Spectacole culturale, pentru copii și concerte live pe care le poți urmări de acasă

Home $ Articole $ Spectacole culturale, pentru copii și concerte live pe care le poți urmări de acasă

by | Mar 18, 2020 | Articole

Fără doar și poate, este o adevărată provocare să trăim fără viață socială. Știți doar că noi suntem printre cele mai active persoane din Cluj-Napoca, căci mereu ne aflăm în rândurile celor mai interesante evenimente sau trecem pragul celor mai noi localuri. Acum, însă, la fel ca toată lumea, stăm acasă. Un singur lucru nu am schimbat: firea noastră creativă și inventivă, care vă oferă inspirație pentru zilele în care nu știți cum să vă petreceți timpul. Ce dacă toate evenimentele culturale din oraș au fost sistate? Găsim alternative în mediul online, încă unele chiar foarte atractive. Prin urmare, nu ne oprește el, COVID-19, să ne bucurăm în continuare de o piesă de teatru sau de un concert reușit. Tot ce avem nevoie este o conexiune bună la internet. În rest, noi vă propunem să descoperiți câteva instituții culturale care și-au mutat activitatea în online.

Nu-i ușor să-i ții pe cei mici în case în această perioadă, așa că Teatrul de Păpuși „Puck” invită toți prichindeii în online, unde pot să vizioneze gratuit două spectacole din repertoriul instituției. Prima transmisie va spune povestea lui Pinocchio și toată familia este așteptată să urmărească reprezentația actorilor astăzi, de la orele 10:00 și 18:00. Dacă ați pierdut spectacolul, aveți ocazia să îl revedeți vineri, 20 martie, sau duminică, 22 martie, la aceleași ore menționate anterior. Pe canalul de Youtube Puck va fi difuzat și Mimorózart, spectacol non-verbal destinat copiilor peste patru ani, bazat pe lucrările lui Joan Miró şi muzica lui W. A. Mozart. Când îl puteți viziona? Joi, 19 martie și sâmbătă, 21 martie, între orele 10-12 și 18-20. Părinți, pregătiți o gustărică, așezați-vă comod alături de cei mici și… dați play la teatru!


 

Vă amintiți vremurile acelea bune în care îmbrăcați haine elegante și pășeați plini de zâmbete în sala de spectacole a Operei Naționale Române Cluj-Napoca să urmăriți o nouă premieră? Da, și nouă ne e dor de asemenea momente și sperăm că nu va trece mult timp până le vom trăi din nou. Până atunci, jocul actorilor și cântece acestora se mută în online, pe site-ul instituției culturale. Începând de vineri, 20 martie, opera va transmite pe scena virtuală unele dintre cele mai îndrăgite spectacole ale ultimelor stagiuni. Zorba, Macbeth, La Traviata, Lacul Lebedelor sunt doar câteva dintre evenimentele lirice care ne vor umple casele de muzică și dans. Spectacolele încep la ora 18:00 și vor fi accesibile timp de 20 de ore. Programul complet este disponibil aici.

Mâna sus cine spune de ceva vreme că ar vrea să ajungă la Festivalul George Enescu și nu a reușit să o facă până acum? Ei bine, avem o veste bună: Organizatorii au decis mutarea programului în online și vin cu spectacolele de neuitat desfășurate în edițiile trecute de festival. Concertele debutează pe site începând de astăzi, 18 martie și vor continua pe o perioadă nedeterminată, urmând ca programul să fie actualizat continuu. De asemenea, fiecare spectacol va rămâne disponibil publicului timp de patru zile de la încheierea streaming-ului. Startul virtual va fi cu Recviemul de Verdi, în semn de compasiune pentru evenimentele nefericite care au loc în Italia. Vor urma multe alte concerte numai bune de savurat la domiciliu și, cine știe, dacă nu ai fost un mare iubitor al muzicii clasice, poate o descoperi acum cu alți ochi? Programul complet poate fi consultat aici.

Revenim în lumea copiilor cu Teatrul Țăndărică, o nouă instituție culturală pe care o adăugăm pe lista noastră de opțiuni de teatru virtual. Actorii și-au mutat deja reprezentațiile pe pagina de Facebook a instituției, platformă unde aduc zi de zi noi spectacole potrivite pentru întreaga familie. Transmisiile au loc de la ora 10:00, de luni până vineri și de la ora 11:00, sâmbătă și duminică. Acestea vor putea fi vizionate pentru o perioadă limitată de timp, așa că vă recomandăm să aruncați o privire peste program și să vă adunați cu mic, cu mare în fața ecranului pentru a nu rata poveștile copilărie. Fie ele difuzate pe o rețea modernă.


 

Atunci când traiul între patru pereți ni se pare prea greu de suportat, luăm loc la unteatru acasă. Această inițiativă aduce scena reală în casele fiecăruia dintre noi, căci reprezentația actorilor este difuzată live, din sala de spectacole. Astfel, experiența va fi una aproape autentică, fiindcă nu veți viziona o simplă înregistrare, ci veți putea trăi emoția în același timp cu artiștii. Dacă difuzările prezentate în paragrafele anterioare erau oferite în regim gratuit, inițiativa unteatru acasă se bazează pe cumpărarea unui bilet online, care vă oferă posibilitatea accesării platformei de live stream. Mai multe detalii despre întreg procesul aflați dacă citiți ghidul spectatorului. De asemenea, toate spectacolele disponibile în perioada următoare se găsesc aici.

Ieșim puțin din zona online și mergem spre o sferă cunoscută cu mult timp înaintea apariției Google: undele FM. Radio România Cultural transmite zilnic, de la ora 12:00, spectacole de teatru radiofonic, potrivite atât pentru publicul adult, cât și pentru cei mai mici dintre noi. Astfel, dacă vi se pare incomod să petreceți ore întregi în fața unui ecran, doar pentru a vă găsi o activitate în zilele de izolare, puteți încerca la mijloc de zi o activitate old school. Căutați frecvența Radio România Cultural și, alături de bunici, copii, căței, purcei, vă relaxați cu o poveste de teatru.


 

În cele din urmă, nu e chiar atât de monoton să stați în case, nu-i așa? Viața culturală rămâne la fel de bogată, chiar dacă se mută din sala de spectacol la voi pe canapea. Cât despre voi, petrecăreților, cei care oftați după nopțile albe, țineți un ochi aproape de paginile de Facebook ale cluburilor, căci nu se știe care pregătește o sesiune de live streaming.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!