Interviu cu Orsi și Andrei despre școala de dans ”Step Up Dance”

Home $ Articole $ Interviu cu Orsi și Andrei despre școala de dans ”Step Up Dance”

După cum probabil ați simțit în timpul plimbărilor zilnice prin oraș, a început școala. Sincer, noi ne-am bucurat mai tare ca niciodată de acest lucru, ne place să vedem cum străzile orașului s-au umplut iar de oameni, de pași grăbiți, de copii. Chiar dacă școala continuă să fie diferită o perioadă, știm cât de important e pentru cei mici să fie în mijlocul unui colectiv, să meargă undeva, să fie activi. Așa că, astăzi, venim în sprijinul părinților cu o nouă idee: cursuri de dans. Cum programul școlar e ușor altfel, e posibil ca prichindeii să resimtă mai tare nevoia de a fi ocupați, iar o activitate ce presupune mișcare, bunăvoie și învățare, deopotrivă, credem că e mai mult decât potrivită.

Și pentru că noi nu știm mare lucru despre dansul pentru copii, am povestit cu Orsi și Andrei de la școala de dans ”Step Up Dance”, o școală care a luat naștere acum 13 ani din dorința fondatoarei de a împărtăși tainele dansului pentru curioșii de toate vârstele. Andrei ne-a spus mai multe despre activitatea școlii acesteia și de ce ar fi un loc potrivit spre care să vă îndreptați atenția în momentul în care decideți, din dorința și împreună cu acesta, să lărgiți aria de activități a copilului dumneavoastră.

Orsi Pop, fondatoarea școlii acesteia, practică dansul la nivel de performanță de la vârsta de 3 ani. Înzestrată cu o experiență de 25 de ani în dans și 13 ani în predare, aceasta conduce școala de dans Step Up Dance cu drag, iubire, pasiune și multă dăruire în fiecare zi. A condus nenumărați copii pe cele mai înalte trepte competiționale, atât la nivel național, cât și internațional și mondial, iar acum își continuă activitatea ca arbitru în cadrul competițiilor. Step Up Dance nu formează doar dansatori, formează campioni în adevăratul sens al cuvântului. Iar a fi campion nu înseamnă doar să urci pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Înseamnă să dobândești valorile corecte, să fii un luptător, să ai un comportament respectabil, și nu în ultimul rând, să îți împlinești visele cele mai mărețe prin multă muncă și dăruire. Momentan, școala are în palmares 94 trofee naționale, 53 internaționale și 17 mondiale.

Copiii sunt viața mea. Nu este nimic mai frumos decât momentul în care îi văd zâmbind, cu trofeul mult visat în mână. Am început de jos, iar treptat am reușit să formez o familie minunată de dansatori pasionați, pentru care orice obstacol în viață poate fi depășit prin dans. În primii ani ne-am orientat mai mult spre competițiile naționale, organizate în țară, iar încetul cu încetul am gustat și din ce înseamnă competițiile internaționale și mondiale din afara țării. Nivelul dansatorilor din afară este mult peste ce se practică la nivel național, competițiile se organizează cu mult mai mulți dansatori, iar acest lucru ne-a motivat. Am învățat să ridicăm ștacheta, să devenim mai buni și am ajuns să fim remarcați la fiecare competiție – Orsi Pop

Un rol vital în cadrul școlii îl are, desigur, echipa de instructori. Aici le regăsim pe Iuliana Dane și Diana Groza, balerine profesioniste la Opera Națională Română, și pe Monica Ticamuca, dansatoare și instructoare profesionistă de dans. Toți instructorii de la Step Up Dance au fost pasionați de dans încă de când erau mici și și-au format din acesta un stil de viață, dansând și dezvoltându-se în continuare pe marile scene. În cadrul școlii, copiii sunt împărțiți pe grupe de vârstă și nivele. Fie că sunteți în căutarea unei activități relaxante pentru cel mic, sau chiar al unui sport de performanță, la Step Up Dance puteți fi siguri că veți beneficia de tot ce e mai bun. Au o gamă largă de stiluri de dans, începând de la dans modern, contemporan, street dance, gimnastică, acro dance, până la dans clasic. Antrenamentele se desfășoară în grupuri de aproximativ 10 copii. Majoritatea copiilor optează pentru orele de dans de 2 ori pe săptămână, iar dansatorii care sunt la un nivel mai avansat și vor să facă performanță, au șansa să participe la cursuri câte 4,6,10,15 ore pe săptămână.

Este foarte important pentru orice copil să facă sport. Acum câțiva ani, technologia nu era atât de avansată și prezentă în viețile noastre, copiii nu stăteau așa mult în fața calculatorului, telefonului sau tabletei. Este tot mai dificil să găsești sportivi motivați și dedicați, iar acum, mai mult ca niciodată, copiii au nevoie de mișcare. Dansul este cea mai bună formă de relaxare și revigorare, combinând sportul și arta. Dansul sprijină și încurajează un mod de viață echilibrat și sănătos. Dansul dezvoltă coordonarea, musculatura, flexibilitatea și auzul muzical în aceeași timp. Dansul insuflă încrederea în sine și oferă posibilitatea de a forma noi prietenii. Dansul dezvoltă procesele cognitive pentru că necesită executarea unor mișcări complexe, în care folosești aproape toate grupele de mușchi într-o ordine aproape matematică, pe pulsul muzicii. Apartenența la un grup este foarte importantă pentru copii, mai ales când au interese comune, pentru că se motivează și se încurajează unii pe alții – Andrei

Totodată, dansul de performanță și oportunitatea de a participa la concursuri, oferă copiilor un set de valori pe care le vor duce mai departe toată viața lor, un set de valori care îi va diferenția în formare. Prin participarea la concursuri vor învăța cum e cu adevărat să lucrezi într-o echipă unde e important ca fiecare mișcare să fie executată corect și în sincronizare perfectă. Copiii vor învăța să se susțină reciproc, la bine și la greu, să se bucure de victoriile colegilor și să-și arate respectul față de concurenți.

În cadrul școlii ”Step Up Dance”, copiii vor învăța că doar prin forța și determinarea proprie pot ajunge să evolueze și că atunci când nu obțin rezultatul dorit, soluția nu este să te dai bătut, singura soluție este să te întorci în sala de dans și mai hotărât și să lucrezi din greu pentru a deveni mai bun. De aici este inspirat și moto-ul școlii de dans – “Beat your best”, deoarece considerăm că succesul nu este un punct, succesul este un progres continuu. Așteptăm cu drag la cursurile noastre copiii de peste 5 ani care nu caută doar o altă școala de dans, ci o familie de campioni – Andrei

Mișcarea e o componentă esențială în viața noastră. Și ar fi bine să ne alegem înțelept felul în care o facem, dar și mai mult de atât, să ne alegem ceva pe placul nostru. Și cui nu-i place să-și facă pașii prin dans? Vă recomandăm cu căldură să dați o șansă școlii de dans ”Step Up Dance”, căci s-ar putea să fie începutul unei frumoase călătorii.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!