Cursuri online pe care să le faci de acasă

Home $ Articole $ Cursuri online pe care să le faci de acasă

by | Mar 12, 2020 | Articole

Cu toată agitația care ne-a luat prin surprindere (sau nu) în ultima vreme, iar cum Universitățile și-au suspendat cursurile, ne trezim blocați în casă. Serialele deja nu te mai tentează, să te apuci de făcut sport nu îți pare o idee prea bună, cărți pe care să nu le fi citit nu mai ai pe raft… și totuși ce e de făcut? Pentru început, să vedem partea pozitivă din toată această bătaie de cap: vei avea timp să te ocupi exclusiv de tine și de pasiunile tale. Cum bine știm că time is money, de ce să nu te apuci de acel curs pe care l-ai ochit acum câteva luni și care te-ar putea ajuta pentru o promovare la job sau o reconversie profesională? Sau, pur și simplu, să îți îmbogățești bagajul de cunoștințe?

Noi îți propunem o serie de cursuri pe care ai putea să le parcurgi în această perioadă. Win-win situation: ai grijă de tine și de cei din jur prin a sta în casă în timp ce faci ceva util care nu va întârzia să dea roade.

O listă cu 450 de cursuri de la Brown, Harvard, Cornell, Princeton, Yale, Columbia și alte universități renumite din lume găsiți aici.

Dacă ești pasionat de marketing-ul digital, poți începe cursurile de la Google Atelierul Digital care la final îți vor îmbogăți CV-ul cu un nou certificat. Fiecare lecție este structurată în scurte videoclipuri explicative din care vei avea o serie de întrebări recapitulative. Scopul acestora este să te pregătească de testul final, care trecut îți va asigura certificatul pe care îl vei primi imediat pe mail.

În aceeași sferă încadrăm și cursurile Facebook Blueprint care te vor ajuta mai ales dacă te ocupi cu administrarea de pagini sau te gândești să începi o afacere online. Aceste lecții te vor învăța cum să faci o reclamă care să fie atractivă, cum să faci publicitate pe Instagram, commerce management și multe altele. După ce ți-ai însușit toate cunoștințele, ai ocazia să parcurgi un test care îți poate asigura un atestat, devenind astfel specialist cu certificare Facebook Blueprint.

În funcție de cât de mult explorezi platforma LinkedIn, poate știai deja sau afli acum, aici poți găsi o grămadă de cursuri din toate domeniile. De la IT la leadership, platforma LinkedIn Learning vine în ajutorul nostru când vine vorba de învățat lucruri noi repede și ușor. Ai acces la toate cursurile pe bază de abonament, dar vestea bună este că prima lună e gratuită. În funcție de cum va evolua situația actuală (și sa sperăm că în bine), vei avea suficient timp să te bucuri de luna gratuită explorând cât mai multe lecții care îți vor contura noi skill-uri.

Site-ul Udemy poate deveni prietenul tău de nădejde în această perioadă. Dacă visezi la o carieră în IT, acum e momentul. Vei avea multiple cursuri din care poți alege pentru fiecare limbaj de programare în parte. De pe platformă nu lipsesc nici cursurile de design, unde poți învăța programele din suita Adobe de la zero, fiind astfel mai aproape de o carieră în domeniul creativ sau cum ar zice prietenii… îmi editezi și mie poza în Photoshop? Fiecare curs costă, însă acești bani reprezintă o investiție în educație și în tine însuți.

Când vine vorba de învățat o limbă străină, aplicațiile de pe telefon sunt cele mai la îndemână. Deja cunoscutul Duolingo te poate pregăti pentru noul sezon din Casa de Papel fără a mai citi subtitrarea de la Netflix. Întrebările vor crește în dificultate treptat, scopul acestora fiind ca tu să aprofundezi cât mai multe informații, într-un mod simplu, plăcut și atractiv.

În ciuda a tot ce se întâmplă în jurul nostru în ultima vreme, nu trebuie să ne panicăm și e musai să ne păstrăm calmul. Perioada mai liberă de care ne bucurăm acum nu trebuie să fie văzută ca fiind o vacanță, ci mai degrabă ca o perioadă în care ne putem dezvolta anumite abilități pe care, în mod normal, le-am amâna din cauza timpului care ne lipsește. Nu mai avem scuze, așa că hai să nu mai lăsăm pe mâine ce putem face astăzi. Cursurile pe care le-am planificat de la începutul anului de abia așteaptă să fie descoperite. Spor la învățat și #staysafe.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!