6 activități outdoor pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 6 activități outdoor pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Jul 6, 2020 | Articole, Recomandări

Soare și evenimente. Parcă începe să arate ca o vară pe care o cunoaștem, nu-i așa? Ne bucurăm că pulsul orașului începe să bată mai tare și astfel reușim să găsim motive interesante pentru a mai ieși din casă. Spre exemplu, în această săptămână ne așteaptă 6 activități desfășurate în aer liber cărora noi nu le putem spune nu. Concerte, cinema sub stele, seri tematice, concepte vechi, proaspete sau reinventate, am vrea să putem participa la toate și să-ți povestim cum a fost. Totuși, nu lăsa munca grea doar în seama noastră, ci haide și tu la vânătoare de evenimente. Promitem să-ți placă.

Descoperă Piața de flori altfel

Pentru cel de al patrulea an consecutiv, Strada Potaissa se umple de flori, culori și parfum în cadrul evenimentului cu același nume. Haide toată săptămâna, între orele 17 și 21, să întâlnești producători locali pregătiți să-ți ofere plante și decoruri florare care mai de care mai frumoase. Te vei umple de optimism printre tarabele verzi și vei redescoperi o stradă obișnuită de oraș transformată într-un mic colțișor de natură. Fii fără grijă, căci au fost luate toate măsurile de siguranță pentru o bună desfășurare a evenimentului. Nu uita nici tu să fii responsabil și asigură-te că ai masca pregătită.

Bucură-te de mâncarea preferată

Știai că Street Food Park și-a deschis porțile pentru toți pofticioșii? Dacă nu, ai timp toată această săptămână, și până în 2 august, să dai o tură printre food truck-urile aromate. Dacă îți era dor de atmosfera specifică festivalului Street Food, atunci haide fără ezitare la Club Transilvania să întâlnești o experiență culinară inedită. Papilele gustative îți vor fi încântate cu delicii dulci sau sărate, clasice sau moderne. Nu lipsesc nici decorul boem, bean beag-urile relaxante, măsuțele acoperite, sau photo corners, toate pentru a-ți permite să petreci momente de tihnă la cea mai mare terasă deschisă în Cluj-Napoca.

Petrece o seară în stil italian

Chiar dacă pandemia ne-a cam stricat planurile de vacanță în străinătate, ne putem bucura vineri de o Seară italiană ca la carte. Evenimentul recreează atmosfera elegantă a nopților sub clar de lună petrecute pe terasele restaurantelor din Italia și îmbină programul artistic susținut de artiștii Operei clujene cu o cină bogată gătită de chefii Londoner. În ceea ce privește muzica, te vei putea delecta auditiv cu un repertoriu de arii și canțonete compuse de nume cunoscute precum Nisa Bixio-Rusconi, A. Buzzi-Peccia, E. A. Mario și mulți alții. Meniul serii va respecta tematica și va include un platou de antipasti rece (mix măsline marinate, Mozzarella Ciliegine, focaccia, Salsicia crud uscat, prosciutto crudo, mortadella, brânză Pecorino, roșii cherry), Pana Cotta cu kiwi și miere și două pahare de vin alb. Evenimentul se va desfășura pe terasa Londoner de la CREIC, începând cu ora 20:00. Locurile sunt limitate, așa că te încurajăm să cumperi biletele cât mai repede.

Cheamă-ți familia sau prietenii la muzică, teatru și film

Organizatorii de evenimente Spotlights vin la final de săptămână cu trei activități menite să le petreci în compania persoanelor dragi. Vineri, după ce ai închis laptopul de muncă și gândurile ți se îndreaptă spre weekend, haide alături de un prieten să vă relaxați la cinema în aer liber. Începând cu ora 18:00, pe ecranul de la Cluj Arena va rula Rocketman, un film dedicat primilor ani de activitate muzicală ai lui Elton John. De la ora 21:00 Mihail va urca pe scenă să vă transmită multă energie pozitivă. Ziua de sâmbătă este dedicată familiei cu un spectacol în care cei mici și cei mari îl vor cunoaște pe Șoricelul bucătar. Muzică, mascote, personaje și râsete pe săturate, toate acestea vă așteaptă începând cu ora 10:30.


 

Haide în parc la cinema

Nopți de vară, cer cu stele și filme în Iulius Park – ce-ți poți dori mai mult într-o sâmbătă târzie? Poate doar să ai compania potrivită alături de care să te bucuri de cinema sub clar de lună, însă sunt sigură că niciun prieten nu va refuza să vină cu tine la Birds of Prey. Producția cinematografică o are drept protagonistă pe carismatica Harley Quinn care, după despărțirea de Joker, are nevoie de un fresh start și se alătură unei găști nebune de super-eroi. Ce provocări îi așteaptă? No spoilers allowed! Vino să vizionezi filmul, începând cu ora 21:30 și să descoperi toată acțiunea pe cont propriu. P.S. intrarea este gratuită.

Fii în pas cu moda verii

În acest weekend ne pregătim de aventură și pornim să explorăm… noile tendințe în materie de fashion. Ediția de vară a Galeriei de Stil se desfășoară de vineri până duminică pe balconul exterior al Muzeului de Artă. Aici sunt așteptați toți împătimiții cumpărăturilor care simt nevoia să-și reîmprospăteze garderoba cu noi colecții vestimentare. Designeri români vin pregătiți cu articole de îmbrăcăminte originale, creative, excentrice, casual potrivite pentru fiecare gust sau stil. Astfel, dacă îți place ca hainele tale să aibă personalitate și să atragi întrebări precum De unde ți-ai cumpărat pantalonii aceștia?, atunci există un singur răspuns: Galeria de Stil.

Tu ce evenimente nu ratezi în această săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!