Cum a fost la… prânz la GARLIC – Bites & Tales, în centrul orașului

Home $ Articole $ Cum a fost la… prânz la GARLIC – Bites & Tales, în centrul orașului

După cum bine știm în acest punct, Cluj-Napoca este un oraș cu o bogată tradiție istorică, iar în centrul său, la umbra vechilor ziduri ale cetății, există un loc special care îmbină farmecul istoric cu bucatele delicioase: GARLIC – Bites & Tales. De curând, ne-am bucurat de ocazia să savurăm încă o dată experiența culinară și atmosfera pe care acest local o oferă.

Încă din 2020, odată cu deschiderea GARLIC – Bites & Tales, ne-am făcut un obicei din a le trece pragul frecvent. Ne place să savurăm un brunch delicios la ei acasă, pe strada Inocențiu Micu Klein, la numărul 13, în weekend-urile relaxante pe care le petrecem în oraș. Și, poate și mai mult decât atât, alegem să fugim de la birou până la ei în mijlocul unei zile aglomerate, ca să ne reîncărcăm bateriile cu un prânz bun à la GARLIC. Cel mai recent am făcut asta săptămâna trecută, când ne-am bucurat să-i regăsim în proximitatea zidurilor vechii cetăți, unde ne-au întâmpinat cu o atmosferă prietenoasă și relaxantă încă de la intrarea în local.

Așadar, te invităm să descoperi, mai jos, aromele și atmosfera de neuitat de la unul dintre localurile din #Cluj care au reușit să ne fidelizeze drept clienți, GARLIC – Bites & Tales.

Ce ne place la GARLIC – Bites & Tales

Povestea GARLIC – Bites & Tales, spusă de către echipa care face lucrurile să se-ntâmple la ei acasă, sună astfel:

„A fost odată ca-n povești, a fost mai de demult, în Munții Transilvaniei, un conte de temut… Așa începe povestea noastră, iar continuarea vă invităm să o descoperiți în locație. 😉

Cu treabă bună, pe îndelete, așa ca în Ardeal, de zor și cu mult spor, gătim și pregătim tot felul de bunătăți. Vestitul usturoi este de neînlocuit la noi în bucătărie și de nelipsit în legendele care au străbătut timpul.

Se spune că usturoiul ține vampirii departe, dar am văzut și că atrage oamenii faini, cu poftă de viață și de preparate delicioase, așa că te așteptăm cu mare drag!”

Astfel, decorat și amenajat în spiritul „contelui de temut”, a usturoiului care ține vampirii departe, și a legendelor care au străbătut timpul, localul poate trece cu ușurință ca fiind, prin prisma amenajării locației sale, un local tematic, care nu poate rămâne nevizitat de către turiștii care vin în Cluj.

Cum ne face să ne simțim ambianța localului

Atunci când le treci pragul, poți alege să te așezi fie în interior, fie pe terasa localului. Terasa spațioasă, unde se poate simți pulsul orașului, este o oază de liniște în mijlocul agitației urbane. Cu o parte din terasă acoperită și încălzită, localul se dovedește a fi potrivit atât pentru lunile reci de iarnă, cât și pentru serile răcoroase de vară. Indiferent unde alegi să te așezi însă, vei observa că atmosfera este una caldă, pe care o pune și mai frumos în evidență personalul prietenos.

Pe deasupra, dacă-ți este foarte foame, nu trebuie să-ți faci griji: atât bucătarii, cât și personalul se mișcă foarte repede. În orice caz, în timpul în care vei aștepta să-ți vină comanda, nu te vei plictisi: atentă la detalii, echipa GARLIC – Bites & Tales a gândit și acest aspect în avans. Astfel, pe post de șervet de pus dedesubtul farfuriei tale, vei primi un șervet personalizat pe care vei regăsi atât o integramă tematică, care va fi în ton cu specificul localului, cât și un labirint, astfel încât să te asiguri că-ți va trece cât mai repede și frumos timpul petrecut în local. Pune telefonul deoparte și bucură-te de moment.

În tot acest timp, muzica plăcută se va auzi ușor, în surdină, doar atât cât să contureze ambianța specifică localului.

