate distractivă este locul potrivit pentru serbarea zilelor de naștere, pentru o simplă ieșire între prieteni sau un team building alături de echipa de la birou. Experiența este cu adevărat una specială și îi surprinde în mod plăcut chiar și pe cei mai pretențioși.

Jocurile și activitățile de acest tip îi provoacă pe protagoniști la stabilirea unui plan bine pus la punct, astfel încât echipa din care faci parte să iasă învingătoare. Nu în ultimul rând, ești supus și la un anume nivel de efort fizic, pentru a avea parte de o experiență completă.
Pe lângă laser tag mai poți opta pentru parcul de aventură, camera din care trebuie să evadezi în timpul limitat, zborul cu balonul deasupra Clujului sau să observi cea mai mare pictură murală din țară, aflată pe strada Horea.

Atracții turistice tradiționale
Indiferent dacă ești în trecere prin Cluj sau locuiești în acest oraș de mulți ani, vei realiza la un moment dat că există anumite atracții turistice pe lângă care treci în fiecare zi. Totuși, poate nu ai avut niciodată curiozitatea de a le vizita. Spre exemplu, Opera din Cluj nu este doar un obiectiv turistic ci și un important centru cultural unde poți urmări spectacole de calitate. De asemenea, poți face acest lucru la Teatrul Național. Dacă îți dorești să îți aprofundezi mai bine cunoștințele legate de un anumit subiect, cel mai bun mod de a face asta este să vizitezi un muzeu. Muzeele de istorie, artă, etnografie sau cel zoologic te așteaptă cu brațele deschise în orice moment.
Nu în ultimul rând, ar fi bine să urmărești anunțurile care informează viitoarele expoziții sau galerii de artă care vor avea loc. De ce să faci asta? Pentru a nu rata lucruri pe care le poți vedea o singură dată în viață.

Concerte live
Nu este un secret faptul că în Cluj au loc câteva dintre cele mai mari festivaluri din țara noastră, sau poate chiar din Europa. Persoane pasionate de muzica electronică și nu numai își fac prezența în oraș în fiecare an, fie că sunt din apropriere sau călătoresc ore bune pentru a lua parte la eveniment. În timp ce acest tip de evenimente au deja o popularitate mare, există concerte autentice care ne introduc într-o atmosferă deosebită. Fenomenul Sofar Sounds te face să simți muzica live. Singurul inconvenient al acestui tip de eveniment unic este participarea pe bază de invitație.

Evenimente sportive
La fel ca oricare alt oraș, Clujul este gazda câtorva evenimente sportive care nu trebuie ratate. Pasionații de fotbal își pot susține echipa favorită de fiecare dată când se anunță un meci important pe Cluj Arena. Anul acesta în capitala transilvăneană s-a desfășurat prima ediție a Campionatului României de tenis cu piciorul. Crosul de noapte sau o tură de alergarea prin faimoasa pădure Hoia Baciu îți vor oferi o experiență pe care n-o vei uita prea curând.

În plus, dacă îți place să practici sport în mod uzual, poate că ai fost deja în zona bazei sportive Gheorgheni. Spațiul este dedicat persoanelor de toate vârstele și pune la dispoziție teren de mini-fotbal, baschet, tenis, diverse piste de alergare, teren de fitness, dar și un amfiteatru.

În concluzie, există foarte multe activități și evenimente care au loc în acest oraș. Poți avea parte de experiențe memorabile chiar dacă nu îți faci un plan înainte de a-l vizita. O simplă vizită cu vedere la clădirile încărcate de istorie, prin Grădina Botanică sau în unul dintre parcurile zonei te vor convinge că te poți distra chiar și fără a cheltui prea mulți bani. Orice pasiune ai avea, cu siguranță vei descoperi un loc în care să ți-o poți cultiva. Aici vei întâlni persoane care împărtășesc aceleași viziuni. Fie că alegi să te relaxezi într-un hamac în Parcul Central sau iei parte la un eveniment care îți face inima să bată mai tare, nu uita să te bucuri de fiecare clipă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!