Cea de-a treia zi a turneului de tenis Winners Open WTA250 a început cu o victorie pentru jucătoarele românce

by | Aug 4, 2021 | Sport, Știri Cluj

Cea de-a treia zi a turneului de tenis Winners Open WTA250 și cea mai aglomerată a început cu o victorie pentru jucătoarele românce, și a continuat cu o surpriză mare. Favorita turneului, Alize Cornet, a fost eliminată în primul tur de egipteanca Mayar Sherif (6-2, 6-4). Mihaela Buzărnescu, revenită de la Jocurile Olimpice, a câștigat primul meci jucat pe terenul central, în fața jucătoarei Viktoriya Tomova (Bulgaria) (6-2,6-3). Irina Bara a început și ea turneul cu o victorie în fața nemțoaicei Anna-Lena Friedsam. Jaqueline Cristian a învins-o pe Reka Luca Jani (Ungaria) în doar o oră și 3 minute (6-1, 6-2), iar favorita numărul 3 a turneului din Cluj, Ana Bogdan, s-a impus cu 6-2, 6-4 în fața jucătoarei Panna Udvardy (Ungaria), venită din calificări.

Sunt super emoționată și super bucuroasă că sunt aici și că joc în fața publicului de-acasă, la Cluj, care parcă face parte din mine. Terenul ăsta îmi e extrem de drag. Toți oamenii, toți cei care au pus umăr la umăr la acest turneu, mă simt foarte recunoscătoare. Le mulțumesc tuturor din suflet pentru suport și aștept cu nerăbdare următorul meci – Ana Bogdan

Cea de-a doua favorită a turneului, nemțoaica Andrea Petkovic a eliminat-o din turneu pe Alexandra Dulgheru (6-3, 4-1 RET). Cele două s-au reîntâlnit după 10 ani de la precedenta confruntare.

E mereu trist când cineva trebuie să se retragă, iar eu înțeleg și mai bine, pentru că am fost în situația asta de multe ori. Știu cum e să ai probleme fizice, în special la genunchi. E ceva atât de schimbător, poți să joci foarte bine într-o zi, iar a doua zi se întâmplă ceva și începe să te doară. Așa că îmi pare rău pentru ea, dar pe de altă parte cred că am avut niște momente foarte bune de joc azi și cred că am reușit câteva puncte excelente. De aceea, sunt un pic bucuroasă acum. Nu pentru că ea s-a retras, firește, ci pentru jocul meu. Sper să pot sta prin preajmă ceva mai mult timp, pentru că mă bucur cu adevărat de prezența mea în Cluj – Andrea Petkovic

Am mai fost aici, oamenii sunt un pic surprinși când aud, pentru că mulți mă întreabă dacă e prima oară când vin la Cluj, iar eu le zic, nu, am fost deja aici când am jucat în Fed Cup acum câțiva ani și a fost o experiență extraordinară. Au fost 10.000 de oameni la meci, atmosfera a fost incredibilă. Încă mai am piele de găină când mă gândesc la asta. Chiar dacă fanii nu ne-au susținut pe noi, a fost incredibil să joc în acea arenă. Îmi amintesc că am fost la câteva restaurante foarte drăguțe, toată lumea era așa de amabilă și primitoare cu noi și am avut o experiență foarte plăcută, așa că abia așteptam să mă întorc. Azi am găsit o cafea foarte bună, m-am plimbat în parc și m-am relaxat înainte de meci – Andrea Petkovic

 

Una dintre dintre surprizele zilei a fost Alexandra Eala din Filipine (639 WTA). În vârstă de doar 16 ani, tânăra care se antrenează la Rafa Nadal Academy a debutat astăzi în circuitul WTA și a profitat la maxim de wild card-ul primit. Ea a câștigat meciul cu Paula Ormaechea (7-5, 6-2) și ne-a arătat motivele pentru care mulți o consideră una dintre cele mai talentate jucătoare la nivelul ei de vârstă.

Briana Szabo, o altă tânără de doar 15 ani care a ajuns pe tabloul principal după ce a primit un wild card, s-a oprit în primul tur al turneului, după ce a fost învinsă de Katarzyna Kawa (Polonia).

În a treia zi de turneu au debutat și meciurile la dublu, reprogramate din cauza condițiilor meteo. În total, 16 meciuri s-au jucat pe cele 3 terenuri ale turneului. Mâine, 4 august, câștigătoarele vor continua lupta în optimi. Meciurile încep la ora 11.00 și se vor juca pe terenul central și terenul 2. Ana Bogdan (102 WTA) o va întâlni pe Aleksandra Krunic (Serbia) (268 WTA), iar Jaqueline Cristian (149 WTA), pe noua favorită a turneului, Andrea Petkovic (91 WTA).

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This