Cum a fost la… Meat Up, după realizarea schimbărilor din interiorul restaurantului din centrul orașului

Home $ Articole $ Cum a fost la… Meat Up, după realizarea schimbărilor din interiorul restaurantului din centrul orașului

Ultima dată când am stat de vorbă cu Paul și Viorica, proprietarii Meat Up, a fost în 2019, cu ocazia aniversării primului lor an de activitate. Astăzi, când am povestit cu ei, am aflat că în perioada în care locația centrală a Meat Up, de pe strada Gheorghe Șincai 14, a fost închisă pentru renovări, ei au sărbătorit nu mai mult, nu mai puțin, de cinci ani de activitate pe piața HoReCa din Cluj. N-am putut decât să ne bucurăm pentru cât de frumos au crescut, în acest timp, ei – în calitate de proprietari de restaurante –, precum și conceptul Meat Up odată cu ei.

Ne bucurăm că ne-am menținut, cu burgerii noștri, în topul restaurantelor din Cluj timp de cinci ani. N-am vrut să fim un restaurant care își deschide locația și dă lovitura cu un burger sau cu un meniu, ca mai apoi, pe parcurs, să ne schimbăm complet meniul, direcția, și toate celelalte aspecte pe care le-au apreciat clienții la el în primă fază. – Paul și Viorica

Noi le-am fost alături atunci când au deschis locația centrală pentru prima dată, atunci când ne-au împărtășit care era viziunea lor asupra misiunii Meat Up la început de drum, când ne-au povestit #HowItsMade: Burgerul Jam It Up, precum și atunci când se bucurau de un an de activitate pe piața HoReCa din Cluj.

Acum, când în data de 11 august au anunțat că ar urma să-și închidă locația centrală pentru renovări, n-am putut să nu ne gândim că de-abia așteptăm să vedem ce va rezulta când vor redeschide. Renovările au fost finalizate în data de 2 septembrie, iar localul a reînceput să funcționeze începând din 4 septembrie. Între timp, am reușit și noi să le trecem pragul și să stăm de vorbă cu ei și, așa, putem să spunem că reinventarea unui loc iconic poate aduce mereu o doză de mister și anticipație în rândul comunității culinare, iar Meat Up, restaurantul emblematic din centrul orașului, nu face excepție.

După o lună de așteptare, Meat Up și-a deschis ușile într-o nouă formă, semnificativ îmbunătățită, răspunzând astfel așteptărilor fervente ale clienților și curiozității celor dornici să exploreze noile sale creații gastronomice. Prin această transformare interioară și culinară, Meat Up promite să ne ducă într-o călătorie inedită în lumea gusturilor rafinate, a aromelor inovatoare și a prezentării impecabile a preparatelor lor.

Când am pătruns în local, primele schimbări care pe care le-am observat au ținut, desigur, de designul interior al restaurantului. Principalul motiv pentru care s-a intervenit într-o măsură semnificativă asupra designului interior al localului a constat în faptul că Paul și Viorica sunt convinși că asta îi va ajuta să readucă clienții fizic, în local.

În ultima perioadă, 80 % din activitatea noastră s-a bazat pe delivery, în timp ce doar 20 % din totalul activității a fost concentrat în restaurant. Ne aducem aminte inclusiv acum că înainte de pandemie, era plin ochi în locația noastră fizică. Activitatea noastră de delivery era, cumva, adiacentă și venea în completarea a ceea ce făceam în restaurant – și așa e și normal să fie. – Paul

Pentru că își doresc să atragă oamenii înapoi în interiorul restaurantului, au și considerat că va merita pe deplin să facă această investiție în implementarea tuturor ideilor și sugestiilor designerului de interior cu care au lucrat și în urmă cu cinci ani, în punerea bazelor primei lor locații fizice.

