5 jocuri pe care să le joci în weekend cu prietenii sau familia

by | Sep 23, 2020 | Articole

Cu fiecare zi care trece, simțim cum toamna își intră tot mai mult în drepturi. Temperaturile scad încet-încet, ploile sunt mai dese și mai lungi, iar seara se lasă mai repede peste oraș. Acest lucru se traduce prin zile petrecute în confortul căminului, alături de o cană de ceai și cei dragi. Vremea poate să-ți joace feste, și, de aceea, căutăm alte idei pentru a elimina plictiseala din programul zilnic.

Cei de la The Guild Hall ți-au pregătit o serie de jocuri care se află la doar un click distanță de tine. În acest fel, poți să pregătești o seară tematică la care să îți inviți prietenii sau familia. Nu îți vei depăși zona de confort, însă jocurile te vor face să îți depășești în mod cert limitele. Așadar, iată 5 boardgames pe care să le joci în weekend în zilele mohorâte de toamnă. Sau oricând vrei tu.

1. AZUL: Summer Pavilion
Deschidem lista cu un joc de societate, care are un grad mediu de complexitate și este potrivit pentru familii. Jocul urmărește un fir narativ în care scopul principal este de a plasa cele mai multe piese pe tablă. În acest mod vei călători în timp, în secolul al XVI-lea, încercând să duci la bun sfârșit planurile regelui Manuel. Pe lângă povestea impresionantă, jocul te va ține cu sufletul la gură pentru aproximativ 90 de minute, timp în care se va decide câștigătorul. Distracția este garantată, iar serile de vineri vor căpăta noi valențe.

2. Lampioane
Continuăm categoria de jocuri pentru familie cu Lampioane. Acest joc pune accent pe creativitate și pe îndemânare și se inspiră din celebrul Festival al Lampioanelor. În acest mod ai șansa să călătorești peste mări și țări și să guști din tradițiile altor popoare. Activitatea este perfectă pentru un grup cuprins între 2 și 4 persoane, iar gradul de dificultate nu ar trebui să pună pe nimeni în încurcătură. Vârsta recomandată este 8+, fiind un joc perfect atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

3. Best Treehouse Ever Forest of Fun
Numele jocului te poartă cu gândul la copilărie și la vacanțele petrecute departe de agitația orașului. Acesta este un joc de drafting în care vei fi pus în situația să construiești o casă în copac. Mai ții minte dorința ta de când erai mic? Acum ai șansa să dai viață acelui proiect văzut doar în filme sau desene! Activitatea necesită un număr de cel mult 4 jucători, iar câștigătorul va fi desemnat la sfârșit. În mod sigur este un joc care îi va atrage pe cei mici și îi va ține cu sufletul la gură timp de aproximativ 30 de minute.

4. 5 secunde
Pentru un plus de adrenalină, 5 secunde reprezintă soluția perfectă pentru o seară petrecută în confortul casei tale. Asigură-te că ai un cronometru și imaginația la purtător, iar primul loc din clasament îți este asigurat. Ca să îți faci o idee despre joc, vei primi întrebări la care trebuie să răspunzi sub presiunea timpului care se scurge. Competitorii îți pot pune și ei piedici, însă obiectivul jocului este de a stârni hohote de râs și relaxare după o săptămână plină la job. Jocul este disponibil în limba română și este potrivit pentru familii și grupuri cuprinse între 3 și 6 persoane.

5. Carcassonne
Dacă te pasionează poveștile medievale s-ar putea ca acest boardgame să îți stârnească interesul. Timp de 90 de minute vei forma cetăți, drumuri și biserici ca să acumulezi cele mai multe puncte. După ce ai așezat în mod strategic plăcile poți să îți populezi zonele cu fermieri, tâlhari sau cavaleri pe baza regulamentului din interiorul cutiei. În final vei primi puncte pentru comunitatea formată în funcție de mărimea construcției. Carcassonne este potrivit și pentru cei mici, iar nivelul de complexitate nu ar trebui să constituie o problemă. În plus, face parte din categoria de jocuri care se pot juca și în două persoane.

Universul jocurilor este complex și în permanentă mișcare. Pasionat sau nu, o seară de jocuri ia forma unei evadări din cotidian, în care relaxarea și voia bună se împletesc. În plus, ai șansa să îți întreci limitele și să îți testezi anumite abilități. Dacă lista de mai sus îți face cu ochiul, cei de la The Guild Hall ți-au pregătit un magazin online bogat în jocuri pentru serile petrecute acasă, alături de cei dragi. Bineînțeles, dacă simți nevoia de socializare poți oricând să le treci pragul și să te bucuri de compania comunităților de boardgames.

Tu ce joc vei încerca zilele acestea?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This