Cea mai importantă decorațiune din casa ta: mobilierul

Home $ Diverse $ Cea mai importantă decorațiune din casa ta: mobilierul

by | Jul 6, 2023 | Diverse

Mobilierul este o componentă importantă atât pentru partea practică, dar și pentru partea estetică. Mărimea și capacitatea de depozitare fac mobilierul să fie folositor din punct de vedere logistic, iar finisajul și detaliile îl fac plăcut din punct de vedere estetic. Nu este ușor să alegi piese de mobilier pentru a decora casa. Trebuie să fii atent ca acesta să se potrivească cu restul decorului, dar să aibă și mărimea și caracateristicile potrivite pentru nevoile tale.

Totuși, nu e nevoie să fii specialist ca să alegi mobilier de calitate, care să arate și bine. Trebuie să ai câteva aspecte clare în minte și să fii atent la detalii. În acest articol vom vorbi despre aceste aspecte importante, dar și despre cum să alegi mobilierul în camerele în care se petrece cel mai mult timp.

Aspectele la care să fii atent

Atunci când alegi mobilier, nevoile tale sunt pe primul loc. Gândește-te la scopul fiecărei camere și la spațiul disponibil. Având aceste două aspecte în minte, vei putea să îți faci o imagine mai clară asupra a pieselor pe care ți le dorești. De asemenea, este important să anticipezi activitățile care vor avea loc într-o cameră, deoarece îți va restrânge aria de căutare, căutând doar mobilier de care ai nevoie pentrui activitățile respective. Dacă ai invitați des sau ai o masă mare împreună cu toată familia ocazional, poți opta pentru o masă din lumn masiv unde să încapă toți membrii familei.

Este important ca mobilierul să fie pe gusturile tale. Acesta exprimă stilul tău și al camerei. Totuși, mobilierul vine în completarea decorului. Prin urmare, trebuie să fii atent la culori, material și finisaje. Este recomandat ca mobilierul să continue stilul camerei. De exemplu, pentru o cameră cu un stil clasic și paletă strictă de culori, va trebui să cauți colțare care să se asorteze.

Măsoară cu exactitate fiecare spațiu liber din încăpere. Astfel, vei putea alege piesele de mobilier fără să te îndoiești dacă se potrivesc sau nu. De exemplu, ușile sunt, deseori, un obstacol deoarece trebuie să calculezi mai multe aspecte cum ar fi raza de deschidere și spațiul dintre ușă și mobilier. Atunci când gândești poziționarea mobilierului, lasă loc între acesta și celelalte obiecte din cameră, pentru a crea senzația de spațiu deschis și larg. O încăpere încărcată dă senzația de disconfort.

Deoarece este o investiție costisitoare, alegerea mobilierului trebuie să fie un proces mai lung, în care verifici și calitatea materialului din care e confecționat și execuția. Cumpără piese de mobilier calitatative. Chiar dacă prețul pentru o piesă este mai ridicat, s-ar putea ca materialele și execuția să justifice prețul. Mai bine cauți niște piese de calitate, care vor dura, decât să economisești bani cumpărând ceva care durează mai puțin.

1. Mobilier pentru dormitor

În dormitor este foarte important să creezi sentimentul de confort. Trebuie să păstrezi proporții care să nu lase impresia de sufocare. Pentru a te asigura că acest proporții sunt menținute, aplică bandă adezivă pe podea în locurile unde va fi mobilierul. Astfel, vei avea o imaginea a poziționării și a posibilităților spațiului. O regulă foarte importantă pentru decorarea unui dormitor este să păstrezi 60-80 de centimetri între obiecte, pentru a nu exista senzația de aglomerare. Dacă respecți această regulă vei avea un dormitor cu o senzație lejeră și relexantă.

Ca piesă principală de mobilier, patul ocupă o mare parte dintr-un dormitor. Este ușor să cazi în extreme și să creezi un spațiul prea aglomerat sau unul prea sărac.
Dimensiunile unui pat dublu pornesc de la 140 x 200 și ajung până la 200 x 200, iar un dormitor măsoară de obicei între 12 și 16 metri pătrați utili.

2. Mobilier pentru living

Livingul este unul din spațiile în care se petrece cel mai mult timp în interior. Alege piese de mobilier care să fie complementare acestui aspect. De exemplu, dacă găzduiești de multe ori musafiri, vei avea nevoie de o masă pentru a așeza televizorul și un loc de stat, opțiunea cea mai populară fiind colțare. De asemenea, indiferent pentru ce piese optezi, trebuie să se potrivească cu decorul camerei. De exemplu, dacă încăperea are un stil clasic, trebuie să cauți colțare de piele și mese din lemn masiv. Lemnul masiv este o variantă populară datorită faptului că este foarte rezistent la șoc, așadar se va ciobi greu.

Punctul de focus al camerei este foarte important pentru poziționarea generală a lucrurilor. Toate obiectele din cameră sunt așezate în raport cu acel punct. De exemplu, când cauți colțare, locul lor nu va fi niciodată pe mijlocul camerei. O poziție mai potrivită este aproape de perete. Livingul este încăperea unde familia își petrece majoritatea timpului. Trebuie să te gândești la opțiuni de mobilă care să fie bogată în spații de depozitare, însă care să nu ocupe mult loc.

Decoratul este un proces dificil. Totuși, dacă îți iei în considerare nevoile, vei face o treabă bună.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!