De vorbă cu Noémi și Tudy, despre cum construiești o afacere din pasiune: The Guild Hall

Home $ Articole $ De vorbă cu Noémi și Tudy, despre cum construiești o afacere din pasiune: The Guild Hall

Pandemia a stârnit în noi pasiuni și hobby-uri încă nedescoperite. De la rețete sofisticate în bucătărie la seri de jocuri împreună cu familia, am căutat constant forme inedite de petrecere a timpului liber. Și chiar era cazul având în vedere cât de mult ni s-au schimbat viețile în ultima perioadă. Încet, dar sigur, ne îndreptăm cu pași mici către o nouă normalitate. Evenimentele din Cluj încep să prindă din nou viață, iar acest lucru este posibil datorită locurilor de suflet care s-au redeschis, după o perioadă lungă de incertitudine. Este și cazul celor de la The Guild Hall care, pe lângă faptul că se bucură din nou de zâmbetele comunităților de jucători, luna aceasta împlinesc doi ani de existență.

Povestea lor începe în urmă cu 2 ani când, din nevoia de socializare prin boardgames, a luat naștere proiectul The Guild Hall. Magia locului te învăluie de cum îi treci pragul. Sute de cutii pline de povești și personaje așteaptă să fie descoperite de pasionați sau de amatori, iar spațiul împletește prin excelență două elemente distincte: zonă destinată pentru co-working și zonă pentru relaxare. Astfel, diferite comunități de jucători au găsit aici un refugiu într-un spațiu conceput le să răspundă nevoilor. Mai mult de atât, mulți altii au construit de la zero o pasiune pentru jocuri, grație spațiului prietenos și echipei mereu săritoare.

Pentru că știam că aici măsurile de siguranță sunt respectate cu sfințenie, ne-am decis să le trecem pragul și să stăm la o poveste, în compania a sute de jocuri care cu siguranță ți-ar face și ție cu ochiul. Noémi și Tudy se pot lăuda că au supraviețuit izolării, iar peste ani, la aniversarea a două, trei sau patru decenii pot folosi liniștiți sintagma Pe vremea mea, am supraviețuit unei pandemii care a schimbat viețile tuturor. Cum orice poveste frumoasă are un început, am vrut să știm mai multe despre ideea care a stat la baza The Guild Hall și care a fost secretul din spatele unui astfel de business.

De-a lungul timpului au mai fost încercări de a forma un mediu primitor în care poți ieși cu prietenii seara, la un joc. De cele mai multe ori, acest lucru se observa prin cafenele unde erau aduse și 2-3 boardgames. Spațiul nu era tocmai comod, întrucât mesele nu îți permiteau să desfășori o hartă întreagă, iar lumina nu te ajuta aproape deloc. Era mai mult un spațiu de relaxare, de stat la o poveste decât de a te antrena într-un joc. În plus, varietatea lăsa de dorit. Din dorința de a oferi comunității de boardgames un spațiu special conceput pentru nevoile unui jucător pasionat, ne-am decis că ar fi timpul să ne luăm inima în dinți și să facem ce credem noi mai bine. De asemenea, este și un vis de-al nostru care a devenit realitate, prin pasiune și dedicare. – Tudy

Și acesta a fost momentul declanșator, unde cei doi au stat, au cântărit ideea și au căutat cele mai bune variante. Totul a pornit de la o dorință personală, de la o pasiune care s-a dorit a fi dezvoltată venind să satisfacă nevoile pasionaților de jocuri într-o piață lipsită de opțiuni dedicate exclusiv lor. Pe lângă scopul principal de a dezvolta comunități și de a oferi mediul propice pentru socializare, cei de la The Guild Hall și-au dorit și un spațiu perfect pentru lucru, un spațiu care poate să găzduiască întâlniri de business, activități de teambuilding sau un mediu care să motiveze și să inspire.

