Terase de poveste: Samsara Foodhouse, un sanctuar al savoarei și relaxării

Home $ Articole $ Terase de poveste: Samsara Foodhouse, un sanctuar al savoarei și relaxării

by | Jul 17, 2023 | Articole, Recomandări

Atunci când vrem să luăm o pauză de la agitația fiecărei zile, să ne ascundem de temperaturile prea ridicate pentru gustul nostru și să ne bucurăm, în schimb, de niște timp petrecut la umbră, în compania unor preparate și băuturi delicioase, pornim înspre Samsara Foodhouse. Terasa este, din punctul nostru de vedere, incredibilă: îți dă impresia de cuib, de intimitate, aer curat, natură. Când poposești aici, ai mereu o frunză care te gâdilă, auzi râul, inspiri aer curat în voie.

Sub egida conceptului „Seri de Muzică și Bucurie la Samsara Foodhouse”, ei ne-au pregătit câteva evenimente muzicale deosebite și ne așteaptă cu brațele deschise să trecem pragul terasei lor și în luna iulie. Hai să afli nu doar despre ce evenimente este vorba, ci și tot ce ar mai trebui să știi despre terasa lor fabuloasă.

Localizarea restaurantului Samsara Foodhouse

Localizat pe strada Cardinal Iuliu Hossu nr. 3, pe Canalul Morii, restaurantul se regăsește într-o casă veche care impresionează prin arhitectura ei, și ascunde, în curte, o terasă care a fost, anul trecut, inclusă în top 20 cele mai frumoase restaurante outdoor din Europa, recomandate de Condé Nast Traveller.

„Deși interiorul restaurantului adăpostește un măslin, în lunile de vară veți dori să vă așezați pe terasa flancată de o pictură murală enormă și colorată, în mijlocul zumzetului grădinii.” – Condé Nast Traveller

Terasa restaurantului Samsara Foodhouse

Amplasată deasupra Canalului Morii, terasa restaurantului Samsara Foodhouse, învăluită de verdeață luxuriantă, de flori vibrante și de murmurul blând al apei, are un farmec de necontestat, emanând o atmosferă captivantă care infuzează bucurie în fiecare moment.

Pe măsură ce pășești pe terasă, o simfonie încântătoare de verdeață prinde contur sub ochii tăi, cu frunzișul verde care se întinde în toate direcțiile, creând un fundal senin și natural. Aerul este parfumat cu mirosul florilor, care dansează delicat în bătaia brizei vântului văratic, în timp ce evocă un sentiment de liniște și trezește simțurile.

Murmurul blând al apei din apropiere adaugă o notă melodică și se îmbină cu râsetele și conversațiile, creând o simfonie de sunete vesele. În mijlocul acestui paradis botanic, mesele și scaunele invită, oferind un cadru idilic pentru luat masa și relaxare.

Canalul Morii

Povestea Canalului Morii începe încă din secolul al XVI-lea. La acea vreme, motivați fiind de vizitele ocazionale ale principelui, dregătorilor și ale soliilor străine, locuitorii Clujului, în frunte cu cei din conducere, au dorit să încurajeze dezvoltarea orașului, pentru a fi o gazdă demnă elitei diplomatice.

Astfel, în data de 16 aprilie a anului 1558, a avut loc un consiliu orășenesc, unde s-a luat hotărârea ca apa Someșului Mic să fie adusă în imediata vecinătate a orașului, pentru asigurarea curățeniei și a igienei.

Întregul proces de construcție a fost extrem de eficient, întrucât oficialii urbei au apelat la ajutorul locuitorilor după ce au obținut scutirea orașului de la plata impozitului de la regina Isabella. Astfel, canalul a fost finalizat într-un timp scurt.

La începuturile sale, Canalul Morii a răspuns nevoilor de aprovizionare cu apă a orașului. Ani mai târziu, acesta a fost inclus în cadrul industriei, alimentând cele 12 mori constituite de-a lungul cursului său. De aici și-a primit denumirea de Canalul Morii, așa cum a rămas cunoscut până în zilele noastre.

Anul 1933 marchează finalul perioadei în care Canalul Morii a servit în scop utilitar, după închiderea ultimei mori care funcționa în oraș.

Astăzi, în schimb, Canalul Morii înfrumusețează lungimea străzilor Cardinal Iuliu Hossu și Andrei Șaguna și le conferă un aspect turistic potențat. Aici, pe Canalul Morii, Samsara Foodhouse organizează niște evenimente memorabile.

Piano Evening – 18 & 26 iulie, ora 19:00, pe terasa Samsara Foodhouse

Serile de pian de la Samsara Foodhouse de acasă au devenit, în acest punct, o tradiție pentru noi. Acompaniați de acordurile line de pian ale lui Răzvan Măhuleț, ei te îndeamnă să te bucuri de acel gen de „căldură” și comfort care se regăsește în special în preparatele meniului lor sezonier, de vară… O căldură pe care o simți în tihnă, care te poartă cu gândul la soarele de peste vară care îndulcește fructele și legumele și care contribuie, subtil, la ce savurezi din farfurie.

Meniul de vară al Samsara Foodhouse

Inspirația noului meniu de vară al Samsara Foodhouse este însăși acest anotimp colorat în sine: vara. Ei au pregătit un meniu care conține preparate și băuturi ușoare, răcoritoare și pline de arome vibrante care celebrează sezonul în care ne aflăm. Ingredientele proaspete, ierburile și fructele sunt modalitatea perfectă prin care ei captează esența verii și creează farfurii și băuturi care sunt nu numai delicioase, ci și memorabile.

Cum îți rezervi locul pe terasa Samsara Foodhouse

Ca să-ți asiguri locul cu ocazia Piano Evening sau pur și simplu pentru prânz/cină, în mijlocul săptămânii, pe terasa Samsara Foodhouse, rezervă-ți locul online aici sau apelează-i la numărul de telefon 0364 964. Fie că ești în căutarea unei experiențe culinare rafinate sau dorești să te relaxezi într-un cadru plăcut, ești binevenit la ei acasă.

Ca să fii la curent cu toate noutățile care pot apărea pe parcurs cu privire la evenimente, asigură-te că-i urmărești pe Facebook și Instagram; aici anunță tot timpul, pentru prima dată, orice informație nouă și faină.

Ce spui – ne dăm întâlnire la Samsara Foodhouse acasă, ca să ne relaxăm într-unul dintre cele mai frumoase restaurante outdoor din Europa?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!