De unde comanzi când te-ai săturat să mănânci aceleași lucruri

Home $ Articole $ De unde comanzi când te-ai săturat să mănânci aceleași lucruri

by | Dec 11, 2020 | Articole, Home Delivery

Sunt de părere că viața noastră atârnă de atât de multe incertitudini, încât ultimul lucru pe care ar trebui să-l facem e să ne pierdem într-o rutină care să ne dea senzația că stăm pe loc. Mă refer aici atât la activitățile de zi cu zi, cât și parcursul nostru profesional, oamenii cu care ne petrecem timpul și, inevitabil, la bucuriile culinare care ne pot însenina o zi cum numai ele știu. Desigur că multe-s bune atunci când vine vorba de oferta restaurantelor din Cluj, însă câteodată… ai vrea o gură de altceva. Și dacă ai ajuns până aici cu lectura, e clar că trebuie să iei inițiativă cât mai curând. Suntem curioși ce alegi din cele 5 opțiuni pe care ți le propunem, dar hai să-ți dăm câteva detalii despre fiecare în parte înainte de toate.

Baracca a lipsit destul de mult anul acesta de la mesele noastre. De fapt, ca să fim mai corecți, noi am lipsit de la mesele Baracca, #thankyouverymuchcoronavirus. Și probabil știți și voi că sunt puține locuri în Cluj care egalează experiența oferită de acest restaurant, cu toate aspectele incluse – locație, servire, dish-uri. Nu s-au înscris pe nicio platformă de delivery în 2020, însă i-am mai văzut pregătind bunătăți pentru prieteni și au existat acele cine colaborative cu Manger – o încântare gastronomică pentru gurmanzi. Acum au un meniu săptămânal dezvoltat de către Maria Dunca și Chef Roland, cu preparate pe care le pregătesc și livrează de 2 ori pe săptămână – pâine și diverse minuni numai bune de întins pe ea, deserturi, dar și alcool. Experiența este una foarte personală, pentru că tot cei doi, sunt implicați și în procesul de livrare. Comanda pentru marți se trimite până luni dimineața; comanda pentru vineri se trimite până joi dimineața. Pachetele se ridică de la restaurantul Baracca, marți și vineri, între orele 12:00 – 16:00. Vă sugerăm, ca în cazul în care sunteți cu mașina, să mergeți pe strada Ioan Rațiu, lângă restaurant. Acolo, staționarea este posibilă pentru câteva minute și ies ei la d-voastră cu pachetul comandat. Produsele se păstrează la frigider și vă recomandă să le consumați în următoarele 48 de ore de la ridicarea comenzii. Recomandarea noastră este ca cei interesați să-i contacteze pe WhatsApp sau la telefon (0732155177) pentru detalii și veți primi meniul, detalii etc.

Vom avea și o variantă pentru sărbători, în care, dacă cineva dorește să facă un cadou, ne transmite suma și produsele dorite, iar noi le ambalăm și le livrăm celui pentru care este gândit cadoul.

Cu cei de la Manger dorul nu a apucat să atingă proporții foarte alarmante întrucât au fost prezenți pe partea de delivery în timpul stării de urgență, au avut și terasa deschisă în vară, cumva-cumva am reușit să ne bucurăm de preparatele lor anul acesta. Chiar și așa, rămân printre opțiunile principale când vine vorba despre altceva în materie culinară. Și ne-am bucurat să vedem că rămân prezenți în perioada următoare pentru comenzi take-away și delivery (comandă minimă de 200lei), de luni până sâmbătă, în intervalul orar 12.00-15:00 și 17:00-19:00. Nu de alta, dar cu somonul lor poșat în unt și zeamă de lămâie cu orez cremos… n-ai cum să dai greș. Sau cu ravioli cu vită slow cooked și sos de parmezan. Și mă opresc aici cu ”sau cu”-urile, căci știm cu toții că aș putea continua până aș enumera întreg meniul. Și ei pregătesc o surpriză de Crăciun. Nu mai e chiar o surpriză, de fapt, căci au anunțat-o și în online. E vorba despre niște pachete special gândite pentru Crăciun pe care le-au denumit ”Christmas dinner at home”. Și sunt exact ce trebuie dacă nu vreți să petreceți nici măcar o secundă gătind, căci conțin piept de porc crocant, pulpă de curcan, sarmale, ouă umplute, piure de cartofi, legume la cuptor, salată de cartofi și vin. Pachetele pot fi pentru 2 (240lei) sau 4 persoane (370lei), iar comenzile se fac până în data de 20 decembrie. Livrările se vor face în 23 și 24 până la ora 14:00. Pentru comenzi sunați la numărul 0730 282 244.

