Marile concerte din 2020 în România

Home $ Articole $ Marile concerte din 2020 în România

by | Jan 10, 2020 | Articole

La început de 2020 îți lansez o provocare: Fii mai activ social. Nu îți va fi deloc greu, căci tare darnic în evenimente este noul an. Spre exemplu, dacă ne uităm cu atenție la capitolul festivaluri, noi am numărat 21 pe care nu trebuie să le ratezi în lunile care urmează. Astăzi, ne întoarcem cu un nou subiect de discuție și aruncăm o privire asupra celor mai interesante concerte care vor avea loc din luna februarie și până în toamnă. Cu siguranță vor apărea și alte spectacole care să ne atragă atenția, dar, până una alta, ne împărțim timpul astfel încât să ajungem la marile concerte din 2020 în România.

Disney in Concert – Magical Music From the Movies

Primul spectacol de neratat anul acesta are loc tocmai luna viitoare, mai precis în datele de 7 și 8 februarie. Orchestra Simfonică București dirijată de Alexandru Ilie va interpreta muzica copilăriei din cele mai îndrăgite filme Disney. Lion King, Mary Poppins, Aladdin, Frozen, Jungle Book, The Beauty And The Beast și The Little Mermaid sunt doar câteva dintre proiecțiile cinematografice a căror coloană sonoră va fi cântată live. Nu lipsesc efecte speciale, dansuri spectaculoase și atmosfera unică de poveste. Cei mici și cei mai mari sunt așteptați să se bucure de magia muzicii la Circul Metropolitan din București. Biletele sunt disponibile aici.

Pink Martini ft. China Forbes

Cea mai mare orchestră mică revine la București alături de talentata solistă China Forbes. Dacă nu ați auzit de Pink Martini până acum, aflați că orchestra a fost fondată în anul 1994, iar pe parcursul celor 26 de ani de activitate a inclus în repertoriu muzica tuturor popoarelor și o varietate de genuri, fie clasic, jazz sau pop. Până acum, au cântat alături de soliști în 22 de limbi, printre care și română. Pink Martini și China Forbes vor susține două spectacole la București, unul în data de 30 martie la Sala Palatului, iar cel de al doilea în data de 31 martie la Fratelli Studios. Trăiește „o aventură muzicală” și vino să descoperi piese care îți vor încânta auzul. Bilete chiar aici și aici.

Goran Bregovic

În 2020 ne vizitează artiști din aproape toate colțurile lumii. Acum, a venit momentul să adăugăm pe listă ritmuri balcanice interpretate de Goran Bregovic, acompaniat de trupa sa Wedding & Funeral Orchestra. Concertul se va desfășura la Sala Palatului în data de 2 aprilie și va cuprinde cele mai cunoscute piese din repertoriul artistului. Goran este cunoscut pentru spectacolele sale pline de viață, așa că pregătește-te să dansezi o seară întreagă. Biletele s-au pus în vânzare aici.

Toto Cutugno

Pe Toto Cutugno îl primim cu brațele deschise în data de 29 mai, la Sala Palatului din București. Îndrăgitul artist italian serbează jumătate de secol de activitate în cariera muzicală. Deoarece acești 50 de ani nu sunt deloc de trecut cu vederea, marea aniversare se va desfășura, bineînțeles, printr-un concert special. Solistul promite că va aduce pe scenă cele mai îndrăgite piese din întreaga sa discografie, printre care se numără L’italiano, Serenata, Solo noi, Innamorati, și multe altele. Haide să-i urezi și tu un călduros La mulți ani. Bilete aici.

James Arthur

James Arthur, romanticul artist britanic, va încânta fanii din România cu un concert pe care îl va susține în data de 9 iulie, la Arenele Romane din București. Alături de chitara sa, acesta va aduce pe scenă piesele care l-au consacrat de-a lungul timpului. Câștigător al ediției X Factor din 2012, artistul s-a remarcat prin interpretarea piesei Impossible, care i-a adus popularitate în toată lumea și la toate posturile de radio. Cunoști fenomenul, nu mai e necesară nicio descriere. Dacă vrei să fredonezi hitul alături de James, dar și să te bucuri de un concert live autentic, atunci mai ai de făcut un singur pas. Să cumperi un bilet.

Twenty One Pilots la Electric Castle

Îmi este suficient să citesc numele acestui festival, că deja simt vara mai aproape și un zâmbet larg mi se întinde pe buze. Serios vorbind, cum ai putea să nu aștepți cu nerăbdarea ediția Electric Castle de anul acesta? Artiștii și trupele anunțate până acum m-au făcut să sar în sus de încântare și sunt convinsă că nu sunt singura care a avut această reacție. Twenty One Pilots, Foals, The Neighbourhood, Fisher, Zhu, Floating Points și mulți alții vor electriza Castelul Banffy în perioada 15-19 iulie. Cred că numele prezentate anterior spun de la sine că distracția va fi la ea acasă, așa că nu mai sta pe gânduri și cumpără bilete acum.

