Evenimente de neratat toamna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ Evenimente de neratat toamna aceasta în Cluj

by | Oct 25, 2023 | Articole, Recomandări

Sfârșitul toamnei se apropie mai repede decât ai crede, reprezentând un moment de tranziție, în care natura pare să se oprească pentru o clipă, chiar înainte de a îngheța pe perioada iernii. Temperaturile nehotărâte par să ne promită o toamnă mai lungă, pentru ca fiecare dintre noi să aibă prilejul de a-și (re)găsi propriul ritm.

Totuși, sfârșitul toamnei nu înseamnă că aduce cu sine și sfârșitul perioadei de evenimente. Dimpotrivă, Clujul se bucură de multe oportunități de a-ți petrece timpul liber. Fie că ești în căutarea unor evenimente pentru întreaga familie sau îți dorești o seară relaxantă în oraș cu prietenii, am selectat câteva opțiuni cu care îți venim în ajutor.

Stand-up Comedy

Râsul este un limbaj universal, iar spectacolele de stand-up comedy reprezintă cea mai bună metodă de a obține un râs garantat, dar și o cale sigură către o ieșire în oraș de-a dreptul reușită. Dan Badea vine în Cluj cu show-ul „Rău Vegan”, pe 4 noiembrie la Cinema Florin Piersic. Pentru un stil de viață sănătos, acesta te invită la o seară dedicată comediei, cu mult umor și glume cu specific românesc. Pe 9 noiembrie Costel revine în oraș, de data aceasta cu „1 star rating”. Spectacolul va avea loc la Cinema Mărăști, începând cu ora 19:00 și promite că te va face să râzi cât pentru a obține din partea ta 5 stele. Spre mijlocul lunii noiembrie, Maria, Mincu și Banciu te invită la „Avem cheltuieli”. Acest trio savuros anunță că va avea loc o seară de neuitat, așa că mai bine te-ai grăbit să-ți achiziționezi biletul, mai ales pentru că acestea se dau ca pâinea caldă.

Sport

Indiferent de vârstă, de condiția fizică sau de aptitudini, sportul are capacitatea de a aduce oamenii împreună. Prin urmare, reprezintă o categorie foarte iubită de evenimente, pe care nu puteam să nu o includem și noi în rândul recomandărilor noastre. Pe 2 noiembrie va avea loc un nou meci important din lumea fotbalului, de data aceasta este vorba de un nou duel între FC Universitatea Cluj și CFR. Meciul are loc cu ocazia Cupei României și se va juca pe Cluj Arena. Biletele sunt puse deja în vânzare, iar prețul lor primește de la doar 20 RON și pot fi cumpărate chiar de aici. Iar pentru cei care își doresc să participe la un cros inedit, au ocazia de a se alătura unei noi ediții a Crosului de Noapte powered by DeLonghi. Acesta este ultimul eveniment de alergare din calendarul Runners Club din 2023 și va avea loc pe 10 noiembrie. Evenimentul conține două curse, de 4 și 10 km. Taxa de participare este de 99 RON/probă.

Muzică

Evenimentele muzicale reprezintă o călătorie sonoră și emoțională pentru public, aducând împreună diverși artiști și fanii acestora într-o atmosferă vibrantă. Iar sfârșitul toamnei la Cluj se anunță a fi unul extrem de muzical datorită multitudinii de evenimente din această zonă. Din fericire, avem o recomandare pentru fiecare gen muzical, astfel că iubitorii de jazz sunt invitați la Transilvania Jazz Festival în perioada 2-5 noiembrie. Festivalul va avea loc la Sala Studio a Academiei Naționale de Muzică “Gheorghe Dima” și va conține concerte magnifice, care vor fi susținute de către artiști internaționali.

Pe 10 noiembrie Kraak & Smaak serbează la Atelier Cafe aniversarea a 20 de ani de existență, într-o atmosferă cozy și deschisă pentru un show live de nedescris. Biletele sunt în număr limitat și sunt puse deja în vânzare. Tot pe 10 noiembrie, la Zazen va avea loc un concert marca Fanfara Ciocârlia. Cu peste 25 de ani de existență în spate, fanfara va aduce la Cluj un spectacol de muzică balcanică, care va încălzi atmosfera răcoroasă, de toamnă, din oraș. Biletele pot fi achiziționate de aici, însă te sfătuim să te grăbești fiindcă au mai rămas foarte puține.