Și nu doar pentru că avem mereu de zis numai de bine de preparatele de la Manger, ci și pentru că întotdeauna am apreciat calitatea mâncării livrate de Express Chef, dar mai ales consecvența acestei calități, bineînțeles că nu putem să nu pomenim cu ocazia întâlnirii de astăzi de noul Signature Menu al celor din urmă menționați. Ce legătură au, însă, toate acestea? Ei bine, noul meniu este creat de Express Chef în colaborare cu Chef Silviu Chelaru, de la Manger. Auzisem deja de ceva vreme de această colaborare și sincer, stăteam cu tacâmurile pregătite și inima-n dinți. E posibil, foarte posibil, să fi dat primul click când a fost făcut anunțul. Aveți 10 preparate noi de sezon, unde joacă un rol esențial pastele făcute în casă, simple sau integrale, chiar și fără ou, cărnurile gătite în stilul inconfundabil al lui Silviu, legumele proaspete de sezon și un desert rafinat. Noi încă testăm cu conștiinciozitate, până acum am gustat pulpa de rață cu legume de toamnă, mușchiul de vită cu cartof dulce și desertul, evident. Doar nu suntem sălbatici, vorba aceea. Curând abordăm ravioli cu ciuperci și tagliollini cu dovleac, să vedem ce se întâmplă la capitolul paste. Dacă și voi sunteți curioși, meniul este disponibil aici, foodpanda și Tazz!

Acasă la Cimbru mai prinzi terasa deschisă în zile cu soare și-i puteți vizita. Dar să nu uitați că vin și ei la voi, dacă-i invitați. Și o dată la ceva timp, e musai să o faceți. Trebuie să recunosc că toate numele menționate până acum îmi sunt tare dragi și mă satisfac de fiecare dată din punct de vedere gastronomic, însă relația pe care am dezvoltat-o cu Cimbru de-a lungul timpului e total altceva. Am descoperit food-truck-ul într-o vară, la Electric Castle, am comandat un sandviș cu tagliata și aia a fost. N-a mai existat final, n-a mai existat alt food-truck pe care să-l urmăresc cu atât de mare interes. Când Cimbru a devenit și restaurant, nu am avut emoții în legătură cu felul în care vor fi abordate lucrurile în bucătărie, și nici nu m-am mirat faptul că Chef Nicu face totul ca la carte, ca la propria carte, căci gătește în funcție de inspirație și creează constant farfurii noi. Dacă nu știți cu ce să începeți din meniu, recomandăm cu drag creveții la jar disponibili la secțiunea Special Cimbru Dinner. Sau orice altceva de aici. Sau din meniu. Vă promitem… va fi atât de bun încât vă veți gândi că trebuia să ne chemați și pe noi drept mulțumire. O puteți face de pe acum… preventiv. Puteți să comandați direct de la ei cu livrare gratuită sau de pe platformele de delivery.

Și absolut nimeni nu o să vă judece dacă spuneți că v-ați săturat de mâncăruri românești și vreți să experimentați ceva diferit. Numai să aveți grijă la exprimări rasiste și alte cele, căci știți că suntem într-un moment destul de sensibil, noi, ca țară. În fine, ce-am vrut să vă spunem e să nu uitați de Little Hanoi, unde găsiți cea mai bună mâncare vietnameză, făcută exact ca la ea acasă de Minh Bing, originară chiar de acolo, din capitala Vietnamului. Încă de prima dată de când am trecut pragul restaurantului Little Hanoi, ne-am declarat impresionați de faptul că fiecare preparat de-al lor reprezintă un mix perfect de culori și arome. În plus, denumirile te vor face să te simți ca plecat undeva departe, deci poate-ți mai domolești pofta de o vacanță. Dacă vreți puțin ajutor pentru a vă decide ce să comandați, notăm aici câteva din recomandările lui Binh, pe care le-am testat și noi și nu avem emoții: spring rolls nem (pachețele de primăvară cu carne de porc, ciuperci Shiitake, ciuperci urechi de lemn, ceapă, varză, morcov, tăiței, sos de pește și ou), rața crocantă și supa Pho de vită. Nu uitați de pachetele Wine & Dine, pentru doi, căci au 30% discount la până în 15 decembrie și serios că nu-s de ignorat. Mai aveți reducere la pick-up din restaurant și livrare gratuită daca stați la maxim 2km de restaurant, dar aflați toate detaliile aici.

Sincer, nici nu contează cu care începeți și ce alegeți din meniu. Avem încredere 100% în cele scrise și recomandate. Toate numele menționate vă vor oferi acest ce așteptați – altceva în materie culinară, o experiență complet delicioasă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!