Idei pentru zilele libere în 2020 – ce poți face dacă stai în Cluj

Home $ Articole $ Idei pentru zilele libere în 2020 – ce poți face dacă stai în Cluj

Nici bine nu au trecut sărbătorile de iarnă și gândul nostru zboară iarăși spre zilele libere. Uite așa, ne-a venit ideea unui articol întreg destinat sărbătorilor și datelor calendaristice în care punem task-urile de la muncă pe stop și dăm start relaxării. Știți foarte bine că noi suntem o echipă activă și ne face plăcere să ieșim din casă ori de câte ori prindem ocazia, astfel că ne-am făcut din timp planuri legate de activitățile pe care le vom desfășura în zilele libere legale din 2020. Nu vrem să le ținem doar pentru noi, ci vă inspirăm și pe voi cu recomandări menite să vă ofere motive să evadați din cotidian anul acesta.

24 ianuarie

Prima zi liberă din recomandările noastre va fi chiar peste… o zi. Mica Unire ne aduce un weekend prelungit și mult mai multe motive să ieșim din case. Prin urmare, îmbrăcați geaca groasă și haideți în Piața Unirii, loc în care vă așteaptă un spectacol dedicat celor 161 de ani de la Unirea Principatelor Române. Concertele vor începe de la ora 16:00 cu un Regal Folcloric și vor continua cu spectacolul oferit de Mircea Vintilă de la ora 19:00. Să nu uităm de focurile de artificii care vor avea loc în Piața Avram Iancu la ora 20:00. Dacă preferați să faceți mai mult sport zilele următoare, eu vă propun să dați o tură la pârtiile de schi și snowboarding din apropierea Clujului. Nu se știe ce surprize ne aduce iarna, așa că profitați de zilele în care vă puteți bucura de zăpadă. În situația în care sunteți asemeni mie și preferați să vă simțiți ca într-un concediu adevărat în cele 3 zile libere, atunci vă sugerez un mic răsfăț la piscinele interioare și SPA-urile din împrejurimi.

17 – 20 aprilie

Lungi sunt lunile până la sărbătorile pascale, însă ele sunt încununate cu zile libere și tihnă în familie. Se prea poate ca până în aprilie să vă fi săturat deja de zumzetul orașului și de agitația din fiecare zi de la locul de muncă, așa că cea mai bună soluție este aceea să părăsiți zona urbană pentru locuri mult mai liniștite. Puteți uita de stres alături de cei dragi și să evadați la una dintre pensiunile propuse în acest articol. Toate recomandările se află în inima naturii și vă dau posibilitatea să practicați diverse activități, atât indoor, cât și outdoor. Să nu mai vorbim de faptul că nu va trebui să vă îngrijorați în legătură cu mâncarea, știți voi, acea „imensă problemă” în perioada sărbătorilor. Se prea poate ca de Paști să nu vă lovească un dor nebun de a pleca de acasă, ci doar o dorință de a porni într-o drumeție. Din fericire, județul Cluj este darnic în castele, cetăți și muzee care așteaptă să fie descoperite.

1 mai

Ziua Muncii nu poate fi sărbătorită altcumva decât printr-o pauză binemeritată. Partea cea mai bună este că data cade într-o vineri și, uite așa, mai beneficiem de un weekend prelungit. Acest lucru ne îndeamnă să profităm la maximum de zilele #outofoffice, sau mai bine zis, să ne alegem un colțișor de natură ideal în care să medităm, să povestim cu cei dragi și să mâncăm tradițional. Locații cu peisaje ce îți taie răsuflarea se găsesc la tot pasul: Stațiunea Beliș-Fântânele, Lacul Tarnița, Laguna Albastră, Cheile Turenilor, Cheile Turzii, lista poate continua la infinit, numai răbdare să aveți pentru a descoperi toate aceste frumuseți. Despre unde poți ieși la picnic în Cluj am discutat și în articolul de aici. Bine, am înțeles, unii consideră zilele libere numai bune pentru a sta în vârful patului, dar nici până în Parcul Iulius Mall nu ați vrea să faceți o plimbare? Aici se desfășoară în perioada 1 – 3 mai Concursul Jazz in the Park, unde aveți garantate muzica bună și relaxarea. Deocamdată, procesul de selecție al muzicienilor este în plină desfășurare, așa că nu uitați să urmăriți pagina de Facebook pentru a fi la curent cu noile informații.

