Beneficiile scuterelor electrice pentru sustenabilitate și economie

Home $ Diverse $ Beneficiile scuterelor electrice pentru sustenabilitate și economie

by | Jul 23, 2021 | Diverse

Ujet și SustainAbility au publicat un studiu care detaliază modul în care Europa ar trebui să le ofere beneficiilor scuterelor electrice mai multă atenție.

Studiul din 2019 a evidențiat o serie de beneficii ale scuterelor electrice, inclusiv potențialul lor ca o soluție rentabilă și rapid scalabilă la provocările sociale, de mediu și economice din orașe. Studiul subliniază, de asemenea, că este nevoie de mai multe acțiuni pentru a stimula trecerea lor la scara de vehiculele convenționale.

Cercetarea, care a fost comandată de compania globală de tehnologie Ujet și întreprinsă de consultanță și think-tank SustainAbility, a constatat că beneficiile potențiale ale unui scuter electric vor fi realizate în orașe în care va avea loc o transformare rapidă și profundă a flotelor de vehicule private, declanșată printr-o schimbare de politică.

În timp ce emisiile din alte sectoare economice majore au scăzut în ultimele decenii, impactul mobilității a crescut. Emisiile de mobilitate sunt, în prezent, responsabile pentru aproximativ 23% din emisiile globale de CO2 și contribuie la poluarea aerului în orașe.

Vehiculele electrice gen scuter, sunt considerate a fi cea mai viabilă soluție pentru eliminarea emisiilor de mobilitate și îmbunătățirea calității aerului. Raportul subliniază beneficiile e-scuterelor și ale altor vehicule electrice, menționând că înlocuirea a 80% din vehiculele de pe drum cu vehicule electrice până în 2050 ar reduce emisiile de NOx, PM și SO2 cu peste 80%, în comparație cu nivelurile din 2010.

De asemenea, demonstrează că a fi inactiv nu este o opțiune. În prezent, nouă din 10 persoane din întreaga lume respiră aer poluat. Acest lucru cauzează 556.000 de decese premature în Europa, atribuite poluării aerului înconjurător și a gospodăriei.

Numai în Barcelona ​​se estimează că 3.500 de decese premature sunt legate de poluarea aerului. Dincolo de acest lucru, aglomerația din orașe costă economia europeană peste un procent din PIB-ul său în fiecare an. Paris este al treilea cel mai aglomerat oraș din Europa, traficul crescând timpul de călătorie cu aproximativ 40 de minute în fiecare zi și cu un cost total de 9,9 miliarde de euro pe an.

Trecerea la mașinile și autobuzele electrice se află în centrul discuțiilor. Cu toate acestea, rentabilitatea și scalabilitatea prezintă bariere în calea adoptării cu succes a vehiculelor electrice. Raportul constată că beneficiile spațiale ale scuterelor electrice, inclusiv cerințele minime de infrastructură și stocare, le fac o opțiune de mobilitate curată ușor scalabilă. Un total de 10 scutere electrice pot fi parcate pe fiecare loc de parcare, iar o trecere de 10% de la mașini la scutere electrice ar reduce congestia cu 40%- contribuind la abordarea celei mai mari surse de poluare a aerului.

Hugues Despres, CEO, Ujet International, spune: „Soluțiile de mobilitate urbană existente nu pot ține pasul cu creșterea orașelor noastre și nu abordează provocările creșterii congestiei și a poluării. Singurul răspuns este redefinirea mobilității urbane prin realizarea unui produs care este mai relevant pentru problemă și apoi a scala această nouă soluție. Este vorba de a face transportul urban cu adevărat potrivit pentru viitor. Misiunea noastră este de a permite indivizilor să își schimbe relația cu orașele în care locuiesc și suntem încântați să lucrăm cu aceste orașe pentru a le îmbunătăți mobilitatea, confortul și durabilitatea. ”

Alexandra Brill, manager la SustainAbility, adaugă: „Ratele rapide de urbanizare determinate de creșterea populației înseamnă că orașele vor deveni din ce în ce mai mult legătura la care se întâlnesc stresul asupra mediului, sănătății și bunăstării. În contextul acestor probleme, vehiculele electrice au un rol semnificativ de jucat în abordarea provocărilor legate de mobilitatea urbană, însă conversația se concentrează prea des pe mașini – excluzând alte tehnologii cu impact redus.

„Cercetările noastre sugerează că scuterele electrice sunt o soluție eficientă și scalabilă, nu numai la provocările poluării, ci și la aglomerația din orașele noastre. Credem că sunt necesare mai multe cercetări și discuții cu privire la beneficiile potențiale ale e-scuterelor, pentru a remedia lipsurile de cunoștințe existente; iar stimulentele politice ar trebui extinse pentru a include nu numai mașinile electrice, ci și scuterele electrice și alte opțiuni cu impact redus.”

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!