Noi lucrăm de acasă de mult timp și simțeam nevoia unui spațiu care să ne motiveze, în primul rând. În al doilea rând, ideea de work from home vine la pachet cu multe provocări. Deși la început ideea ne poate surâde, în scurt timp viața personală nu va mai fi delimitată de cea de la lucru. Acest subiect este pe buzele tuturor în ziua de azi, fiind o perioadă destul de dificilă care a mutat forțat munca de la birou în confortul propriei locuințe. Petrecând atât de mult timp acasă… simți nevoia de socializare, să fii înconjurat de oameni și să împărtășești idei. Chiar și un bună, ce mai faci la cafea dimineața poate face minuni. La The Guild Hall am reușit să integrăm și zona de business și să oferim toate soluțiile necesare conturării unui mediu propice pentru lucru. – Noémi

Cu siguranță pentru mulți ideea de work from home a devenit parte din rutină începând cu luna martie. Dacă la început această idee venea la pachet cu gândul că o să fiu mai productiv sau o să am mai mult timp să stau alături de cei dragi, acum – în vreme de concluzii – constatăm că lucrurile nu au stat și nu stau deloc așa. În multe cazuri se lucrează cu mult peste program, iar treburile casnice se desfășoară după un program haotic, prins între doua call-uri și 3 scrieri de mesaje. În cazul în care simți că motivația este zero la biroul improvizat de acasă, pregătește-te de serviciu ca în vremurile bune și montează-ți noul spațiu de lucru la The Guild Hall. Siguranța este la ea acasă, oamenii faini te vor înconjura cu zâmbete de la distanță și îți vei găsi în acest fel inspirația. Colecția de jocuri ți-a dus și ea dorul, iar acum te așteaptă să vii cu prietenii la o seară de relaxare bine meritată.

Deoarece pandemia ne-a forțat să facem anumite lucruri și să testăm noi activități, cei de la The Guild Hall și-au luat tot timpul necesar și au dezvoltat un shop online dedicat pasionaților de jocuri și nu numai. În cazul jocurilor rare, de nișă, aceștia îți pot sări în ajutor și îți pot face rost de jocul dorit în cel mai scurt timp posibil. Este locul perfect de unde îți poți face stocurile pentru o cabană sau pentru o seară relaxantă la tine acasă alături de prieteni.

Într-adevăr, este greu să găsești jocuri în offline, în supermarket-uri. De cele mai multe ori rafturile sunt bogate în jocuri mainstream, care nu îți stârnesc interesul. În plus, există multe variante traduse care te vor pune în dificultate în momentul în care apar extensiile în engleză. Pandemia cumva a grăbit procesul dezvoltării magazinului nostru online și nu putem decât să ne bucurăm. Avem o gamă variată de jocuri, potrivite pentru toate gusturile și avem relații cu mai mulți furnizori care ne pot înmâna în cel mai scurt timp posibil jocul la care visezi, fie el pe o nișă complet necunoscută. – Tudy

La doi ani de la deschidere, cei doi se uită nostalgici la fotografiile pe care galeria foto le categorisește ca fiind amintiri. Se uită în jur și observă cât de mult s-a schimbat locul într-un timp relativ scurt, câte comunități s-au legat aici și câte seri de socializare au avut loc în compania colecției de jocuri care se află într-o continuă creștere.

În ianuarie am inceput sa punem lucrurile in miscare si în 24 septembrie am deschis. Procesul a durat mult mai mult decât ne gândeam că o să dureze. În ziua deschiderii încă mai lucram la finisaje, a fost o cursă contra cronometru tot timpul. E o glumă între noi că proiectul e copilul nostru, întrucât 9 luni a durat până să ne bucurăm și să trăim emoția primei clipe. – Noémi

Iar acum se bucură cât de mult și de frumos s-a dezvoltat tot conceptul după 2 ani. Pentru că orice petrecere trebuie marcată ca atare, cei de la The Guild Hall au ales să își serbeze ziua cu o serie de surprize special concepute pentru tine. Membrii The Guild Hall care au abonament activ în luna septembrie, au o reducere de membru de 20% pentru orice achiziție și primesc 2 intrări gratuite ce pot fi folosite până la finalul lunii septembrie. În plus, găsești jocuri la reducere și poți participa la giveaways. Urmărește-i pe Facebook, căci te așteaptă o perioadă plină de surprize!

Adună-ți gașca de prieteni și bucură-te de o seară de jocuri, în perfectă siguranță, ca în vremurile bune. Și dacă tot ce am povestit mai sus nu te-a convins deja, îți lăsăm aici alte 5 motive pentru care trebuie să vizitezi cu prima ocazie acest loc. Ce zici, ne întâlnim în curând la The Guild Hall?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!