Judas Priest

Articolul acesta este plin de ediții aniversare, iar Judas Priest nu sunt excluși din această situație. Bine-cunoscuta trupă de heavy metal împlinește 50 de ani de activitate. Noi le urăm o carieră cât mai lungă de acum încolo! Deși sunt pe piață de atât de multă vreme, Judas Priest au știut să se reinventeze constant. De altfel, în 2018 au lansat un nou album intitulat Firepower. Concertul din România se va desfășura la Arenele Romane în data de 21 iulie. Haide să descoperi cum Judas Priest a evoluat muzical în timpul celor 50 de ani și să fredonezi melodiile care i-au făcut cunoscuți pe scena rock. Biletele se găsesc la un click distanță.

Celine Dion

Pentru unii este celebra cântăreață a cărei melodie, My heart will go on, a făcut parte din coloana sonoră a filmului „Titanic”, pentru alții este artista unei generații. Indiferent de categoria în care te plasezi, nu trebuie să ratezi concertul lui Celine Dion de la București, căci va cuprinde un roller-coaster de emoții pe care le vei ține minte mulți ani de acum încolo. Turneul „Courage” va poposi și la Arena Națională în data de 29 iulie. Te sfătuiesc călduros să scoți banii de la pușculiță și să-ți achiziționezi repejor un bilet, căci multe categorii sunt deja sold-out.

Woodkid la Summer Well

Un festival ca o vacanță, sau mai bine zis, Summer Well. Anul acesta organizatorii serbează 10 ani de când oferă culoare și muzică bună pe Domeniul Știrbey din Buftea. Festivalul se desfășoară între 7 și 10 august, iar pentru că ediția este una aniversară, cu siguranță surprizele ne vor întâmpina la fiecare pas. Până când vom păși în lumea Summer Well, ne mulțumim să fim entuziasmați datorită artiștilor așezați în capul afișului: Woodkid, Of Monsters and Men, Nothing But Thieves și Tom Walker. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cine va mai urca pe scene. Abonamentele s-au pus deja în vânzare pe site.

JP Cooper la Awake Festival

Ultima lună din anotimpul cald ne întâmpină cu alte 3 nopți de concerte și party pe cinste. Awake Festival se desfășoară anul acesta între 14 și 17 august. Tind să cred că știi deja locația, Castelul Teleki din județul Mureș. Pregătește-te pentru artiști veniți dintr-o paletă variată de genuri muzicale, precum drum & bass, electro, indie, rock sau punk. În headline au fost așezate următoarele nume: JP Cooper, Dubioza Kolektiv, Vița de Vie „În Corzi”, însă concertele vor fi cu mult mai numeroase. Singurul mod prin care te asiguri că le vezi pe toate este acela să-ți achiziționezi un bilet.

Discoteca ’80

Ne-am distrat la festivalurile verii, am dansat până dimineața și am cântat până am răgușit… e timpul să continuăm în aceeași manieră. Venirea toamnei ne aduce voie bună, iar nostalgicii ar trebui să se simtă cei mai câștigați. Discoteca ’80 ne trimite înapoi în timp pentru o seară și ne întâmpină cu trupe sau artiști precum The Show – A Tribute To Abba, C.C. Catch, Eruption, Gazebo, F.R. David și Joy. Evenimentul se va desfășura în data de 19 septembrie la BT Arena. Aflată la cea de-a patra ediție, Discoteca ’80 ne amintește că muzica nu se învechește niciodată. Biletele sunt disponibile aici.

David Garrett

Nu știu care este concertul pe care tu îl aștepți cel mai mult, dar eu număr lunile până când îl voi vedea pe David Garrett. Cu greu îmi pot ascunde entuziasmul știind că celebrul violonist va susține un spectacol în data de 23 octombrie în Cluj Napoca, la BT Arena. Concertul face parte din turneul aniversar „Unlimited Live” și ne promite un crossover așa cum nu am mai văzut până acum. David Garrett este cunoscut pentru virtuozitatea sa și pentru capacitatea de a îmbina în show-urile sale mai multe genuri muzicale, de la clasic, până la pop sau rock. Experiența muzicală este întregită de una cinematografică, iar efectele vizuale vor acompania fiecare notă a viorii. Dacă nu ești în Cluj în data menționată, află că artistul va concerta prima dată în 21 octombrie în București. Te sfătuiesc să achiziționezi biletele din timp.

Acestea fiind scrise, tu la care concerte plănuiești să participi în 2020?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!