#FollowMe: Antonio Scolozzi (@asm359) a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

Home $ Articole $ #FollowMe: Antonio Scolozzi (@asm359) a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

by | Jan 27, 2020 | Articole

5 zile, 5 întrebări, 5 povești. Continuăm seria #FollowMe în care, timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografice, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

Săptămâna ce tocmai s-a încheiat am petrecut-o în compania lui Antonio, un tânăr italian care s-a mutat în Cluj în urmă cu 5 ani din frumoasa zonă a Pugliei. Având un feed alcătuit preponderent din capturi realizate pe timp de noapte sau la lăsarea serii, acesta ne-a captat și intrigat atenția. De prin noiembrie, de când i-am văzut prima dată profilul, ducem negocieri cu el, dar iată că într-un final s-au așezat și pozele lui pe contul nostru.

Ce îți place cel mai mult la Cluj, îmbrăcat în culorile iernii?

E atâta liniște în jur încât ai vrea să oprești timpul aici și acum. Doar tu și cana de cappuccino fierbinte, bucurându-te de calmul iernii și de mantia albă pe care a îmbrăcat-o lacul, lăsând totuși neatinse culorile tomnatice în care sunt pictați arborii care îl înconjoară. Hai în parc să ne bucurăm de zilele cu soare și zăpadă!

Chiar dacă pozezi Clujul pe timp de noapte, fotografiile conțin elemente luminoase ce abia fac perceptibilă prezența întunericului. Arată-ne și nouă o asemenea fotografie.

De când eram copil, am fost învățat că întunericul nu există, în realitate acesta fiind doar absența luminii. Din acest motiv, în cele mai întunecate ore mi s-a părut interesant să încerc să surprind frumusețea acestui oraș profitând de aceste licăriri de lumină pe măsură ce ziua se apropie.

Am observat că îți place să fotografiezi Biserica Sfântul Mihail din Piața Unirii. Te provocăm să fotografiezi un alt edificiu religios din Cluj și să ne spui ce te-a atras la acesta.

Există multe construcții de tip biserică în acest oraș. Fiecare dintre acestea are propria sa particularitate și, chiar dacă rămân la fel, de fiecare dată este posibil să le reprezentăm fotografic într-un mod diferit. Catedrala creștină, de exemplu, este capabilă să captiveze atenția în orice perioadă a zilei și indiferent de condițiile meteorologice.

Ce ne spune cerul astăzi prin culorile sale?

La fiecare apus, cerul ne oferă un rezumat al zilei. În această zi, ne-a spus că, și în ciuda prezenței norilor, viața ne oferă ceva pentru a aprecia pe deplin frumusețea zilelor noastre.

Arhitectura modernă vs arhitectură gotică. Pe care o preferi?

Este dificil să alegi când pe fiecare stradă a acestui oraș găsești câte un pic din ambele. Universitatea Babeș Bolyai, de exemplu, un reper al educației românești, este adăpostită de o clădire de o frumusețe de nedescris. E greu să mai cauți altceva cu privirea după întâlnirea cu ea.

Mulțumim, Antonio, pentru că ai acceptat invitația noastră și abia așteptăm să vedem unde ne mai plimbi cât de curând, pe profilul tău de Instagram!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!