Locuri din Cluj potrivite pentru următorul tău antrenament în aer liber

Home $ Articole $ Locuri din Cluj potrivite pentru următorul tău antrenament în aer liber

by | Jun 3, 2020 | Articole, Sport

Articolul a fost revizuit în august 2023.

Cred că pe toți ne mănâncă tălpile zilele acestea. Pare imposibil să ne convingem să stăm pe loc și nici măcar norii amenințători nu mai au niciun efect asupra dorinței noastre de ducă. E complet de înțeles, mai ales că perioada încărcată de la începutul sezonului de toamnă își face deja simțită prezența din plin. Chiar și așa, dorința voastră de mișcare s-ar putea să nu fie satisfăcută pe deplin, mai ales dacă sunteți un împătimit al fitness-ului care n-a mai apucat să pună piciorul în sala de fitness de ceva timp.

Astăzi venim în ajutorul vostru cu idei de locații exterioare potrivite pentru următorul vostru antrenament fitness. Există suficiente alternative și afară, stați fără grijă. Trebuie doar să alegeți locația cea mai apropiată de voi și să-i dați o șansă. Faci rai din ce ai.

Începem cu Baza Sportivă Gheorgheni din motive evidente. Vă încurajăm s-o vizitați pentru plimbări, alergări și alte activități în aer liber care vă sunt pe plac. Asta înseamnă că aveți la dispoziție zona de aparate și echipamente pentru exerciții fizice (bare pentru tracțiuni, TRX, tot felul), dar și pista de alergare cu teren sintetic de 400m. Nici spațiile verzi nu trebuie ignorate, căci sunt exerciții slavă Domnului pe care le puteți face cu greutatea propriului corp. Da, le puteați face și în casă, dar e mai fain când te bate puțin vântul și simți că nu urmează să pici de la senzația de lipsă de aer.

Desigur, nu toți locuim în apropierea Bazei Sportive sau avem chef de o plimbare până la ea, de un antrenament și apoi de-un drum greu și aparent interminabil spre casă. Nu vă îmbufnați, însă, pentru că opțiuni există. Aproape în fiecare zonă a orașului există așa-numitele parcuri fitness, dotate cu aparatură necesară pentru un street workout. Și pentru că v-am zis deja că le puteți găsi cu siguranță undeva aproape de voi, fac și o scurtă trecere în revistă a locațiilor identificate de mine până acum: Parcul Central, Cetățuie, Grigorescu (malul Someşului, pe strada Tulcea), Mănăștur (Parcul Primăverii + Mehedinți), Mărăşti (parcul Aurel Vlaicu), Gheorgheni (parcul Între Lacuri, Detunata și Lăcrămiorelor), Zorilor ( în apropierea complexului Perla), Andrei Mureșanu (în zona străzilor din zona străzilor Dostoievski – Brâncuși – Titulescu). Pe alese, doar v-am zis.

Desigur, antrenamente intense și eficiente se pot face și cu mult mai puțină recuzită. De exemplu, de ajuns cât să vă ardă bine toți mușchii vreo două zile ar fi și niște simple scări. Puteți doar să urcați și coborâți, fie într-un ritm normal, fie în pas alergător. Dacă nu credeți în puterea miraculoasă a scărilor, aflați că, orientativ, o persoană cu o greutate de 55 de kilograme care urcă trepte timp de 30 de minute arde 220 de kilocalorii. Nu-s chiar puține, având în vedere că nivelul de dificultate e puțin peste minim. Dacă vreți senzații tari, puteți oricând să introduceți diverse tipuri de sărituri, fandări, flotări etc. Pentru acest tip de antrenament puteți să apelați fie la scările de la Cetățuie, fie la cele de la Sala Polivalentă sau Cluj Arena, spre exemplu.

Antrenamentele de tip cardio joacă un rol esențial în rutina multora dintre noi. Oricât de mult le-am urî unii, adică eu. On the bright side, când vine vorba de cardio, e super simplu să muți toată acțiunea afară pentru că poți să programezi o sesiune de HIIT sau una de alergat, iar pentru asta îți stau la dispoziție multe parcuri din oraș (Central, Babeș, Iulius), malul Someșului, și Baza Sportivă, bineînțeles.

Cam acestea au fost sugestiile noastre momentan? Voi unde mergeți atunci când aveți ”poftă” (ironic, nu?) de sport în aer liber?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!