De unde îți cumperi ce ai nevoie pentru Paște

Home $ Articole $ De unde îți cumperi ce ai nevoie pentru Paște

by | Apr 10, 2020 | Articole

Chiar dacă trăim cu senzația că virusul a pus viața pe pauză, timpul își urmează nestingherit cursul și înaintează în ritm propriu. Situația cu care ne confruntăm este una deosebită, pe alocuri ciudată și probabil că, în apropierea sărbătorilor pascale, acest sentiment se va intensifica pentru că nu vom putea fi alături de familia extinsă: bunici, unchi, mătuși, poate chiar părinți. În lipsa cozonacului de la bunica, a ouălor roșii vopsite de mama și a pălincii tatălui, unii vor înainta cu experimente mărețe în bucătărie, în timp ce alții sunt conștienți că nu au nevoie de un stres mai mare taman acum și vor merge la sigur, bazându-se pe expertiza altora. Noi suntem fani ai ultimei variante, recunoaștem, și asta pentru că știm că putem să ne bucurăm de produse și preparate ”ca acasă” chiar dacă nu suntem acolo și, în plus, dăm o mână de ajutor producătorilor locali.

Și toate acestea mulțumită platformei MadeInCluj, unde găsim tot ce-am putea pofti din cămara alor noștri, de la produse de panificație, beri artizanale, carne, până la lactate și produse derivate. Platforma este gândită asemenea unui magazin clasic online, în care plasați comanda, iar ea este transmisă către producător, care o procesează și livrează. Plata se face direct producătorului, cash sau card, iar vouă vă ajunge în case rodul muncii unei brutării de familie, al unei ferme mici sau al unei berării artizanale. Win-win.

Haideți să începem cu tradiționala prezență pe mesele de Paște: ouăle. Și dacă nu sunteți fani, tot parcă ar merge să aveți în casă. Nu neapărat vopsite, dar măcar să mâncați câteva de poftă, să vă amintiți insistențele părintești – hai, maică, mănâncă un ou cu noi. O cutie de 10 ouă proaspete de găină de la Ferma Cojocna și comercializate de magazinul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară costă doar 7 lei. Puteți să mergeți personal după comandă sau să trimiteți un curier, fie mai adăugați în coș câteva produse din magazinul lor și la suma de 50 lei asigură livrare contra-cost în Cluj-Napoca, Florești și Apahida. Vestea bună e că au și drob de miel cu ceapă verde, pătrunjel și mărar, pe care îl vând la kilogram, deci și dacă vreți numai să gustați câteva feliuțe, vă puteți satisface această dorință.

Pasca, un detaliu foarte important, de asemenea. Nu zicem că n-ați putea face o pască excelentă, ci doar că s-ar putea să vă treacă toate poftele până o terminați și nu mai apucați să o savurați pe îndelete atunci când vine momentul. Pasca cu brânză dulce făcută la Brutăria Ioasim costă doar 20 lei, iar gustul ei va confirma cei 19 ani de experiență în panificație a familiei de producători. Comanda minimă trebuie să atingă pragul de 30lei, însă nu vă îngrijorați, căci vă mai dăm rapid o idee de la ei: prăjitura albinuța, că doar nu se poate fără. Are prețul de 24 lei (550gr), iar în momentul în care aveți comandă minimă, beneficiați și de transport gratuit. Dacă nu vreți să exagerați cu dulcele, mai aveți și alte opțiuni care vă pot face cu ochiul.

Nici de cozonac nu am uitat. Nici nu am avea cum. Și vă tentăm cu acesta cu cremă de nuci însiropat cu Vinars (cognac românesc), adică un cozonac îmbătat de la IMMA Sweetfit. Nu știm cât de fit o să fiți după, dar știm că-i bun. Și mai știm și că îți poți permite un moment de fericire pentru că relația cu mâncarea nu ar trebui să fie una toxică, iar poftele trebuie luate în serios, că altfel devin fantome ce ne bântuie. Și cam acesta e secretul drumurilor la frigider în miez de noapte. Are prețul de 80lei și primesc comenzi până în data de 11 aprilie (adică mâine e ultima zi) la numărul de telefon 0729779719 sau prin mesaj.

Am pregătită și o variantă dulce 100% healthy pentru cei care sunt acum băgați până la coate în 30 days abs challenge, antrenamente online și ideea că ies alte persoane din casă , dar și pentru cei care țin la sănătatea lor în limitele corespunzătoare și își alimentează corpul cu ce e mai bun. Este vorba despre pachetul Super Easter Goodies pregătit de cei de la HealthyLicious, ce conține 20 de cookies cu fistic și curmale, 15 brownies fără gluten, 15 trufe de ovăz și curmale și 6 sticle de suc proaspăt din fructe. Are prețul de 199lei, deci numai bine vă încadrați în comanda minimă.

Something extra: probabil că tuturor ne lipsesc unele lucruri mai mult decât altele în această perioadă, însă mi se pare că fanii cafelei sunt aproape de urcat pe pereți în lipsa ritualului de dimineață care le alimenta cheful de a trăi. Sper că vor citi aceste rânduri, pentru că am pontul suprem pentru ei: cei de la Hotpipes Roastery fac livrări și da, e cafea de specialitate, 100% arabica, potoliți-văăăă! Dați un ochi aici, alegeți-vă o origine în funcție de unde vă călătorește gândul zilele acestea și that is it. Ah, aveți și livrare gratuită în municipiul Cluj-Napoca.

Așadar, voi de unde vă achiziționați cele necesare pentru masa de Paște? Sigur mai găsiți multe alte produse necesare pe platforma MadeinCluj, take a look.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!