Ce preparate poți să savurezi la GARLIC – Bites & Tales

Meniul variat al restaurantului satisface orice poftă, de la micul dejun la cină. Am avut ocazia să degustăm unele dintre delicatesele lor, iar gusturile ne-au cucerit cu siguranță. Mâncarea este gătită cu atenție la detalii, iar ingredientele proaspete se simt în fiecare mușcătură. O selecție de preparate locale și internaționale, cu atenție la preferințele vegetariane și vegane, garantează că toată lumea se poate bucura de o masă delicioasă.

Recomandările noastre, #petestate și adunate de la deschiderea localului până astăzi, sunt după cum urmează:

– Dacă le treci pragul la micul dejun, nu ezita să încerci preparatul a cărui denumire este Royals (35 RON), și care conține: ouă poșate, toast cu cremă de avocado, mix salată, roșii cherry, semințe.

– Ca startere / sandwich-uri, deși ai numeroase opțiuni, îți sugerăm să alegi unul dintre următoarele preparate: Garlic Bread Bites (30 RON), Vinete & Ardei Copți (30 RON), Shrimps & Avocado (45 RON).

– Din oferta lor de salate – care oferă atât o variantă vegană, cât și una veggie –, noi am testat opțiunea cu pui marinat și legume crocante (41 RON), care conține, ca ingrediente, astfel: piept de pui, mix salată, roșii cherry, ardei copți, morcov, castravete și apio.

– Dacă ții neapărat să testezi și un preparat care are în centru ingredientul care stă în centrul bucătăriei lor, încearcă supa cremă de usturoi copt (25 RON). #Petestate, îți spunem că nouă ne-a plăcut mult de tot.

– De la secțiunea de paste, am testat – bineînțeles – o porție de penne garlic pomodoro (36 RON), precum și o porție de penne cu pui, ciuperci de pădure & spanac (45 RON).

– Alternativ, ca să asortezi supa cu un preparat din categoria main, poți alege între: tocăniță de ciuperci și polenta cremoasă (46 RON), halloumi wrap, cartofi dulci prăjiți și green sos (52 RON), pui panko, cartofi copți cu unt și usturoi și garlic sos (51 RON) și multe altele pe care le poți explora în avans aici.

Și băuturile din local sunt potrivite pentru toate gusturile

Meniul de la GARLIC – Bites & Tales nu se limitează doar la mâncare. O selecție impresionantă de băuturi completează experiența culinară. De la cocktail-uri rafinate și vinuri alese, până la o varietate de bere și băuturi fără alcool, fiecare gust este satisfăcut. Astfel, poți alege între: cafea de specialitate, limonadă, apă, ceai, soft drinks, cidru de mere, bere artizanală, la sticlă sau la draft, precum și Garlic special – o selecție de cocktail-uri cu sau fără alcool. Un exemplu de cocktail cu alcool care ne-a atras nouă atenția este denumit Rumor (30 RON) și conține: rum, sirop de scorțișoară, fresh de lămânie, sirop de zahăr, Tabasco, gheață. Scorțișoara din componența sa pare că merge tare bine cu toamna de afară.

Așadar, și băuturile din oferta lor sunt pregătite cu grijă pentru a se potrivi perfect cu preparatele culinare, adăugând un plus de savoare fiecărei mese.

GARLIC – Bites & Tales: o destinație potrivită pentru toate ocaziile

Datorită varietății de preparate și băuturi pe care le oferă ca parte a meniului lor, GARLIC – Bites & Tales poate, cu ușurință, să fie considerat ca fiind un local ideal de vizitat pentru toate ocaziile. Dimineața, este un loc excelent pentru un mic dejun liniștit sau o întâlnire de afaceri. La prânz, te poți bucura, aici, de o ieșire după ședință sau de o masă de calitate cu prietenii. Seara, poți savura o cină însoțită de cocktail-uri și băuturi de calitate, transformând locul într-unul perfect pentru o seară de neuitat.

Ca să-ți asiguri locul în avans, rezervarea rămâne să o faci apelându-i la numărul de telefon +40 732 100 700.

Credem că e „safe” să spunem că GARLIC – Bites & Tales este mai mult decât un restaurant; este o poveste gustată în fiecare farfurie și un loc fain care îți încântă toate simțurile. Pentru noi, este și rămâne o destinație culinară care merită cu siguranță să fie explorată și savurată în centrul orașului Cluj-Napoca.

Tu le-ai trecut pragul până acum? Dacă da, te invităm să ne împărtășești experiența ta cu GARLIC – Bites & Tales printr-un mesaj aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!