5 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Frigul începe să se simtă din ce în ce mai tare afară, iar noi nu putem decât să ne obișnuim cu gândul că în curând vom recurge la mai multe activități indoor. Până atunci, noi îți recomandăm câteva idei interesante în aer liber (și nu numai) pe care le poți include în programul tău de săptămâna aceasta.

Joi poți vizita Târgul Satului organizat de Asociația pentru Inovare Artistică în parteneriat cu Made in Cluj, un târg dedicat produselor și meșteșugarilor locali care va avea loc în Parcul Etnografic Romulus Vuia. La eveniment vor participa peste 50 de expozanți din Transilvania, alături de produsele lor făcute manual și cu multă pasiune. Pe lângă degustări de produse și ateliere de meșteșuguri, va exista și o scenă a producătorilor locali unde aceștia vor împărtăși cu publicul câte ceva din secretele practicii lor. Târgul va fi completat de muzica unor artiști clujeni. Așadar, nu ai nicio scuză să nu fii prezent și tu. Poți vedea aici evenimentul.

Weekend-ul ți-l poți petrece la Clujotronic, care a pregătit o serie de evenimente hibrid, adică atât evenimente offline care se vor desfășura la Muzeul de Artă, cât și online. Între 2 și 4 octombrie poți participa la activități dedicate artei și tehnologiei, programul de acest an fiind dedicat în special artei colaborative care implică o serie de artiști români, francezi și germani. În acest an poți participa la: trei workshop-uri (Monster – Sound Design, Escaping inside: making escape games și Shifting realities – photogrammetry), un online talk (Digital Art: Here and Now) și un masterclass (Into the light). Altfel spus, dacă te atrage ideea de a învăța bazele jocurilor de evadare sau vrei să afli cum poți captura modele 3D din imagini simple, realizate cu telefonul, evenimentul acesta este perfect pentru tine. Intră aici pentru a afla mai multe despre ediția de anul acesta.

Tot în acest weekend va avea loc și Noaptea Albă a Galeriilor (NAG) organizată de Centrul Cultural Clujean. Ediția va fi una extinsă, așa că timp de trei zile, în intervalul 18:00-00:00, poți descoperi cultura contemporană din Cluj-Napoca printr-o serie de galerii de artă, spații alternative, hub-uri creative, ateliere ale artiștilor și centre culturale. Momentan pe listă se află 13 puncte de vizitat, printre care se numără: Galeria Reflex, Loop Art Studio, Structura 10 x 10, White Cuib, Matca Artspace și Mănăstirea Franciscană. Dacă nu ai auzit încă de ele, știi ce poți face la finalul acestei săptămâni. Intră aici pentru mai multe detalii.

Vineri și sâmbătă are loc Women Rally 2020, a 3-a și ultima etapă din acest sezon a campionatului. Women Rally este un eveniment dedicat femeilor pasionate de conducere și de adrenalină care vor să își testeze aceste abilități pe circuite special amenajate, cu propria mașină. Startul festiv al raliului se va da vineri, la ora 18:00 din parcarea Cluj Arena, iar premierea concurentelor va avea loc în parcarea VIVO, sâmbătă, de la ora 17:00. Lungimea totală a traseului va fi de 3 km, dintre care 1,4 km vor fi dedicați unor probe speciale. Pentru mai multe detalii poți intra aici.

Dacă încă ești indecis cu privire la ce vei face în acest weekend, venim în ajutorul tău cu o altă sugestie cool. La Designer Shop, care va avea loc la Street Food Park, poți întâlni diverși designeri interesanți care îți pot spune câte ceva despre produsele lor preferate. Poți proba și analiza îndeaproape fiecare piesă creată de artiști, într-un mediu relaxat și plin de inspirație. Ține minte: te mai poți bucura de spațiul relaxant și mâncarea bună de la Street Food Park până pe data de 11 octombrie. Poți intra aici pentru a vedea evenimentul din acest weekend.

Tu unde plănuielti să ajungi în această săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This