Cum susțin 5 localuri din #Cluj super-eroii din spitale

Home $ Articole $ Cum susțin 5 localuri din #Cluj super-eroii din spitale

by | Apr 16, 2020 | Articole

Se vorbește mult despre solidaritate în perioada aceasta, despre forța oamenilor de a face bine, iar lucrul acesta ne dă mari speranțe că vom ieși învingători din treaba asta. Nu că vom reveni la normalitate, pentru că ”normalitatea” dinaintea pandemiei se încadra greoi în definiția conceptului, ci pur și simplu că vom fi mai buni, vom învăța lecția care trebuie învățată și nu vom lăsa săptămânile acestea să treacă în abisul uitării.

Astăzi vrem să punem reflectorul pe o categorie tare dragă nouă – localurile, care deși se află într-un moment de cumpănă acum, depun și ei mai departe eforturi pentru a ajuta cadrele medicale și alți super-eroi aflați în prima linie de luptă. Este o perioadă grea pentru industria ospitalității și mulți încearcă să reziste acum, dar faptul că îi vedem făcând aceste gesturi de bunătate ne bucură și nu putem decât să apreciem implicarea fiecăruia în diverse proiecte ce stau sub semnul lui #împreună și să le mulțumim pentru exemplu. Noi vă îndemnăm pe toți cei care aveți posibilitatea să faceți la fel, căci nevoie este. Puteți vedea câteva din inițiativele clujene cărora v-ați putea alătura – aici.

Nu uitați că și localurile, la rândul lor, au nevoie de ajutorul nostru, așa că mai apelați la serviciile lor de food-delivery în limita posibilităților, că sigur v-au ajuns atâtea clătite și banana bread făcute în casă.

cut & crust, deși un brand relativ nou pe piață, s-a apropiat de oamenii Clujului treptat de la înființare, acum mai bine de un an și jumătate. Mai întâi prin pizza excelentă pe care o prepară, iar mai apoi prin prezența la diverse evenimente și alăturarea în campanii de ajutorare a celor în nevoie. În contextul actual, contribuie la bunăstarea celor din spitale așa cum știu mai bine – dăruindu-le pizza. Au ajuns cu ea deja la UPU Cluj și la Smurd Colina și Smurd 21 Decembrie, cu ajutorul celor de la ASV rescue 4×4. De asemenea, sunt alături de Un Singur Cluj printr-o donație de 2.000lei.

E un moment în care și cel mai mic ajutor contează. Nici cei de la Deutsches Haus, restaurantul cu specific german care vă aștepta întotdeauna cu mâncare foarte bună, nu au închis ochii în aceste împrejurări și au fost alături de eroii de la Boli Infecțioase livrându-le 20 de meniuri. Consideră că gestul e unul normal, natural, având în vedere situația dată, și că e de datoria fiecăruia să facă un efort pentru cei de lângă ei. Vor mai trimite cu drag când va mai fi nevoie.

Marty Restaurants, cu mai multe locații închise în acest moment și activând doar pe zona de delivery, și-au creat și ei un renume în a nu fi departe de problemele comunității, de a ajuta mereu așa cum pot. În această perioadă, ei donează 100 de pizza / săptămână personalului medical în cadrul proiectului ”Masă pentru medici” derulat de Un Singur Cluj, împreună cu JCI Cluj și Banca pentru Alimente. La ultima livrare au ajuns la cei de la laboratorului de prelucrare probe a Facultății de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu. De asemenea, ei donează 10% din comenzile de pizza comunității medicale din Cluj, deci puteți contribui și voi într-o mică măsură la demersurile de ”salvare a lumii”. Mâncând pizza. Niciodată nu a fost mai simplu.

Când au pus bazele inițiativei ”Rodul solidarității” alături de cei de la Trend Furniture, Beard Brothers și Exquisite Catering, restaurantul Rod a spus că va livra zilnic 20 de porții de mâncare către cadre medicale, în speranța că numărul lor va crește, prin implicarea comunității. La data de 3 aprilie livraseră deja 231 de porții, în 9 aprilie – 521 de porții, adică patru spitale au primit zilnic 60 de meniuri. În data de 14 aprilie, numărul porțiilor zilnice crescuse deja la 70. Și voi puteți sprijini acțiunea lor, achiziționând un număr de meniuri ce vor fi livrate în numele brandului pe care îl reprezentați.

Cei de la Casa Boema, forțați de situația actuală să închidă ușile restaurantului, le-au deschis pe cele de la delivery, încercând să rămână astfel aproape de noi. Dar ei știu bine că în zilele acestea, nu doar noi avem nevoie de ei, ci și eroii care poartă combinezoane și echipamente de protecție. Așa că, au decis să ofere zilnic, în mod gratuit, prânzul și cina pentru personalul de la Institutul Imogen, în al cărui laborator se fac teste pentru depistarea COVID-19. Mai mult, restaurantul vă dă posibilitatea de a face o faptă bună în prag de sărbătoare și de a ajuta o categorie vulnerabilă, o persoană sau mai multe. Alegeți de pe site-ul lor un pachet pe care doriți să-l oferiți, iar ei îl vor livra în ajunul Paștelui.

De asemenea, o mențiune specială merită cei de la Narcoffee Roasters, care aprovizionează cu cafea polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, pentru ca aceștia să poată rămână vigilenți și pe poziții la locul de muncă.

Dacă știi și tu alte localuri din #Cluj care susțin super-eroii ce luptă în prezent cu pandemia, dă-ne de veste și noi vom face un update articolului.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!