Piețe volante & agroalimentare de unde te poți aproviziona cu legume şi fructe

by | Jul 23, 2021 | Articole

Fie că îți place să petreci timpul prin bucătărie, încercând tot felul de rețete, fie că trebuie să gătească cineva în familia ta și persoana respectivă ești, desigur, tu sau poate petreci timp gătind doar să-ți pregătești minimul necesar pentru a te alimenta cu energie, ei bine, indiferent de situația în care te-ai afla, cert este că tot trebuie să mergi la magazin și să-ți procuri ingredientele necesare. Poți opta pentru supermarket, aprozarul de la colțul blocului tău sau, mai ales în perioada asta, poți face o plimbare până la piață.

Cum vara și toamna sunt printre cele mai bogate anotimpuri în diversitatea fructelor și legumelor, noi îți recomandăm să profiți de această perioadă și să-ți umpli traista cu o multitudine de culori, parfumuri și savori și, de ce nu, să alegi cât mai des produse locale. Ca să ne tot bucurăm de avantajele pe care sezonul estival ni le aduce, astăzi îți povestim despre piețele volante & agroalimentare de unde te poți aproviziona cu legume şi fructe.

Piața Volantă din cartierul Grigorescu este prima noastră recomandare pentru tine. Aici vei găsi producători locali, de la care poți alege cele mai proaspete fructe și legume. Piața o vei găsi pe strada Sigismund Toduță, de vineri până duminică, în intervalul orar 07:00-21:00. Nu uita să-ți aduci lista și plasa reutilizabilă pentru cumpărături.

Piață Volantă au la dispoziție și locuitorii din cartierul Gheorgheni. Aceasta este deschisă în fiecare zi de joi, între orele 10:00-16:00. Pe lângă fructe și legume, vei putea găsi chiar și câteva produse de băcănie sau miere și alte produse apicole, toate fiind pregătite cu cea mai mare grijă de către producătorii locali. Dacă nu ești de-al locului și vrei să mergi în cartierul Gheorgheni la piață, o găsești pe strada Unirii, la capătul liniei 3.

În paralel va funcționa și piața volantă din zona Parcului Stadion (la intersecția străzilor Splaiul Independenței și George Coșbuc) după următorul program: marți și miercuri, între orele 10:00-16:00 și de sâmbătă, între orele 07:00-16:00.

Continuăm cu încă o piață plină de bunătăți și este vorba despre piața volantă Apahida. Aceasta se organizează în fiecare sâmbătă, de la ora 10 până la ora 13:00. Aici vei găsi fructe, legume, dulciuri, produse de băcănie, miere, pește și nu numai. Toate sunt naturale, crescute sau pregătite de către producătorii din Apahida și din împrejurimi. Unul dintre produsele la mare căutare de aici este uleiul presat la rece. Deoarece este realizat printr-un proces natural, se elimină toate chimicalele pe care le-ai putea întâlni într-o sticlă de ulei obișnuită, din comerț. De asemenea, pe lângă toate cele necesare pentru a face o supă, o salată zdravănă sau chiar a pregăti o masă întreagă, la piața volantă Apahida găsești și diverse produse artizanale, realizate manual, care se pot transforma foarte ușor într-un cadou pentru tine sau pentru cei dragi.

Centrul Agro Transilvania este un alt loc din care te poți aproviziona cu produse românești. Fie că-ți dorești să pregătești pentru iarnă câteva borcane de zacuscă, fie că ți-e poftă de un pepene mare și dulce sau vrei câteva flori cu care să-ți aranjezi casa, aici vei găsi de toate. La producători vei găsi și plante aromatice precum mentă, salvie, rozmarin, cimbru, mărar… fie la caserolă, fie la legătură. Pentru perioada aceasta, programul de funcționare este în timpul săptămânii de la ora 05:30 până la ora 16:00. În weekend în schimb, programul diferă ușor, piața fiind deschisă între orele 05:30-15:00. Iar ca să ajungi aici, poți lua autobuzul 8L. Pentru mai multe detalii despre ce găsești la Centrul Agro Transilvania, despre prețuri sau despre programul de funcționare, poți vedea pe pagina lor de Facebook.

Și dacă tot am vorbit despre piețe, nu putem să nu-ți recomandăm și câțiva producători locali, din Cluj și din împrejurimi, care te vor surprinde cu produsele lor. Partea bună este că poți opta pentru livrarea la domiciliu, mai ales dacă știi că timpul tău e foarte limitat și piața parcă e tot prea departe pentru tine.

Cei de la Agro Florești fac livrări la domiciliu în fiecare zi de joi, în Florești, Cluj și Gilău, singura condiție e să ai comanda minimă de 35 de lei. Altfel, îi găsești zilnic în Florești, pe strada Avram Iancu, la nr. 8. Poți cumpăra roșii, ardei și plante aromatice la fel cum găseai la bunici.

Fructe și legume, produse din lactate, siropuri și produse din panificație mai găsești și la Sat pentru oraș. Produse și cultivate local, toate alimentele au savoarei lucrului bine trudit. Cum poți cumpăra de la ei? Cercetezi bine site-ul și îți poți rezerva produsele printr-un mesaj pe pagina lor de Facebook, după care vei putea merge la magazinul lor mobil de unde îți vei ridica cumpărăturile.

Bunătăți pregătite și gătite într-un mod cât se poate de natural, cu produse locale, cum găsești la Șura cu Bunătăți, nu prea mai găsești în altă parte. Ca să-ți faci idee despre preparatele lor, îți putem spune că aici vei găsi sirop de lavandă, dulceață de mure, compot de coarne, sirop de busuioc, gem de măceșe, bureți iuți în oțet, pesto de leurdă, hribi uscați, unt de casă, lapte de vacă și multe altele. Găsești prețurile și toate produsele, precum și detalii despre cum se face comanda, chiar aici.

Ce zici, te-a luat și foamea, dar și dorul de grădina bunicilor? Te sfătuiesc să faci o plimbare până la piață, să-ți procuri cele mai proaspete produse locale și să savurezi în tihnă prânzul, cu aceeași bucurie cu care o făceai și în copilărie, în vacanțele de la țară.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This