De unde cumperi legume pentru toamnă de la producători locali

Articolul a fost actualizat în august 2023.

Pentru mine, toamna este echivalentul lădițelor pline ochi cu fructe și legume de sezon. Este și sinonimul perfect pentru rafturile încărcate cu borcane atent meșteșugite. Ce au acestea două în comun? Ei bine, savoarea și mireasma vinetelor, ardeilor, strugurilor, merelor, perelor, gutuilor… care reușesc să depășească până și limitele digitalului. Dacă ai amânat până acum momentul pregătirii proviziilor pentru sezonul rece, noi îți venim în ajutor cu un strop de motivație și inspirație. Așadar, iată o listă care cuprinde producători locali de la care te poți aproviziona cu fructe și legume de sezon, dar și cu delicatese gata conservate. Dacă ai și alte recomandări, scrie-ne și vom face update.

Pachetul Verde
Cei de la Pachetul Verde aduc mai aproape de tine prospețimea legumelor de care ai nevoie pentru a te pregăti pentru iarnă. De aici poți comanda ceapă, cartofi, morcovi, sfeclă roșie, țelină, fasole și multe altele, atent selecționate și cultivate în cele mai bune condiții. În plus, ca să nu îți bați capul prea mult cu lista de cumpărături, ai la dispoziție mai multe pachete predefinite din care poți să alegi (căci de asta se cheamă pachetul verde, te-ai prins?). Fie că alegi pachetul cu fasole și ardei în oțet sau pe cel cu cartofi și zacuscă, gusturile și calitatea sunt garantate. Cum comanzi? Simplu: mesaj privat pe pagina de Facebook la care trebuie să incluzi adresa de livrare și un număr de contact.

Poți comanda și: zacuscă de vinete, dulceață de ardei iute, sos cherry, bulion, ardei iute în oțet sau ketchup de casă.

Colina Farms
Colina Farms este de asemenea o opțiune ideală dacă vrei legume de sezon crescute fără chimicale. Fiind atât de gustoase și sănătoase, pot fi consumate ca atare în salate sau pregătite corespunzător pentru iarnă. De aici poți comanda ceapă, ardei, vinete, verdețuri de toate felurile, dar și cutii pregătite special pentru cămara ta. Produsele din aceste cutii se schimbă săptămânal, în funcție de disponibilitate și le poți avea direct la tine acasă pe bază de abonament săptămânal sau bilunar. Prețurile variază în funcție de cantitate și, pentru comenzi și detalii, îi puteți contacta telefonic sau prin WhatsApp la 0786 884 883.

Mai mult, poți comanda și: legume conservate (vinete), siropuri și dulcețuri naturale sau sucuri presate la rece.

Desaga cu legume
De cum am intrat pe pagina lor de Facebook, mi-a zburat gândul la dovlecii dovlecii pe care i-am comandat toamna trecută de la ei. Potriviți pentru copt sau pentru sculptat de Halloween, aceștia sunt extrem de versatili și ușor de integrat în meniurile cu iz tomnatic. Totodată, pe lângă morcovi, ceapă, verdețuri și ardei, poți comanda și ciuperci sau microplante. Dacă ți-am stârnit interesul, poți alege shiitake uscate, proaspete sau în ulei, diverse mixuri de microplante bogate în nutrienți esențiali organismului. Comanda minimă trebuie să fie de cel puțin 60 de lei și se face prin mesaj privat.

Mai poți comanda: murături, vinete coapte, pastă de gogoșari, bulion, suc de mere sau sfeclă, magiun și multe altele.

Pomăria Bădăcin
Schimbăm registrul și aducem în lumina reflectoarelor mici gustări pline de arome: fructe uscate, borcane de compot sau de dulceață, nuci. Acestea poartă mândre eticheta fără zahăr și pot fi încadrate cu succes și în categoria raw-vegan. Mai mult, asigură-te că din cămară nu îți vor lipsi nucile. Le poți consuma ca un snack sau le poți integra de minune într-o prăjtură. Prețul pentru acestea poate fi solicitat și pot fi comandate prin mesaj sau urmărind anunțurile de pe grupul ROA Cluj – vânzare directă.

Ferma Steluța
Direct la un click distanță te așteaptă și livezile și culturile de la Ferma Steluța. Fără doar și poate, vedeta din lădițele acestora este mărul. Astfel poți alege mere calitatea 1 sau a doua, perfecte pentru plăcinte, suc sau diverse smoothie-uri. De aici mai poți comanda prune sau castraveți Cornichon perfecți pentru pus la murat. Produsele sunt disponibile la magazinul de la sera din cartierul Iris, dar și online prin Tazz.

Ce mai poți comanda: bulion de roșii proaspete, gem de cireșe cu sau fără zahăr, gem de vișine, gem picant de cireșe și multe altele.

Nod Verde
Cei de la Nod Verde aduc un nou concept în ceea ce privește făcutul pieței. Tu îți configurezi simplu și rapid comanda de legume și fructe de care ai nevoie, iar în fiecare săptămână îți va fi livrată lădița cu cele necesare prin bucătărie sau cămară. Mere, pere, gutui, ardei, castraveți, ceapă, morcovi… tarabele virtuale sunt pline cu produse bio-eco. Ce ne-a atras atenția au fost sortimentele de ciuperci uscate, numai bune de adăguat în sosul de paste sau într-un Quiche cu ce mai ai prin casă (#NoFoodWaste). Comanda poate fi plasată online și poți plăti în siguranță tot aici.

Ce mai poți comanda: zacuscă, sucuri naturale, dulceață diverse sortimente, siropuri, uleiuri presate la rece etc.

Tu ai pregătit deja borcanele pentru toamnă? De la ce alți producători locali de legume sau fructe te-ai mai aprovizionat în ultima perioadă și ai rămas impresionat de savoarea și calitatea produselor?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This