Top 5 sfaturi de optimizare SEO pentru începători

Home $ Diverse $ Top 5 sfaturi de optimizare SEO pentru începători

by | Jan 23, 2020 | Diverse

Actorii principali ai procesului de optimizare SEO sunt:
• Motorul de căutare – Google, Yahoo sau Bing
• Site-ul web
• Utilizatorul

Orice site care se dorește a fi pe prima pagină de afișare a motoarelor de căutare are nevoie de cele mai bune servicii SEO de pe piața virtuală.

Pentru un începător poate să fie foarte complicat începutul procesului de învățare despre optimizare de tip SEO, din cauza multitudinilor de informații existente, care trebuiesc asimilate și updatate zi de zi. După cum bine știm, orice început este greu, dar cu trecerea timpului și cu exersarea continuă a abilităților, se poate ajunge la o performanță în cunoaștere și aplicabilitate.

Nu este imposibil ca un începător să se ocupe de unul singur de procesul de optimizare SEO. Până la urmă, nimeni nu s-a născut învățat și acum oricine poate să găsească materiale ajutătoare pe internet – de multe ori, acestea pot fi extrem de folositoare și complet gratuite.

Companiile Google și Bing fac eforturi continue pentru a îndruma cât mai bine administratorii de site-uri web cum să realizeze mai simplu indexarea site-urilor. Așadar, toate cheile de succes SEO există pentru oricine, doar la un click distanță pe internet.

Este foarte adevărat, însă, că o agenție serioasă de marketing online sau strict specializată pe serviicii SEO poate ajuta la salvarea de timp, deoarece aceasta este la curent cu tendințele și cu ultimele recomandări în domeniu, dar se poate și ca un începător în SEO să poată realiza procesul de optimizare al unui site, astfel încât acesta să ajungă pe prima pagină a motoarelor de căutare.

5 sfaturi utile de optimizare SEO

1. Crearea unei strategii SEO care are la bază satisfacerea nevoilor și intențiilor utilizatorilor. Înțelegerea problemelor viitorilor clienți și conceperea de conținut relevant pentru aceștia. Scopul principal al oricărui site este de a oferi soluții la orice nelămuriri și nevoi ale consumatorilor din mediul online, care sunt în esență clienți potențiali.

2. Analizarea cuvintelor cheie trebuie făcută având în vedere importanța acestora pentru utilizatori. Descoperirea frazelor și cuvintelor cheie pe care le utilizează internauții când fac căutări online pe motoarele de căutare, pentru a afla rezolvări valide la problemele cu, care se confruntă și mai apoi crearea de conținut de calitate care să le ofere soluțiile necesare.
Un prim pas este căutarea unei teme de interes, un set de cuvinte-cheie derivate, secundare sau sinonime și o frază în legătură directă cu tema de interes principală. Spre exemplu, dacă tema de interes este „strategii de marketing online”, cuvintele secundare pot să fie „mijloacele utile de marketing în mediul online”, „agenție de marketing online”, „servicii de marketing online” și așa mai departe.

Unelte utile pentru cercetarea cuvintelor cheie care pun accentul pe relevanță:
– Answer The Public (ideal pentru conceperea de cuvinte-cheie long tail)
– Google Keyword Planner
– Google Trends (ideal pentru a găsi teme de interes în funcție de sezon)
– Moz Keyword Explorer
– Google Search Console (ideal pentru observarea în timp real a motivelor pentru care utilizatorii ajung pe site)

3. Optimizarea vitezei de încărcare a site-ului este foarte importantă atât pentru utilizatori, dar și în ochii motoarelor de căutare. Verificarea informațiilor trimise este recomandat să fie realizată cu Google PageSpeed, deoarece este un test independent, care va preciza cu certitudine care sunt soluțiile pentru a optimiza conținutul, simulând o conexiune la internet de tip 3G. Cele mai des întâlnite probleme pentru care viteza de încărcare a unui site este redusă sunt: inexistența compresiei paginii web (gzip), fotografiile neoptimizate, inactivarea comprimării (minify – economia spațiilor în codul sursă) pentru Javascript și CSS, multitudinea de fișiere CSS.

4. Respectă regulile de redactare SEO
 Titlul paginii și titlul H1 din pagină să fie asemănător sau la fel și să aibă cuvântul cheie pentru care realizezi SEO.
 În descrierea meta să fie mereu folosit cuvântul cheie principal la început sau în prima jumătate a acesteia.
 După redactarea a 300 de cuvinte este necesar un subtitlu.
 Subtitlurile să fie sub 70 de caractere.
 Să nu existe paragrafe lungi, ci maxim 150 de cuvinte la un paragraf.
 Încărcarea pe site numai a imaginilor și fotografiilor originale și proprii, nu copiate de pe alte pagini
 Folosește dofollow

5. Conținutul unui site trebuie să conțină informații adresate oamenilor și nevoilor acestora, nu pentru motoarele de căutare Google, Bing sau Yahoo. Nevoia principală a oricărui motor de căutare este ca utilizatorii să fie atrași de conținutul original al unui site.

Sfaturile de mai sus sunt un start bun pentru orice începător cu privire la optimizarea de tip SEO și pot face diferența între un business de succes, cu o prezență online abundentă și un business greu de găsit pe motoarele de căutare.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!