10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Mar 9, 2020 | Articole, Recomandări

Prima săptămână din martie s-a scurs fără să ne dăm seama, nu că am știi exact în ce anotimp suntem: vine primăvara sau e început de toamnă? În așteptarea soarelui, trebuie să găsim activități de făcut, doar nu ne închidem în case și continuăm să hibernăm. Nu, nu, în niciun caz, mai ales atunci când avem suficiente evenimente care să ne bine-dispună starea de spirit. Harnici, ca de obicei, noi am căutat cu atenție, am analizat și am găsit 9 lucruri care să vă dea energie pozitivă pentru întreaga săptămână. Inițial, am fi recomandat și un eveniment sportiv, însă meciul CFR Cluj vs FCSB se va juca fără spectatori, confrom hotărârii Guvernului de a interzice participarea oamenilor la adunări de peste 1000 de persoane, măsură prevenită împotriva răspândirii virusului Covid-19. Sperăm că această hotărâre nu va afecta buna desfășurare a celorlalte activități propuse în articol.

Luni – Ne întrecem în fapte bune

Nu trebuie să așteptăm perioada sărbătorilor pentru a fi aproape de oamenii aflați în nevoie, ci putem începe o nouă săptămână cu gândul de a face fapte bune și… să ne distrăm, bineînțeles. The Great Charity Quiz Night Cluj revine cu o nouă ediție, pregătită să vă pună la încercare cunoștințele de cultură generală. După cum îi spune și numele, evenimentul este unul caritabil, astfel toate fondurile încasate vor merge spre Asociația Little People care sprijină copii și tinerii suferinzi de cancer. Seara de quiz se va desfășura la Marty Sports and Grill, iar prețul unui bilet este de 20 lei. Echipele pot fi formate din 2 până la 6 membrii, așa că sună-ți prietenii iubitori ai competițiilor și haideți să câștigați premiile puse în joc. Pentru mai multe informații puteți trimite un email la adresa [email protected].


 

Luni – Facem noapte albă… cu filme

Cinefili din toate colțurile Clujului, la început de săptămână sunteți așteptați la o noapte întreagă în care să vizionați filme ale momentului, produse atât la nivel național, cât și internațional. Allnighter se desfășoară la Cinema Florin Piersic începând cu ora 20:00, iar evenimentul va dura mult după miezul nopții, so be prepared. Se vor difuza trei producții cinematografice preluate din genurile dramă și comedie. Seara începe cu filmul 1917, care spune povestea a doi soldați britanici nevoiți să parcurgă no man’s land-ul lăsat în urmă de armata nemțească și să transmită un mesaj comandantului unui alt regiment britanic ce așteaptă semnul de atac. Continuăm cu Miami Bici, o comedie românească în care asistăm la călătoria plină de peripeții a doi tineri ce pleacă dintr-un oraș obscur al României în Miami, din dorința de a se îmbogăți rapid. Allnighter se sfârșește cu Bad Boys For Life, un film plin de haz în care detectivii celebri, Mike Lowrey și Marcus Burnett urmăresc rău-făcători pe străzile din Miami și se întrec în cascadorii spectaculoase. V-ați pregătit popcornul? Mai rămâne doar să vă achiziționați un bilet în valoare de 20 lei de la casieria cinemaului.


 

Marți – Jazz-ul întâlnește muzica electronică

Ce se întâmplă în situația descrisă mai sus? Cel mai bine știe Barabás Lőrinc, cunoscut muzician și un pionier al improvizației muzicale în Budapesta. Artistul se joacă cu instrumentele și sunetele, astfel încât producțiile sale îmbină într-un mod unic jazz-ul clasic cu beta-urile muzicii electronice. Clape, trompetă, efecte sonore, laptop și loop station, acestea sunt ingredientele principala ale show-ului din Atelier Cafe. Nouă ne sună interesant, așa că ne-am programat deja evenimentul în agendă, iar marți seara știți unde ne găsiți. Participarea costă 25 lei.


 

Miercuri – Petrecem până în zorii zilei

Ce bine e să fii student! Singurul stres pe care îl ai este unde să petreci într-o noapte din timpul săptămânii, căci a doua zi nu faci seminarul acela de dimineață. Dacă îți vine cheful să dansezi în această miercuri, cea mai bună opțiune pe care o ai în materie de petreceri este College Party. Nebunia și distracția sunt garantate, dar munca cea mai grea tot pe umerii tăi cade: să-ți convingi prietenii să ți se alăture. Totuși, suntem convinși că ai o gașcă faină și nimeni nu va refuza să se distreze la Euphoria Music Hall. Muzica bună și atmosfera vor fi asigurate de LUCAS & DJ Alex Tripon. Intrarea va costa 15 lei pe tot parcursul nopții. Vestea bună este că beneficiați de 5 lei reducere cu aplicația Omnipass.

