Video Poker sau Poker contra altor jucători? Asemănări și diferențe

Home $ Diverse $ Video Poker sau Poker contra altor jucători? Asemănări și diferențe

by | Jul 17, 2020 | Diverse

Poker online (poker video) sau poker contra altor jucători? Care variantă crezi că te avantajează? Dacă încă nu știi sigur, te invit să citești rândurile următoare, pentru a vedea care sunt asemănările și diferențele între cele două tipuri de joc.

Să începem cu diferențele. Prima e reprezentată de mediul în care se desfășoară jocul: pokerul online se joacă pe calculator, de acasă, în agențiile de pariuri terestre sau chiar din mers, pe dispozitive mobile. De partea cealaltă, pokerul „clasic” se joacă la aceeași masă cu alți jucători.
Nu doar „matematician”, ci și „psiholog”

Din aici, derivă o a doua diferență: adversarul din pokerul video este softul operatorului de jocuri de noroc care deține platforma. Oponenți la pokerul clasic sunt alți oameni, care pot fi mai buni sau mai puțin pricepuți decât tine.

Niciun script nu are un număr infinit de posibilități de afișare. După un anumit număr de runde (evident, un număr mare), cărțile oferite sunt aceleași. Un bun matematician poate profita de această particularitate. În schimb, fiind vorba de mai mulți oameni care pot apela la diverse strategii, la pokerul „față în față” sunt scenarii nelimitate. Jucătorul nu trebuie să fie doar un bun matematician, ci și un fin psiholog, pentru a-și „citi” și anticipa fiecare adversar în parte.

În video poker nu există acțiuni precum bluf, raise sau call. Fiecare joc are o singură rundă, în care poți schimba cărți o singură dată, deci iei doar o decizie pe joc: ce cărți păstrezi și la care renunți. Un joc de poker „real” poate avea mai multe runde, fiecare rundă presupunând o decizie luată de jucător.

Alte diferențe

Marele avantaj este că pokerul online e disponibil 24 de ore din 24, de oriunde. Pentru a juca poker la o masă de poker, trebuie să te deplasezi în acea locație (în cazul în care nu se joacă la tine acasă) și, mai ales, să existe și alți jucători. Și mai este un avantaj: la video poker câștigi niște bani dacă ai o mână de valoare. De partea cealaltă, nu iei nimic dacă unul dintre adversari are o mână mai valoroasă decât a ta.

Să nu uităm că oamenii pot trișa, mai ales dacă masa de joc nu este într-un cazino unde sunt camere de filmat peste tot. Pericolul de a fi păcălit este mic la video poker, mai ales dacă joci la un operator licențiat, care folosește softuri verificate periodic de autorități.

Ai observat? În pokerul „real”, turneele importante sunt câștigate mai tot timpul de aceiași oameni, buni strategi, cu abilități ieșite din comun pentru tot ce înseamnă acest joc. Nu se întâmplă așa și la video poker, unde contează în primul rând norocul care vine și pleacă.

Variații ale jocului de poker

Ca asemănare principală, trebuie spus că valoarea cărților este aceeași și la video poker, și la pokerul față în față. În general, și ierarhia mâinilor. Situația diferă de la o variație la alta a pokerului online.

Sunt mai multe feluri de video poker și mai multe feluri de poker „face to face”.

Video poker: Jacks or Better, Deuces Wild, Double Double Bonus Poker etc.

Poker față în faţă: Texas Hold’em, Dublu Hold’em, Omaha, Rush Poker, Studs (Stud cu cinci cărți, Stud cu șapte cărți, Nullot) etc.
Deci, care tip de poker ți se potrivește? Dacă ești emotiv, cu siguranță că te vei simți mai bine jucând video poker. Dacă îți place să analizezi oamenii, dacă îți place să joci cu mintea lor, ți se potrivește pokerul la masa de joc.

Ca în orice altă activitate, cu cât dedici mai mult timp pokerului, fie el video, fie jucat cu alte persoane reale, cu atât te perfecționezi și ai mai multe șanse de câștig.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!