Top 5 destinații de vacanță pentru începutul verii

Home $ Articole $ Top 5 destinații de vacanță pentru începutul verii

by | Jun 20, 2023 | Articole

Pentru mulți dintre noi, vara este anotimpul perfect pentru planificarea vacanțelor, iar dorința de a călătorii crește la fel de repede precum gradele din termometru într-o zi toridă. Totuși, alegerea celor mai bune destinații pentru un concediu reușit nu este o sarcină deloc ușoară, iar atunci când călătorești cu familia sau un grup de prieteni devine chiar mai greu.

Cei care își doresc relaxare deplină preferă să stea la plajă toată ziua, pasionații de istorie și artă vor să viziteze cele mai interesante muzee, iar iubitorii de adrenalină doresc să încerce lucruri noi, cum ar fi scuba-diving sau o călătorie cu vaporul în larg. Vestea bună este că există destinații pentru toate gusturile de unde puteți alege.

De la orașe la malul mării, la insule superbe sau locuri pline de cultură, noi ne-am făcut temele și ți-am pregătit o listă cu 5 destinații pentru o vacanță de vis vara aceasta.

Insula Creta, Grecia
Cu peisaje paradisiace și plaje acoperite de nisip roz, această oază de liniște este o adevărată bijuterie a mării Mediterane. Fiind cea mai mare insulă a Greciei, Creta are multe de oferit turiștilor curioși, dornici să-i descopere comorile. Fie că alegi să vizitezi Chania sau Heraklion, cele mai importante orașe ale insulei, sau vei vrea să descoperi plajele cu ape cristaline, te vei bucura de ospitalitatea oamenilor și de o atmosfera plină de viață, care va face ca tot sejurul tău să pară o sărbătoare.

Sicilia, Italia
Vara aceasta puteți spune: Ciao Sicilia! Un paradis natural născut la granița dintre munte și Marea Ionică, Sicilia este una dintre cele mai fascinante locuri din Italia.

Cap de listă este Vulcanul Etna. Cu o impresionantă altitudine de 3367 de metrii și asemănat în cultura populară cu o mamă care adesea își pedepsește copiii prin erupții violente, vulcanul este o adevărată minune a naturii. Din liniștea muntelui, coboară apoi în agitația orașului și ia la pas străduțele înguste ticsite cu restaurante tradiționale și buticuri din Palermo, Catania sau Taormina, cele mai frumoase orașe din Sicilia.

Barcelona, Spania
Poate una dintre cele mai impresionante metropole ale Europei și totodată, cel mai vizitat oraș din Peninsula Iberică, Barcelona este o destinație de vis în perioada verii. Cu o permanentă atmosferă vibrantă, Barcelona este un tărâm al soarelui, al relaxării și al bunei dispoziții, de care te vei îndrăgosti după prima plimbare pe malul mării și prima cină cu preparate tradiționale mediteraneene.

Spectaculoasa catedrală Sagrada Familia, Parcul Güel, Muzeul Iluziilor sau Muzeul Ciocolatei sunt doar câteva obiective care ar trebui să se regăsească pe lista ta dacă te hotărăști să vizitezi capitala Cataloniei vara aceasta.

Tel Aviv, Israel
Cunoscut și sub numele de Orașul Alb, datorită nenumăratelor clădiri care au această culoare, capitala Israelului este mai mult decât o simplă destinație de vacanță – este un loc încărcat cu o bogată istorie, cultură și tradiții.

Celebru pentru combinația fascinantă dintre vechi și nou, Tel Aviv-ul s-a transformat de-a lungul anilor într-un loc al contrastelor, un labirint turistic fascinant, care te poartă printr-un carusel de emoții și trăiri. Orașul este scăldat în soare 300 de zile pe an, așa că îți poți planifica vacanța în Tel Aviv de primăvara până toamna târziu, fără griji.

Istanbul, Turcia
Fostul Constantinopol este fără îndoială un loc al superlativelor.
Nu este doar cel mai mare oraș transcontinental, împărțit între Asia și Europa, ci și cea mai populată metropolă europeană, cu peste 15 milioane de locuitori. Găsești aici și cel mai mare bazar acoperit din lume, care adună laolaltă mai mult de 3000 de magazine și se întinde pe 61 de străzi. Tot în Istanbul poți avea parte experiențe unice – o croazieră prin strâmtoarea Bosfor sau o vizita la una dintre cele mai spectaculoase moschei ale lumii musulmane – Sofia Hagia.

Unde îți lași mașina când ești în vacanță?
Știm ești nerăbdător să pleci în concediu, dar asigură-te că mașina ta rămâne pe mâini bune cât timp ești plecat. Cu monitorizare video permanentă, pază și iluminat pe timp de noapte, GOTO Parking, parcarea din incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, este cel mai bun loc unde îți poți lăsa autoturismul pe toată durata vacanței tale.

În ziua plecării, nu vrei să lași nimic să-ți încurce planurile. Așadar, pentru a nu pierde timp prețios din concediul tău, folosește aplicația Zen Parking și rezervă-ți un loc de parcare înainte de a ajunge la aeroport. Dacă mașina ta e electrică, nu îți face griji! Avem stații de încărcare unde îți poți alimenta autoturismul, folosind aplicația EVConnect.

Și la întoarcere există o soluție ca tu să ajungi mai repede acasă. Poți să plătești parcarea rapid, chiar din mașina ta, prin aplicația yeParking. De asemenea, ai posibilitatea să achiți scanând codul QR afișat în parcare, cash la punctul de plată din incinta parcării GOTO, sau cu cardul, la automate. Tarifele le poți găsi pe site-ul gotoparking.ro, dar îți putem spune de pe acum că pentru o săptămână vei plăti mai puțin de 38 de lei pe zi.

Acum că ți-ai făcut o idee unde ai putea călători vara aceasta și știi deja unde să îți lași mașina, ce mai aștepți? Planifică-ți vacanța!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!