1 iunie

Fix peste o lună de la activitățile din mai ne așteaptă o altă dată de întâi, la fel de liberă ca cea precedentă. Cei mici se bucură de o zi de luni dedicată lor, astfel că părinții nu le pot refuza niciun moft. Pentru că 1 iunie este cu adevărat special atunci când toată familia se distrează, vă îndemn să porniți într-o aventură și să încercați traseele suspendate de la Adrenalin Park. Nu vă temeți, căci jocurile aeriene sunt adaptate pentru adulți, dar și pentru copii. O altă activitate la fel de energică o reprezintă săritul pe trambulinele elastice de la JumpingHouse. Prichindelul va aprecia cel mai mult să vă aibă alături, așa că puteți recupera toate poveștile din zilele prea obositoare la un prânz în familie. Nu uitați că în perioada 29 mai – 7 iunie se desfășoară TIFF, care va avea secțiuni dedicate copiilor și vac cuprinde filme potrivite vârstei lor, programul EducaTIFF și evenimentul Weekend la Castel. Noutățile ediției din 2020 vor fi anunțate pe pagina de Facebook.

7 – 8 iunie

Nici bine nu ne-am dus la job că au și venit Rusaliile, iar noi avem zile libere, din nou. Mai bine spus, ne alegem doar cu data de 8 liberă, căci ziua de 7 va fi duminica. Nu-i nimic, tot avem în plan activități care să ne ocupe timpul. Vremea călduță din iunie ne face poftă să învățăm lucruri noi, cum ar fi echitația. Lecții de călărie și plimbări în compania cailor se pot face la Napoca Sport Horse. Pentru cei pasionați de călătorie, care au nevoia permanentă de noi destinații pe care să le viziteze, am venit pregătită cu un articol în care se regăsește o listă cu muzee musai de vizitat în județul Cluj. Pss, locațiile sunt perfecte pentru poze de pus pe Instagram. De asemenea, în data de 7 iunie are loc ultima zi din TIFF. Festivalul ne va aștepta cu o gală de închidere pe care eu știu încă de pe acum că nu vreau să o ratez.

15 august

Deja suntem în plină vară, știți ce înseamnă acest lucru, nu-i așa? A început perioada festivalurilor! Nu ne putem plânge la acest capitol, mai ales că într-un articol trecut am numărat 21 de festivaluri pe care să nu le ratați în România. Două dintre ele cuprind în program și data de 15 august. Primul este Smida Jazz Festival, care ne invită din 13 și până în 15 august într-o vacanță în Munții Apuseni, unde vom descoperi jazz-ul de avangardă și un peisaj de poveste. Nopți încărcate de muzică bună vom experimenta și la Awake Festival, în perioada 14 – 16 august. JP Cooper, Dubioza Kolektiv, Vița de Vie „În Corzi” sunt numele care stau în headline și mulți alți artiști urmează a fi anunțați. Chiar dacă această dată din august este într-o sâmbătă, eu nu-mi pot imagina un mod mai frumos prin care să petrec o sărbătoare decât acela de a dansa până la răsăritul soarelui.

30 noiembrie – 1 decembrie

Încet, încet, am ajuns aproape de finalul anului 2020. Cum zboară timpul, nu-i așa? Ei bine, noi vă putem propune multe alte activități pe care să le faceți în aceste două zile libere, dar știm deja care este adevărul: probabil, nu veți dori să ratați paradele și concertele organizate în centrul orașului. Cu ocazia Zilei Naționale, Clujul se umple de noi culori și spectacole, așa că vă încurajăm să le descoperiți… peste aproximativ 11 luni. Eu știu sigur că un lucru nu va lipsi: focul de artificii.

Care sunt planurile voastre pentru zilele libere din 2020?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!