Partea care ține de designul interior al localului la restaurantul central Meat Up, am făcut-o împreună cu aceeași persoană cu care am și deschis localul în primă fază. Cumva, am simțit că ar fi cel mai corect s-o lăsăm să-și continue, aici, munca pe care a început-o în urmă cu cinci ani. Atunci, din cauza posibilităților financiare pe care le aveam la momentul respectiv, nu i-am dat voie designerului de interior să-și implementeze toate ideile și sugestiile pe care le-a avut pentru locația noastră. Acum, în schimb, pentru că am reușit să strângem niște bani, ne-am dorit mult să-i direcționăm înspre realizarea designului noii locații a restaurantului exact așa cum ne propune designerul de interior, cap-coadă. – Viorica

Tot cu această ocazie au decis să schimbe și organizarea în bucătărie a localului, astfel încât să se asigure că mirosul mâncării pe care ei o gătesc în bucătărie nu mai ajunge în sala în care oamenii mănâncă.

Pentru că din bucătărie pornesc și ajung în farfuriile noastre și unii dintre burgerii noștri favoriți din Cluj, nu ne-am putut abține să nu-i întrebăm câte ceva și despre planurile pe care le au vizavi de dezvoltarea ofertei lor culinare.

O să rămână, în continuare, în meniu burgerii care ne-au consacrat pe piața din Cluj-Napoca. Dar pe lângă ei, vrem să mai testăm, să mai facem niște „experimente” și să vedem cum reacționează clienții noștri la ele. – Viorica

Ceea ce ne-a entuziasmat pe noi foarte mult este că ei plănuiesc să introducă, în oferta lor, și preparate pentru micul dejun. Încă nu știu cu certitudine dacă vor oferi preparate pentru micul dejun atât în timpul săptămânii, cât și în weekend, sau doar în weekend. Își propun ca mai întâi să testeze, să vadă cum reacționează clienții la noua lor ofertă, și să acționeze ca atare.

Deocamdată, ceea la ce ne gândim e că, poate, este mai probabil ca oamenii să-și dorească să ia micul dejun în oraș în weekend mai degrabă decât în timpul săptămânii, așa că s-ar putea să-l oferim și noi, la rândul nostru, doar în weekend… Vom vedea, deocamdată suntem în faza de testare. 🙂 – Paul

O altă noutate care a venit la pachet cu renovările din interiorul restaurantului lor central a fost reprezentată de introducerea, în meniul lor de băuturi, a băuturilor alcoolice pe bază de whiskey, gin tonic și rom. Au conceput și un meniu special cocktail-uri care folosesc, ca baze, tocmai aceste tării: whiskey, gin tonic și rom.

În plus, pentru iubitorii de prosecco, avem în ofertă inclusiv și prosecco acum. Bineînțeles, vinul pe care-l aveam deja în meniu de la Petro Vaselo a rămas, încă, acolo: credem că se potrivește bine cu burgerul I’m Blue care are, ca ingrediente, carne de vită Angus, brânză mucegăită, salată, gem de ceapă, roșii, ciuperci sotate, aioli cu muștar dijon și hrean. – Paul

În continuare au în meniu și bere – după cum și-au obișnuit clienții – dar urmează să-și diversifice oferta în ceea ce ține de asta: își propun să aducă și o variantă de bere „mai light” – cidru.

În perioada aceasta, și-au concentrat atenția și resursele asupra activității lor din cadrul Electric Garden și al renovării locației de pe strada Gheorghe Șincai 14. Locația din Florești, de pe strada Porii 156, în schimb, este și ea pe plus – și asta-i bucură. Dar simt în continuare că este de datoria lor să se facă puțin mai cunoscuți și în acea zonă, și își propun ca, în continuare, să investească mai mult în asta.

Între timp însă, se vor asigura că o să fi făcut toate schimbările planificate și dorite în locația centrală, căreia te invităm să-i treci pragul oricând în intervalul luni-duminică, începând de la ora 11:30, până la ora 21:30.

Îți garantăm că, făcându-le o vizită în restaurantul fizic, o să te bucuri de noile surprize gastronomice pe care ei le oferă și-o să te încânte să descoperi modul în care s-a schimbat acest restaurant emblematic din centrul orașului ulterior renovării prin care a trecut pentru a-și încânta în continuare clienții și a-și asigura un loc privilegiat în inimile gurmanzilor din Cluj.

Ne dăm întâlnire în locația recent renovată a Meat Up, în centrul orașului, ca să savurăm un burger I’m Blue, alături de un pahar de vin Petro Vaselo?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!