Seria Pop-Up Jazz Club continuă cu o nouă întâlnire cu Brass Against, pe 15 noiembrie la Zazen. Artiștii vin direct din New York, iar pe lângă mult pe iubitul jazz, aduc cu ei și o energie de nedescris, care te va invita la dans. Biletele se găsesc aici. Pe 18 noiembrie, pe BT Arena va avea loc un nou concert susținut de HAVASI. Stilul său muzical este o împletire între profunzimea și disciplina muzicii clasice cu puterea și consecvența muzicii rock. HAVASI promite o adevărată călătorie muzicală, chiar în inima Clujului.

Pe 21 noiembrie, Tudor Gheorghe vine în oraș cu un spectacol cu totul și cu totul Altfel. Concertul va avea loc la Auditorium Maximum, iar artistul va fi acompaniat de către Corul și Orchestra Concertino, dar și de către dirijorul Marius Hristescu. Prețul biletelor pornește de la 150 lei. Spre finalul lunii, mai exact pe 30 noiembrie, va avea loc cel mai mare concert live Retro Party România, la BT Arena. Goran Bregovic va fi prezent alături de Wedding and Funeral Orchestra, Andre, Hara și N&D. Cu siguranță vei putea dansa pe cele mai cunoscute hituri ale anilor ‘90-2000, așa că îți propunem să-ți strângi de pe acum gașca de prieteni și să nu ratezi acest eveniment.

Teatru

Teatrul rămâne un mijloc fascinant prin care putem deschide multiple ferestre între lumi imaginare, dar și care ne ajută să confruntăm direct realitatea cu toate stereotipurile ei. Mai mult decât atât, o ieșire la teatru înseamnă adesea o seară relaxantă în oraș, care te poate pune pe gânduri, dar și care te poate face să râzi cu gura până la urechi. Finalul lunii octombrie aduce cu sine o nouă premieră la Teatrul Național din Cluj-Napoca, este vorba de spectacolul „Ultima iubire a lui Cezar”. Astfel, pe 31 octombrie vei putea descoperi un nou univers fictiv, însă cu personaje mai reale și mai apropiate de prezent decât ai crede. „Sub apă” este un spectacol care se joacă la Reactor pe 26 și 27 octombrie. Acesta prezintă congruența dintre amintiri, frică, singurătate și compasiune. Dacă nu l-ai văzut deja, îți propunem să nu-l ratezi.

„Străini în noapte” este deja un spectacol consacrat, care s-a bucurat de o poziție fruntașă în topul preferințelor iubitorilor de teatru. Astfel, spectacolul revine în Cluj-Napoca pe 9 noiembrie și-l aduce pe Florin Piersic în rolul principal. „La câțiva oameni distanță de tine” este un spectacol care se va juca pe 26 noiembrie la Teatrul Național din Cluj-Napoca. Acesta vorbește despre apropierea dintre oameni, precum și despre distanțele dintre aceștia, care pot crește și descrește în funcție de alegerile fiecăruia. În distribuția acestuia se află Marius Manole, Mirela Oprișor, Marius Bodochi, Natalia Călin, Ștefan Iancu și Flavia Giurgiu. Te invităm să-l vizionezi și să te bucuri de atmosfera magică a teatrului.

Altele

Printre recomandările noastre din această lună se numără și Transylvania Mountain Festival, care vine de această dată cu o temă pe măsură: #BEYOND. Festivalul aduce cu sine proiecții de film la Cinema Victoria, expoziție foto la Institutul Francez, proiecții și evenimente speciale la Atelier Cafe și multe surprize pe care te invităm să le descoperi chiar tu. Programul complet se poate vedea aici.

Iar pentru finalul lunii noiembrie îți sugerăm și o vizită la RoCreator, care ne aduce târgul artizanilor, designerilor și artiștilor din Transilvania, pe care îi îndrăgim tot mai mult. RoCreator va avea loc în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie la Urania Palace. Dacă îți dorești să achiziționez câteva cadouri pentru luna decembrie sau îți dorești doar să te bucuri de atmosfera magică a târgului, te invităm să le treci pragul!

Acestea sunt recomandările noastre în ceea ce privește evenimentele care vor avea loc toamna aceasta la Cluj. Nu uita că actualizăm constant secțiunea de evenimente din cadrul site-ului, cu ajutorul căruia poți fi mereu la curent cu ce se mai întâmplă în oraș.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!