Miercuri – Jazz-ul întâlnește muzica electronică #2

De data aceasta îi ascultăm live pe Gray Paris, într-un concert prezentat de Jazz in the Park. Trupa berlineză se află pentru a doua oară în România și este pregătită să aducă vibe-urile proaspete ale jazzului experimental. Astfel, dacă doriți să cunoașteți muzica dintr-o nouă perspectivă, nu trebuie să-i ratați pe Gray Paris la Casa TIFF. Uneori, pentru a vă bucura de o seară liniștită, aveți nevoie doar de un pian, un set de tobe, o chitară bas… și câteva instrumente electronice. Noi deja zburăm cu gândul la concertul de miercuri, așa că am plecat să ne luăm un bilet.


 

Joi – O întâlnim pe Ivana Cea Groaznică

Dacă sunteți pasionați de universul complex al cinematografiei, aflați că Cinemateca TIFF pregătește o nouă proiecție specială la care musai trebuie să participați. Ivana Cea Groaznică este al doilea lungmetraj al Ivanei Mladenovic, regizoarea fiind cea care interpretează personajul principal al filmului. Ea va fi prezentă și în cadrul proiecției de la Cinema Victoria, acolo unde va împărtăși cu publicul mai multe secrete de pe platourile de filmare. Filmul este o poveste de viață în care Ivana decide să părăsească România și să se mute în Kladovo, orașul ei natal. Acolo îi este oferită oportunitate să devină imaginea celui mai important festival de muzică, însă acest privilegiu vine cu o serie de responsabilități ce o aduc pe Ivana în pragul unei căderi nervoase. Trailerul îl puteți viziona aici. Dacă sunteți în căutarea de noi motive pentru care să vizionați acest film, aflați că a fost premiat în cadrul Cineasti del Presente – Locarno 2019 și la  Zagreb Film Festival. Biletele se găsesc aici.


 

Vineri – Trupa Iris ne încântă la Hugo

Vineri, 13 martie, este zi cu noroc. Nici nu ne putem imagina un mod mai bun prin care să începem weekendul decât acela de a ieși la o cină savuroasă și la un concert al unei trupe memorabile. Iris vin în turneul Turneu Indoor 40 și poposesc la Hugo The Office. Toți nostalgicii și iubitorii rock-ului clasic românesc sunt așteptați să participe la un eveniment încărcat de sentimente, așa cum doar membrii trupei știu să le transmită. Turneul marchează 40 de ani de carieră a trupei și dorește să promoveze noua piesă lansată, Amintiri. Pentru a participa la concert este nevoie să achiziționați un bilet în valoare de 85 lei (fie online, fie din restaurant) și să rezervați o masă la numărul de telefon 0755-024.000.

Vineri – Ne relaxăm pe muzica lui Beethoven

Muzica clasică ne aduce mai aproape vineri și ne relaxează după o săptămână încărcată de muncă. Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” dedică o nouă seară specială compozitorului german Beethoven la care suntem invitați cu toții, indiferent dacă avem o pasiune pentru un astfel de gen muzical sau ascultăm arareori acasă. În cadrul concertului vor fi interpretate două compoziții ale influentului artist, Simfonia nr. 8 în Fa major, op. 93 și Simfonia nr. 4 în Si bemol major, op. 60. De asemenea, vom asculta și partitura Poem simfonic pentru 100 de metronoame, de György Ligeti. Acum, imaginați-vă că sunteți în sala de spectacol, închideți ochii și lăsați muzica să vă farmece. Știm, experiența este minunată, așa că vă îndrumăm spre link-ul de bilete.

Sâmbătă – Participăm la un concurs de dresaj canin

Prima ediție a Cupei Zamolxe – CAO Protect se desfășoară sâmbătă aceasta la Hotel Ham Ham. Dacă mereu ați fost curioși să vedeți cum reușesc câinii dresați să facă față unui atac, atunci acest eveniment este pentru voi, cu siguranță. Concursul reprezintă și un test al curajului, iar cel mai brav cățel va ieși învingător. Competiția va cuprinde 5 probe care vor pune la încercare atât abilitățile de socializare ale cățelului, cât și capacitățile acestuia de a-și proteja stăpânul în fața unui agresor. Cel care va interpreta rolul atentatorului este Dan Negru, dresor canin, căruia noi i-am luat un interviu în articolul de aici. Cei care își doresc să nu fie simpli observatori, ci să participe la concurs alături de patrupedul lor, se pot înscrie până la data de 10 martie. Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a K9 Club.


 

Sâmbătă – Mergem la teatru

Se dă următorul scenariu: ne trezim sâmbătă cu cheful de a ieși din case, dar parcă nu avem chef de agitația specifică orașului în zilele de weekend. Ce putem face? Ei bine, sfatul nostru ar fi să participăm la un eveniment din sfera culturală. Furtuna, de William Shakespeare, se joacă de la ora 19:00 la Teatrul Național. Muzica, dansul și teatrul, toate aceste arte se îmbină armonios în cadrul spectacolului. Producția ne spune povestea lui Prospero, ducele de Milan, detronat de fratele său și exilat pe o insulă pustie. Acolo, personajul principal îl întâlnește pe Ariel, un spirit ce îi devine slujitor și îl învață tainele magiei. Mai departe, vă lăsăm să descoperiți singuri care sunt întâmplările prin care trece vrăjitorul. Nu uitați să vă achiziționați biletul.


 

Voi ce evenimente nu ratați în această săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!