Biletul de Sănătate revine în Cluj-Napoca cu două stații smart

Home $ Știri Cluj $ Biletul de Sănătate revine în Cluj-Napoca cu două stații smart

by | Sep 20, 2023 | Știri Cluj

Biletul de Sănătate, proiectul sportiv dedicat comunității care a avut un succes peste așteptări, revine la Cluj-Napoca cu cele două stații de autobus smart. Este cea de-a patra fază a programului inițiat de Sports Festival, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al Consiliului Local. Călătorii vor putea, din nou, să obțină un bilet de autobuz gratuit în schimbul a 20 de genuflexiuni sau prin pedalare. Tichetele de călătorie obținute prin mișcare vor fi valabile 7 zile de la data emiterii pentru orice călătorie în rețeaua de transport public urban din Cluj-Napoca. Biletul de Sănătate poate fi obținut în stația de autobuz Memorandumului Sud și din stația de bicicletă Central de pe strada Regele Ferdinand. Ele vor funcționa zilnic, începând cu data de 20 septembrie (stația Memorandumului Sud), respectiv 27 septembrie (stația Central), între orele 08.00-20.00.

Până acum, în stația de autobus de pe strada Memorandumului au fost câștigate, prin mișcare, 150.000 de Bilete de Sănătate. În total, clujenii au făcut peste 3 milioane de genuflexiuni. Noua stație, deschisă în toamna anului trecut pe strada Regele Ferdinand, s-a bucurat de un succes la fel de mare, cu 14.000 de Bilete de Sănătate emise în cele trei luni de funcționare și 5.600 km parcurși pe bicicletă.

Mirel Alexa, director executiv Sports Festival: ”Anul acesta relansăm Biletul de Sănătate, cu stația de genuflexiuni, în cadrul European Mobility Week care are ca temă, în 2023, mobilitatea sustenabilă și eficientă din punct de vedere energetic. În timp ce mulți se străduiesc să salveze energie, noi încurajăm o altă formă de energie – aceea generată de sport, și o facem prin acest proiect inovator, ajuns la cea de-a patra ediție.

Biletul de Sănătate este o inițiativă prin care comunitatea noastră poate obține bilete de autobuz gratuite în schimbul activității fizice. Încurajăm oamenii și să facă mișcare, și să folosească mijloacele de transport în comun. Mișcarea activă și transportul sustenabil sunt modalități esențiale de a economisi energie și de a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Vă invit să contribuim împreună la economisirea de energie și la promovarea unui stil de viață activ.”

Prima stație sportivă smart din Cluj-Napoca a fost lansată în 2020 lângă stația de autobuz Memorandumului Sud din Cluj-Napoca, iar mai apoi, redeschisă în fiecare toamnă. Cu ajutorul ei, călătorii au putut să obțină un bilet de autobuz într-un mod gratuit și sănătos, făcând corect 20 de genuflexiuni în maxim două minute. Tichetul a fost denumit, în mod simbolic, Biletul de Sănătate. Cea mai nouă stație de autobuz smart a fost inaugurată la finalul lunii septembrie a anului trecut și a adus o nouă provocare pentru călătorii pregătiți să obțină un bilet de autobuz în schimbul mișcării: pedalare pe două trasee din oraș. În această stație, călătorii folosesc o bicicletă statică și parcurg virtual, la alegere, două trasee din oraș: Bulevardul 21 Decembrie 1989 – strada Regele Ferdinand sau strada Memorandumului – strada Napoca. Traseele de 400 m trebuie parcurse în maxim patru minute. În timpul pedalării, călătorii au afișate pe ecran distanța parcursă, dar și viteza de deplasare. Timpul obținut pentru parcurgerea celor două trasee generează un clasament care se updatează permanent și care este afișat la finalul traseului, înainte de emiterea biletului.

Biletul de Sănătate este un proiect dedicat comunității care îmbină tehnologia cu mișcarea și prin care se creează o legătură directă între activitatea fizică și beneficiul simbolic primit. Exercițiile alese sunt ușor de realizat de oricine și au un aport benefic major pentru persoana care introduce mișcarea în rutina zilnică.

Proiectul Biletul de Sănătate este inițiat de SPORTS FESTIVAL, cu sprijinul financiar al Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca. Dezvoltat de Life is Hard și în parteneriat cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!